lauantai 22. syyskuuta 2018

Hankaluutta toisensa perään


En vielä uskalla sanoa parantuneeni, kyllä flunssa on yhä vahvasti läsnä. Uutena herkkuna migreenimäinen päänsärky. Mutta antibiootti vaikuttaa sittenkin saaneen ainakin väliaikaisen niskalenkin hirviöbakteerista.

Viikko meni niinkuin meni, säät ovat olleet sanotaan vaikka vaihtelevat. On mummoja lennättävää myrskytuulta, raivokkaan rankkaa vesisadetta, lämmintä, aurinkoa ja kaikkea siltä väliltä.

Mummojen lennättämisestä puheen ollen, täällä oli totinen vaaran paikka torstain vastaisena yönä.
Äitikulta oli herännyt yöllä pamahdukseen ja kun ei unentokkurassa heti keksinyt selitystä äänelle, meni takaisin petiin. Vasta aamulla selvisi, että muuan lämpöpatteri oli pamahtanut, sulattanut itseään ja korventanut peukalon kokoisen reiän seinän kipsilevyyn. Luojan kiitos seinämateriaali sillä kohdalla oli juurikin kipsilevy eikä puupaneeli tahi tapetti.

Aineelliset vahingot olivat näennäisesti pienet ja lievät. Mutta se haju ! Tiedäthän semmoisen hirvittävän kirvelevän sähkölaitteen palamiskäryn? Sepä juuri. Ilmassa oli varmasti ollut jotain häkää ja palokaasujakin mitä nyt sulamisesta syntyy. Ilmankos mummoa nukutti.

Vakuutusyhtiön valtuuttama henkilö kävi kiikuttamassa ensiavuksi otsonointihärvelit ja luvassa on katosta lattiaan pesu ja siivous, ilmeisesti alkavalla viikolla alkaa urakka. Kaikkihan siellä pitää pestä ja tuulettaa jotta kauhea kitkerä käry lähtisi pois.Mummo on nukkunut yönsä siitä lähtien pihasaunan takkatuvassa, siellä onkin ihana nukkua.

Meillä oli kaikenkaikkiaan kolme sellaista Biltemasta ostettua lämpöpatteria, yksi Perikunnan vanhimman kammarissa. Ne on nyt kaikki irroitettu seinästä ja toimitettu ohjeiden mukaan pois. Kuulema kyseinen laite on poistettu myynnistä jo vuonna 2016 paloriskin vuoksi. Pikkuisen aikaa piti Bilteman etusivua selata ennenkuin äkkäsin oikean linkin.

https://www.biltema.fi/asiakaspalvelu/tuotetiedot/takaisinkutsut/takaisinkutsu-lasipaneelielementti/

Noh, ihan hienosti myyjä asiaan suhtautui ja tämmöisiä juttuja vartenhan sitä xxxl -laajuista kotivakuutusta maksetaan. Onneksi selvittiin säikähdyksellä.

Ettei tämä taas ihan valittamiseksi menisi, olen iloinen voidessani kertoa syksyn yo-kirjoitusten alkaneen osaltamme lupaavasti. Torpan Abi kuittasi perjantaina terveystiedon kokeen ja totesi jälkeenpäin lukeneensa suunnilleen oikeat asiat, piti koetta varsin järkevänä ja kohtuullisena.

Maanantaina on vuorossa lyhyt kieli, meillä se on espanja. Seuraavan kerran eväitä pakkaillaan kevättalvella, syksyn kokeet ovat nämä kaksi. Onnea  matkaan kaikille abeille !

Tähän loppuun vielä pari räpsyä ruusuista, Queen Elizabeth jaksaa puskea nuppuja ja vielä avatakin ne. On se vaan niin valtavan kaunis ruusu. Alimman kuvan ruusulle ei ole nimeä (oli joku naishenkilö) mutta kaunis on hänkin.

Leppoisaa lauantai-iltaa !

8 kommenttia:

 1. Voi pyhä jysäys sentään, onneksi ei tuon isompaa vahinkoa tullut! Nyt oli tavallaan tuuria vahingon laadussa ja määrässä - en kehtoo ajatellakaan mitä olisi voinut sattua...

  Kolme viikkoa minä tuppuroin lentsussa, toivottavasti teillä tropit auttavat nitistämään kurjan kiusan. Erityisesti abille toivottaisin terveitä päiviä kohtaamaan isoa haastetta. Rutkasti onnea hälle koitoksessa. Hyvin se menee, sehän jo tiedetäänkin :D

  Iloa ja valoa viikonloppuun Torpan koko henkilökunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä omat kurkkukivut aika äkkiä lievenivät kun kävin tovin mummolassa hengittelemässä. Ihme, että Nassen kanssa sieltä kärystä edes heräsivät enää.

   Abilla on jo syksyn koettelemukset ohi, keväällä ei ainakaan tarvitse niitä perusjuttuja jännätä.
   Hirnakka

   Poista
 2. No onpa harmillinen tapahtuma, onneksi ei sen pahempaa sattunut. Toivottavasti pääset eroon flunssasta ja migreenistä. Onnea abille syksyn kirjoituksiin ja kauniita syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anneli, kaikkea kivaa sinunkin syksyysi.

   Poista
 3. Toivottavasti ruppiit paranemaan ja ei mikreenikään ois riesana. Onnea abille kirjotuksiin. Meijän Olli kirjotti ylioppilaaksi sieltä Pyhäselästä, Nyt muisti pätkii, vieläkö se lukio on toiminnassa! Kylymevää ihan ajatella, onneks ei pahempoo sattunu. Kaikenlaista sattuukin noihen sähkölaitteihen kanssa.
  Miullakin nuo Queen Elisapetit on kasvanu ja nuppuja on runsaasti, vieläköhän kerkivää aukasta ne! Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi tässä vähitellen alkaa kurkussa helpottamaan. Migreenin suhteen ei vielä siinä tilanteessa olla.

   Kyllä se lukio on toiminnassa, joka vuosi jatko on liipasimella. Ja se on kyllä sääli, kaupunkiin ei jää kuin KAKSI lukiota + Norssi. Sitten on jossain ns. hikiset paikat jos Lyseon rakennuksen sisäilmasta nousee isompi haloo, nyt on vain ns. yksittäistapauksia sairastunut, meillä yksi joka käy lääkeiden avulla koulunsa. Aika ikävä pakata penskalle mukaan Ventoline -kiekko ja muut rohdot kouluun.

   Kuningatar Ellu on kyllä ihana, vuosi vuodelta se tuuhettuu ja kukkii kahta hanakammin jos vain muistaa katkoa jo kukkineet jämät pois.

   Poista
 4. Ai kauheaa! Onneksi ei sattunut pahemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä niin. Ainekset oli vuoden surullisimpaan aamuun.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com