keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Nyt sitä on


Takapiha eilisiltaisen aerobisen treenin jälkeen. Askeleita tuli 1,5 km:n verran enkä kolannut niitä alueita jotka auramies hoitaa. Päinvastoin, kolasin pokkana polkujen ja porrasalueiden lumet traktorin reitille. Muuten hyvä juttu, mutta nyt ei ole omalla kiesillä mitään asiaa yläpihalle. 

Onneksi sekä heinä- että pellettikuorma ovat tallin ovien sisäpuolella. 

Pellettikuorman haku olikin mielenkiintoinen ja hetkittäin vähän kammottavakin. Pikkuinen kiesi oli hieman ylilastissa kun peräkontti ja takapenkki olivat piukassa pellettisäkkejä, kanaruokaa ja jääkaapin täytettä. Ajoreitti piti suunnitella tarkkaan, sillä loivakaan mäkilähtö valoista ei onnistunut, pelkkää paikoillaan sutimista ja kytkimen käryä.  Niinpä lasettelin kiertoteitä ja yritin päästä mäkikohdissa pitävämmän lumen päälle. Kurveissa sai pitää tiukan otteen ratista ja lukea loitsuja sillä sivuluisu oli totinen uhka, kiesi meni kuin juna. 

Onneksi päästiin ehjänä kotiin Esikoisen kanssa. Seuraava keikka tehdään jykevämmällä autolla. Tai ainakin uusi talvirengassarja on sitä ennen hommattava. 


Aja tuohon pikkukipolla ja siihen jäät. 

Viikko on alkanut lumisateista huolimatta hyvin. Potilas Nuorimmainen edistyy nyt hyvin ja kohta etappipalkinnoksi luvattu Tukholman keikka pitää varata. Jos hyvin käy, ehdimme reissuun ennen hiihtolomia. 

Nyt kun varaisi, saisi hyvän hytin hyvällä hinnalla. Täytyy varmaan tutkia tarjontaa ja tehdä varaus. 

Posti toi mukavan yllärin, Seija lähetti kopionivaskan. 


Ajankohtainen aina. Perusasiat kun eivät hevosen hoidossa muutu vaikka maailma ympärillä muuttuisikin. 

Ihmepoika lähtee lauantaina, asia jonka ajatteleminen saa palan kurkkuun ja silmät hikoamaan. Onneksi välimatka on vain muutama kilometri ja järjestely väliaikainen. Ja ennenkaikkea, tämän ajanjakson tulokset satavat suoraan Ihmepojan laariin hyvänä kuntona, uusina taitoina ja itseluottamuksen kasvuna. Viimeksimainittu kohoaa kyllä jo yliluonnollisiin määriin, kuka muu muka!?!

Pakkanen hellitti mutta tupa jäähtyy joten nyt pökköä pesään ja lämmityspuuhiin. 

Mukavaa viikonjatkoa, missä lienetkin!


Ylläoleva kortti toimi Seijan lähettämän paketin saatteena, hieno! Kiitos vielä kerran <3

6 kommenttia:

 1. Tosiaan, teillä tuota lunta on tullut sanan varsinaisessa merkityksessä!
  En hetkeäkään epäile ajokelin kurjuutta koska täällä tuli lunta miltei vuorokauden todella kovan tuulen kanssa ja se sai aikaan sen että lunta löytyi paikoista mistä sitä ei yleensä löydä.

  Onneksi sun pellettikuorman haku sujui hyvin sillä mitä olen noita uutisia lukenut niin pelti on kolissut joka puolella ja osittain hyvinkin ikävin seurauksin.

  Hyvää päivän jatkoa ja toivotaan että lumentulo olisi tällä erää tässä - kyllä se jo riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tullut juu! Nyt olisi jo riittävästi mutta ei, lupaavan tauon jälkeen sataa taas. Ja juuri kun sain kyörättyä halkokuorman riihestä takaovelle odottamaan polttoa, osa säilötään halkolaatikkoon seuraavaa lämmitystä varten. Nyt tuli kiire kantaa ne sisään.

   Ei onneksi kilissyt eikä kolissut, pahaa jälkeä on tienhoidon määrärahoista säästäminen tehnyt. Onneksi on jo sen verran ajettuja kilometrejä että osaa ennakoida.

   Poista
 2. Hyvä, hyvä hyvä! Kuopuksen uutiset kuulostavat todella kivoilta. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! En kyllä uskalla vielä ilkamoida tai voitonmaljoja nostella. Nyt menee hyvin ja sama tahti jos jatkuu niin menee vielä paremmin. Tämä on sitä hitaasti kiiruhtamista.

   Poista
 3. Lunta täälläkin tuli taas lisempää. Ja henkilöautoissaKIN on kantavuus. Ajo-ominaisuudet on tehty kestämään tietty kuorma. Sen jälkeen on jouset pohjassa ja iskareissa ei hengitystilaa. Ohjattavuus menee sen sileän tien sen etenemisen ohella.

  * Heristää sormea turvallisuuden nimissä! *

  Vanha kansa sanoi, että kun lauhtuu niin pakkanen tulee sisään. Eli pirtit jäähtyy. Mikähän tuonkin ilmiön takana on? Totta se kuitenkin on. Tulet täälläkin kahdessa pesässä ja lämmöt likellä nollaa. Siis ulkona :D Sisällä toki tarkenee!

  Leppoisaa loppuviikkoa! Ja ei... ei uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin havahduin miettimään sitä kantavuuskysymystä mutta eihän se nyt voi muutamasta sadasta kilosta olla kiinni?

   Kylmä tuli tupaan kun ulkona lämpeni. Nyt on varmaan lähellä nollaa. Vanha kansa oli viisas.

   Pahoittelen uutispulaa, onhan tuo jo ihan penaalista :-( Jospa se päätös on vielä hyväksymiskierroksella ja tulee heti huomenna?

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!