tiistai 9. toukokuuta 2017

Toukokuussa 2017

Sillalla

Tämä vuoden 2017 versio keväästä on farssi. Vitsi. Pila. Jekku. Källi. Luontoäiti on sekaisin.
Näitä kelejä saa Luontoäiti hyvitellä pitkään lämmöllä, auringolla ja lempeillä tuulilla. Maanviljelijät kaasuttelevat turhautuneina koneitaan kun pellolle ei pääse. Eläimet eivät pääse laitumeen eikä mikään kasva. 

Ei mulla oikeastaan ole tähän mitään lisättävää. Näillä mennään nyt. Luvassa on vielä lisäbonuksena ties miten mones pakkasyö.

Katsellaan vaan niitä sääennusteluita ja arvauksia, todetaan tilanne sitten aamulla ikkunasta.

Lunta sataa hiljalleen...
... maahan valkeaan...

PeeÄäs: Perikunnan vanhimmalle tuli mieluisia terveisiä Hipsaaniasta, vaihto-oppilaspaikka on varmistunut. Ensi kevät onkin sitten jotain ihan muuta!

10 kommenttia:

 1. Henkilökohtaisesti nää kelit lähinnä huvittaa, kun vedän aamulla toppatakkia päälle, mutta voipi olla, että lakkaa meikääkin jossain kohtaa huvittamasta, jos heinänviljelijöillä menee viljelyt vituroilleen... Mutta noin muuten, tää toukokuu on lähinnä niin koominen, että ihan naurattaa, kun eilenkin satoi rakeita. Ja joskus sentään toukokuussakin on helteitä! No, eihän tähän perään voi tulla muuta kuin superlämmin kesä, eihän? Vähän oon kyllä kade, kun mies pyörähti hetki sitten Epsanjassa ja katselin toisen kasvojen ihoa, että on se vaan hiton hyvässä kunnossa verraten tähän meikäläisen talvi-ihoon... Mutta kai se kohta täälläkin paistaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaiaamuna juttelin tovin heinämiehemme kanssa ja hän kyllä hieman syljeskeli tämän kevään tempuille. Sitä on kuulema ilmassa laajemmalti, turhautumista. Jää perinteiset äitienpäivän lietteenlevitykset ajamatta tällä menolla.

   Turha kai sanoakaan, että tänäänkin on satanut aivan tolkuttomalla tavalla.

   Tarkistin muuten laskurista, 46 aamua enää Hipsaaniaan. Toivoa on.

   Poista
 2. Somessa kiertää Pekka Poudan posketon sääennuste maikkarin sivuilta. Kannattaa kattoa ja nauraa http://www.mtv.fi/viihde/televisio/artikkeli/pokka-petti-pekka-pouta-repesi-kesken-suoran-lahetyksen-sai-juontajatkin-sekoilemaan/6424222

  Muutenhan nämä kelit ei naurata yhtään. Meillä ollaan säästytty toistaiseksi lumisateilta, mutta piankos tämän lausunnon saa perutuksi. Kannan kuitenkin ruusut kasvihuoneeseen, sillä aamusta on sen verran pakkasta etten pysty niitä silloin nostamaan ulos aurinkoon. Kasvarissa on kuitenkin neljä itse aukeavaa tuuletusluukkua, joten lämmöt ei päivällä pääse liian korkeiksi.

  Koitetaanhan jaksaa odottaa sitä lämpenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, säämiehen nauru raikaa tänne saakka. Ja tänään ihmeteltiin kengittäjän kanssa miten monta erilaista olomuotoa vedellä ja etenkin lumella voi olla. Pyrystä, rakeista ja muista roiskeista huolimatta hokkikengät ripustettiin naulaan ja nakuteltiin uudet kesäkengät kumpaisellekin nelivedolle.

   Säästä riittää puhetta, aina. Tuli vain mieleen muuan klassinen kysymys: "Saako tälle edes nauraa?"

   :D

   Poista
 3. Olen nyt Jypinkylässä työasioissa, ja täällä tuli tänään lunta. Joku on kesävarustein liikenteessä...

  Vaihto-oppilasvuosi Hispaniassa kuulostaa ihanalta. Minä näin unta, että olin opiskelijavaihdossa Birminghamissa peruskouluaikaisen luokkakaverin kanssa. Ei sentäs.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, minä olen nyt ilmeisesti pudonnut kyydistä, onko asemapaikka jo sumuisella saarella?
   Lumen eri olomuotoja on saatu juu, ihan kaikille on riittänyt.

   Kokonaista vuotta Perikunnan vanhin siellä ei todellakaan ole, kaksi kurssia lukion toisella luokalla riittää. Helmikuusta lukukauden loppuun. Mitä siitä tulee, nelisen kuukautta? Vähän päälle. Ja loma.

   Poista
  2. Se on just sopivasti, saa intensiiviharjoittelua espanjasta, mutta pysyy mukana oman ikäluokkansa lukiokursseista, mikä on jatkon kannalta minusta hyvä.

   Never mind, niin minäkin olen tippunut kärryiltä aikoja sitten. Minusta tuntuu, että minun asuinpaikka on lentokenttä nyt - töitä teen molemmissa, kun ei Jypinkylän ja Hesan (!) duuneillekaan voi sanoa ei tässä tilanteessa. Jypinkylässä on jotain satunnaisesti jouluun asti, sain just tietää, piti olla vain kesän loppuun, mutta pyydettiin jatkamaan. Hesan jatkot on auki. Tuntiopen riemuja.

   OP

   Poista
  3. En ollut suostuvainen pidempään vaihtopätkään juuri siksi, että nykyisin lukujärjestysten teko on rakettitiedettä ja kurssien pitää mahtua sinne minne pitääkin. Nyt jotain syventäviä pitää siirtää kolmannen luokan syksyyn.

   Teitä Jypinkylän kulkureita on tien päällä useampi, onko teidän vesijohtovedessä jotain erityistä?

   :-D

   Poista
  4. Itse epäilen hengitysilmaa, en vesijohtovettä, oireyhtymän syyksi.

   Muuten nuo uusimman postauksen kanaset ja kukkoset ovat tosi, tosi suloisia. Pitävätkö ne kovaa ääntä tyyliin Vappupilli?

   OP

   Poista
  5. Hillittyä porukkaa ovat verrattuna siihen elostelijaan.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!