maanantai 27. elokuuta 2018

Elokuiset illat


Elokuu on yksi lempikuukausistani. Ehkä eniten lämpimien ja tummien iltojensa ansiosta. Kuu köllöttää taivaalla täyteläisen keltaisena ja on niin lähellä, että tämmöinenkin pätkä yltäisi sitä koskettamaan.

Perjantaina istuksittiin omalla pihalla Takapihan Tavernan lyhtyjen ja lamppujen loisteessa. Kummipoika tuli visiitille suloisen tyttöystävänsä kanssa ja Seniorikansalainenkin hääräsi touhuissaan vielä myöhään illalla.

Lauantaina otettiin suuntimat kohti kainuuta, peräkkäin ajeltiin Iso-J:n johdolla. Vuokatti olisi majapaikka, illaksi lähdettiin tuttuihin mökkimaisemiin Nuasjärven rantaan.

Rapuja oli yllinkyllin, skumppa kylmää ja kaikki muutkin herkut lisukkeineen oivallisen maukkaita.

Huimaa, että nuoruudesta saakka mukana kulkeneet ystävät tekevät sitä edelleen ! Turnauskestävyys ainakin omalla kohdalla on huomattavasti heikentynyt nuoruusvuosista -tai sitten snapsitahti oli turhan riuska näin äkkinäiselle. Sunnuntai oli jo illassa kun kurvasin kotipihaan, Iso-J jäi reissuun. Päivä meni elpyessä ja unohdinpa pari kanaakin hakea matkan varrelta kyytiin.

Kiitos vielä kerran !

Sinisyys

6 kommenttia:

 1. Siellähän on vietetty laatuaikaa ystävien ja hyvän ruoan ynnä juomien keralla! Kuulostaa ihanalle!

  Elokuun pimenevät illat ovat tunnelmallisia. Poissa on vielä syksyn kylmä ja kalsea hökäys, mutta kesän valo ja kuumuus taittuvat lempeään pimeyteen. Sitä on kiva valoin koristaa, ja käpertyä välillä sohvan nurkkaankin jokin karvaturri seurana. Elokuun loppu on kesän jälkeistä downshiftaamista. Sille on aina tilausta hektisen kesän jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä ! Aika harvinaista herkkua nykyään semmoiset illanistujaiset, kaikkien tekemiset ja aktiviteetit tahtovat olla niin hajallaan ja paljon liikkuvia osiakin. Onneksi aina joku on riittävän tarmokas järjestääkseen ja kun päivä pistetään kalenteriin, sen ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä.

   Minä niin tykkään näistä sinisistä illoista ja öistä, ai että.

   Poista
 2. Elokuu on kivaa aikaa, ikkunan takaa Edelfeltin kuuluisan kauniissa kartanomiljöössä kurkistelee keltainen kuu. Jos tuntisin tarkemmin paikkaa, hiippailisin meren rantaan mutta en ehkä lähde tepsuttelemaan ulos. Takana on kokostamista ja päivän lopuksi pallojahtia. Kiva on ollut Torpalla viikonlopun kulku, terkkusia kaikille Nempalta<3! Hugs från Borgå! P.S Lefa on ollut mielen päällä, sen verran hönön näköinen spanieeli on hiippaillut Rantaraitilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän siellä Haikossakin ole oma kummituksensa, älä lähde hiippailemaan.

   Sille rantaraitin spanjelille rapsutukset jos kohdalle osuu.

   Pysytään yhteyksissä, mieluiten ennen syyskuista matkaasi !

   Poista
 3. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Minäkin pidän valtavasti elokuusta, vaikka täällä illat eivät ole enää lämpimiä, tummia vain. Onneksi elokuun iltoja seuraa syyskuun aamut, niissäkin on oma hauska tunnelmansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskuun aamut ovatkin ihania, kuulaita ja rapean rapsakoita. Ainahan se ensimmäisten jäähileisten lätäköiden rikkominen on oma rituaalinsa, minulle syksy alkaa niistä.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com