sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Jouluruusu toukokuussa

Ihana Helleborus

Olipa uuras viikonloppu !

Lauantaina karautin Hopianuolella savonmualle, mukana Perikunnan vanhin ja taitava kuvaaja Taru. Ponit kuvattiin perjantai-iltana ja varmaan koko yön Taru ahersi kuvankäsittelyohjelmansa parissa, valtavan hienoja kuvia on tiedossa.

Savonmualla oli vain yksi osoite, se Ikeakeskus tietty. Ensimmäinen tunti vierähti hevosvarustekaupassa, ratsastussaappaita sovitellessa. Vaikka kaupasta ei poistuttu saappaat kainalossa, mukana oli tarkat speksit tietyistä saappaista jotka onkin jo tilattu netin kautta. En voi kyllin kiittää myymälänhoitaja Terhin asiakaspalveluasennetta, homma toimi taas kerran paremmin kuin missään. No ehkä me vähän ylitettiin budjettia kun loimihyllystä nappasin Otolle ikioman coolerin. 

Kenkäkaupassa kompastuin hyvään tarjoukseen ja poistuin kahdet kengät mukanani. Ikeassa kipaistiin suoraan alakertaan ja siellä totesin, ettei nyt ole ostohousut jalassa, en löytänyt mieleistäni kalustusta A-katsomoon. Kunnes kirjaimellisesti kompastuin yhteen supertukevaan supermukavaan rottinkituoliin. Otettiin yksi tuoleista kuljetukseen, enempää Hopianuolen konttiin ei olisi mahtunut. Iso-J saa hoitaa loput isommalla autollaan.

Bromance
Kuva Taru K.

Kotona oli aika käytetty hyödyllisesti hyväksi, Iso-J ja Seniorikansalainen olivat mellastaneet marjapuskien äärellä, kuva tuolla myöhempänä.

Minulle iski illalla ankara väsymus, paha olo ja muutakin kurjaa tuntemusta. Joku keksi verenpainemittarin ja minähän tietysti nakutin siinä lajissa enkat, kolminumeroiset luvut molemmissa, syke sentään pysyi kaksinumeroisena. Menen huomenna lääkärin puheille, pitää vissiin jotain asialle tehdä.

Jaksoin kuitenkin värkätä vaasiin pionit ja muut upeudet, ne tarttuivat mukaan savonmualta. Pentikille menin synttärikorttia ostamaan mutta poistuin pöytäliinan kanssa. Hain kortin myöhemmin.
Me kun ollaan yleensä poissa omien pionien kukinta-aikaan niin nautitaan nyt edes leikkokukkien suloisuudesta. Ne jopa tuoksuvat.

Ensimmäinen tipukin kuoriutui, araucanan vihreästä munasta ryömi maailmaan topakka ipana. Se sai seuraa tänään kun kaksi orpingtonin munaa räksähti rikki. Juuri äsken toinen vihreä muna halkesi, tilanne siis 2-2. On siellä säröjä monessa muussakin munassa, aamulla saattaa koneessa napottaa useampi nuppi. Toivottavasti napottaa, kaikki otan kiitollisuudella vastaan. Valitettavasti laventelinvärisen orpin muna on mykkä, ei siellä taida olla kukaan tulossa mihinkään. Se tietää uutta Köyliön keikkaa.

Kuvat tulokkaista yritän napata sitten kun kone on tyhjä ja ipanat tipulassa.

Pioni on kukkien aatelia

Tänään oma vointikin oli paljon parempi ja jaksoin vähän askaroida pihalla.

Naapurissa käytiin kahvilla ja saatiin lupa aidata naapurin tontille tänäkin kesänä.
Iltaa kohden vointi vielä koheni ja kykenin apukäsiksi marjapuskaosastolle. Alimmassa kuvassa ensimmäinen rivi. Jo 16 puskaa on saanut uudet tanakat tukikehikot ja leikkauksen. Nämä mustaherukat saivat lisäksi terveisiä tallista, munkkeja helmoihinsa. Muiden vuoro on sitä mukaa, kun hepoista irtoaa jytyvoimaa.

Puutavara loppui puskan nro. 16 kohdalla. Neljä olisi vielä laitettava. Näissä tukikehikoissa on käytetty viime kesänä puretun pihakeinun rimoja ja Seniorikansalaisen vanhan terassin lattialankkuja. Uutta tavaraa on käytetty pystytolppiin. Se on kyllä hyvä kun Torpalla on ahkera ja nuuka mies, pistää vanhankin tavaran talteen ja hyötykäyttää varsin kekseliäästi uusissa projekteissa.

Ja taas saivat kylällä lissee länkytyksen aihetta, nyt alkaa nimittäin olla nämä puskatkin varsin näyttävät, näkyvät myös tielle, särmät rivit on malliksi muille. 

Ja kirjosieppo sain vihdoin seisovan pesän, vinossa repsottanutta se ei kelpuuttanut mutta selkeästi odotti korjaustoimenpiteitä. No nyt pitäisi kelvata.

Mukavaa maanantaita! Jännityksellä odotan, olisiko huominen sellainen.

Puskat mintissä

PeeÄäs: sää on ollut ihan kiva. Kuivaa ja puolipilvistä. Hirmuisia helteitä ei ole ollut mutta plussan puolella myös öisin ja viimeisetkin lumikökkäreet ovat sulaneet.  En olisi ikinä uskonut kirjoittavani tätä, toukokuussa. Mutta tämä vuosi onkin oma poikkeavuutensa.

6 kommenttia:

 1. Huh, huh, oletpa ollut tosi ahkera! Pitäiskö malttaa vähän ja hellittää (ei ole helppoa näin keväällä) ettei paineet nouse ihan mahdottomiin, se ei ole mikään leikin asia. Valoisaa ja hyvää kesää. Tipu-uutinen vaikutti kivalta, kuvia voisi laitella:) Meilläkin kirjosieppo valtasi viimein pöntön, siinä oli monta muutakin ehdokasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja. Muut täällä olivat ahkerana, minä vain haahuilin ja yritin olla hyödyksi.
   Lauantai-ilta meni pakkolevoksi, olo oli niin huono etten syödä jaksanut, saunaa ei voinut kuvitellakaan. Olin jo kymmeneltä nukkumassa. Ja kyllähän siinä unta odotellessa taas kerran mietti miten itsestäänselvänä pidän terveyttä ja voimia.

   Laitan tipukuvia, nyt niitä on jo seitsemän. Toivottavasti eivät ole veljeksiä.

   Poista
 2. Kevät on aina intensiivistä aikaa. Sitä puristaa itsestään ihan viimeisetkin mehut puuhatessaan mieluisia juttuja. Minä tulin jo sisälle laittamaan ruokaa. Kellohan on vasta 20:30. Tuli ekaa kertaa ruoka mieleen.

  Meillä oli häkellyttävä lämmin päivä! Tietenkin tungin iteni sitten kasvihuoneeseen, jolloin hiki oli ihan taattua.

  Pitäisi ehtiä niin paljon, mutta jaksamiset on täälläkin kortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään lämpimimpiä päiviä oli täälläkin. Paljon meni aikaa ihan rutiineihin ja siihen se jaksaminen sitten tyssäsikin. Koivut vihertää, huomenna on hiirenkorvat jo isot.

   Jaksatko emännöidä perjantaina? Voin mennä Liminkaankin.

   Poista
 3. Pionit ovat ihania, avian lemppareita. Nemppalassa monenmoistra, pääasiassa Redsy on kiitänyt paikasta paikkaan B. Take care Kuomaseni, muista pitää hulta itsestäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, upeita ovat pionit. Siksi niitä joka vuosi istutan lisää.

   Pakko on ollut nyt löysäillä. Eilenkin huomasin että heikottaa ja huimaa, mutta kun söin niin taas helpotti. Olen näköjään olosuhteiden pakosta jo siirtynyt etelä-EuroValoisat illat hämäävät niin paljon.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com