keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Tuuli kääntyy


Sääennusteet lupaavat lähipäiviksi hevosten loimittamista, sateita ja tuulta. Tuulivaroituskin on annettu. Tottavie ulkona tuuleekin, pitääköhän Kasper ankkuroida jotenkin maahan, ettei hyvä poni lentele tuulen mukana mihinkään.

Onhan noita syysmyrskyjä ennenkin nähty ja koettu, oikeastaan mitään muutosta normaaliarkeen ei tule. Jos sähköt räpsähtävät pois päältä, laitetaan kynttilöitä ja tehdään ruoka puuhellalla.

Huomaan hyvästelleeni kesää jo pidemmän aikaa. Aamutalliin lähtiessä pitää pukea pitkälahkeista päälle ja villatakki (rakas harmaa loimeni) tarttuu naulakosta käteen ihan vaistomaisesti.

Yöt ovat jo todella viileitä verrattuna heinäkuun trooppisen lämpimiin öihin. Iltaöisin taivaalla on tuttu nappikauppa taas auki ja pääskyset ovat lähteneet.

Yksi asia jota kaipaan syksyn ja talven ajan, on pyykin ulkona kuivattaminen. Minä niin rakastan raikasta, tuulenkuivaamaa pyykkiä, voisin nuuhkia sitä loputtomiin. Tänään keräsin Oton pintelit narulta, ne olivat hyvin surumielisiä mustia fleeceriekaleita, likomärkiä ja lepattivat myrskyn riepottelemana holtittomasti.
Saa nähdä mitä vääjäämättä etenevä syksy tuo eteen. Sairaus'lomaa' on vielä lokakuulle saakka, sitten taas mietitään miten edetään ja minkä suhteen.

Tuulkoon vaan syksyn tuulet ulkona, täällä ollaan valmiina. Akut ladattuna ja d-vitamiinivarastot tankattuna. Täytyy lähteä kaivelemaan varastosta sadekamppeita ja kumppareita ja etsiä eteisen koriin ehjiä sateenvarjoja. Kiitos hyvälle kesälle, syksyn tulo ei isommin harmita, ainakaan vielä.

Iloa viikkoosi !
10 kommenttia:

 1. Siul on kyl asenne kohillaa <3 Tänään on kyl tuullu niin, et tukkaa meinaa lähtä nupista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ehkä olen vieläkin vähän pökerryksissä kun koko kesä toukokuusta lähtien oli niin huikean hieno. Kyllä minä palaan normaaliin ruikutukseeni suunnilleen lokakuun puolivälin tienoilla.

   Täällä on nyt liki tyyni ilma, ei ole satanut yli tuntiin ja pilvipeitekin näyttää paikoin ohentuneelta.

   Poista
 2. Täällä etelässä on tänään tuullut niin, että puut ovat olleet vaakatasossa vettäkin on saatu viikon edestä. Ehkä ensimmäinen syksyinen päivä.
  Minäkin kaipaan syksyn ja talven tullen pyykkien ulkona kuivaamista. Kesällä voi jättää vaikka yöksi ulos ja silti kuivuvat. Pian ei kolmekaan päivää ulkona riitä, joten parempi kuivata sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ensimmäinen uskottavasti syksyinen päivä. Vuosi sitten vuodenaikojen vaihtumisen huomasi vain kuukauden nimestä, samaa märkää ankeutta oli koko 'kesä'. Onneksi vuodet ovat erilaisia.

   Kesällä pyykit kuivuivat suunnilleen siinä ajassa kun koneellinen tuli valmiiksi, eli sai viedä yhden satsin ja kerätä pois edellisen. Pesinkin kaikki mahdolliset täkit, tyynyt ja vällyt.

   Nyt sitä pyöritellään pyykkitelinettä pesuhuoneessa, onneksi lattialämmitys auttaa kuivattamisessa. Auringon ja tuulen tuoksua pyykkiin ei nyt enää saa.

   Poista
 3. Olet varustautunut hyvin! Täälläkin muuttui tänään syksyksi. On märkää, tuulista ja todella pimeää ja kuraista. Siitä huolimatta syksyn tulo on aina helpotus, se on minulle lupa levätä myös sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä nyt kohta kymmenen vuotta opeteltu elämään poikkeusolojen varalle joten sikäli ei tuota huolta mikään. Tallissa on Magliten fikkari aina valmiina ja heinää kahdeksi kuukaudeksi.

   Tuo on ihan totta, syksyn pimeät ja sateiset illat antavat luvan kölliskellä sisällä ja uppoutua kirjoihin ja leffoihin. Valoisina kesäiltoina ja -öinä ei malta.

   Poista
 4. Ai siellä myräköi! Pohjanmaa sai eilen vähän sadetta, mutta tänään taas aurinko paistoi ja oli t-paitakeli töitä tehdessä. Ehtii ne syksyn myrskyt tänne myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo, kyllä oli ihan navakka hiivari ja vettä tuli yli oman tarpeen.
   Jännästi vaihtelee nuo kelit, sääennusteilla saa nakata harakkaa.

   Poista
 5. Kovat ol tuuliiset, meiltä katkas sähkötkin kaheks tunniks. Pyykkien kuivaus ulukona on ehoton, lakanpyykin talavellakin pien ulukona pakkasessa. Suap raikkaan tuoksun ja mankelointikosteus on sopiva.
  Ompas hyvän näkönen omena kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas kehnoa, että sähkötkin meni, kova oli todella tuulen voima.

   Tuo omena on tiedätkös ainoa vähärupinen esitys tämän kesän sadosta. Ei niitä pihlajanmarjakoin runtelemia omppuja ilkeä edes hevosille antaa.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!