maanantai 17. syyskuuta 2018

Hammaskeiju tulee taas !




Semmoista se on, kun talossa on taas ipana, napero, nulikka tai penska, ihan sama millä nimellä Kasperia tahtoo kutsua. Hammaskeiju tulee meille ensi yönä, tai noh, talliinhan se menee.

Kasperilla oli ensimmäinen hammastarkistus tänään ja kaksi pientä sudenhampaan nykeröä poistettiin yläleuasta. Niitä ei mihinkään tarvitse ja niistä ei ole kuin pelkkää riesaa joten joutivat mennä.

Jo viime viikolla totesin, että naperon ensimmäinen maitohammas ylhäältä edestä oli irronnut aamun aikana. Tänään eläinlääkäri nauroi kertoessaan toisen yläetuhampaan sojottaneen hassusti huulessa kun poni kurkki karsinastaan, yltää juuri ja juuri oven yläkarmiin kun oikein pinnistää.

Meillä on siis tallessa tänään irronnut maitohammas ja kaksi sudenhammasta. Ehkä niillä irtoaa porkkanat ja hymynaamatarra karsinan oveen. Pikkuisesta päiväkännistä ei kerrota kenellekään, eihän?


Ottokin sai seitinohuen päiväkännin kun esiinkaiveltu sähköraspi oli aiheuttanut lievää huolestuneisuutta. Nyt on piikit putsattu ja hammasrivi tasainen. Kutsu klinikalle kuitenkin tuli, yksi sudenhammas piileskelee ikävässä paikassa ja aiheuttaa ennemmin tai myöhemmin kipua. Kiirettä asian suhteen ei ole, ajoitetaan poistoreissu ja sairausloma talven pimeimpään aikaan.

Kovasti saivat pojat kiitosta käytöksestään joten kumpikin saa porkkanansa entiseen malliin ja ekstrat päälle.


Mitäs muuta ? Viikko alkoi pikkuisen normaalimaanantaita ankeammin, selätetyksi luulemani flunssantapainen tuli lauantaina takaisin ja entistä vaivalloisempana. Kurkku on niin paksu ja kipeä, ettei läpi saa ujutettua marjamehua kummempaa, korviin jyskyttää ja oikeanpuoleinen poskiontelo sisältää ilmeisesti turhaa tavaraa. Ilmeisesti oireselostukseni oli uskottava ja sain ihan valita huomisista vastaanottoajoista sopivimman.

Aamua odotellessa ryystän lisää mustaviinimarjamehua ja varmaan illan viimeiseen kupposeen lurautan fingerporillisen verran viinaa. Ei se välttämättä auta, mutta on mukavampi sairastaa.

Heipat taas ja kivaa viikkoa !








12 kommenttia:

  1. Voi hittolainen, kun tämä syysflunssa on sitten sitkeetä sorttia! Minä yskin ja räin kolme viikkoa, lopulta päätyen lääkärin vastaanotolle saalina antibiootikuuri. No en sitä aloittanut, kun kahden saikkupäivän verran yritin taltuttaa flunssaa viimeinkin. Lepo auttoikin, joten jemmassa on yksi turha kuuri.

    Tallin hammaskeiju ei varmaan euron kolikkoa vie, ehkä porkkanoita? Hyvässä huollossa on hammaskalustot hevosilla, mutta ilkikurisesti kysynkin, että milloin itse olet käynyt hammaslääkärillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitkeä on, mokomakin riesan tauti.

      Ei tuonut Kasperille euron kolikkoa, ainakaan tietääkseni. Toisaalta, on se niin kepuli kaveri koko poni, että ties millaisen setelisäkin päältä heräsi. Arvaa kertoiko?

      Se on muuten jännä tuo, hevosten lääkärit ja hammasjutut on ajan tasassa, omat ei niinkään. Pitäisi kieltämättä varata aika suuhygienistille vuositarkkiin ja paikkuuttaa lohjennut hammas.

      Poista
  2. Toivottavasti siun lunssa rupivaa paranemaan. Miulla ol kevättalavella ja liäkärissä käytti. Koko yläroppa ol rykimisestä kippii ja kylykijä pit kiinni pittee, koski niin kovasti.

    En oo ennen tiennykkään sudenhampaasta. Miekin niin tykkeisin hevosista, lapsuuvessa isällä ol ja varsottikin niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on semmoinen kuuri päällä, että lähtee tauti naapurin kissastakin ! Ikävä oli viime yönä kun piti istualteen nukkua. Muuten olisin hukkunut räkään.

      Hevosissa on kaikkea outoa ja jännääkin, niinkuin nyt tuo sudenhammashomma. Meille saapi tulla niitä silittelemään ja katselemaan, kurvvoo pihhaan !

      Poista
  3. Nyt lopulta kaikki taivaanmerkit settuivat siihen kulmaan että laukku pakataan aamulla ja perjantaina tepsutellaan jo Paseo Maritimolla. Aion keskittyä lepäämään ankarasti, spookyt yöt ja rasitusmurtuman särky ovat seuranami olleet. Sää lupaa hyvää,joten paljon kirjoja, muutama cava, tepsuttelua Banuksessa ja eiköhän elämä ala näyttää valoisammalta. paranemisia edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooh, ihanaa ! Tämän irtioton olet varmasti ansainnutkin, mistään rasitusmurtumasta en tiennytkään, mitähän muuta on jäänyt päivittämättä ?
      Happy landings ja kivaa lomaa. Mikäli siellä ADP -tiskillä asioit Banuksen Inglésissä, laita koodia etukäteen, täältä tulee ostoslistaa.
      Totisesti toivon parantuvani, pian.

      Poista
  4. Toivottavasti paranisit pian! Nyt taitaa olla sitkeää tautia liikkeellä. Suloiset kuvat! Iloa loppuviikkoosi flunssasta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista ja ihan samaa minäkin toivon. On tämä ankeaa aikaa, niin hyvä sää olisi touhuta pihalla istutushommissa ja tässä sitä nyt ollaan.
      Ilo pintaan.

      Poista
  5. Voi koetahan jo parantua! Maailman suloisin hammaspotilas. Meillä kissa koki myös päiväkännit, kun kävi eläinlääkärillä tutkittavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, halusta ei paraneminen ole kiinni.
      Potilas on söpö ja söpöydessään vaarallinen, mokoma sydäntenmurskaaja.
      Toivottavasti kisulla ei vakavampaa?

      Poista
    2. Ei ollut vakavaa. Todettiin pissatulehdus. Kisu on onneksi jo normaali itsensä.

      Poista
    3. No hyvä homma, rapsutukset miukulaiselle.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com