lauantai 13. toukokuuta 2017

La-la-la-lauantai

Hellikki (kuva netistä)
P.M.A. Tigerstedt (kuva netistä)

Tänään on sikäli maininnan arvoinen päivä, että aion istuttaa Torpan ensimmäiset rhodot.

Sain eilen äitienpäivälahjaksi kaksi vapaavalintaista taimea ja nepä aion nyt parhaan ymmärrykseni mukaan sijoittaa otolliselle kasvupaikalle. Olisin valinnut 'Haagan', mutta sitä ei ollut saatavilla. Asuin aikoinaan etelä-Haagassa ja kuuluisa Laajasuon rhodopuisto oli vakituisen koiranpissityslenkkini vieressä. Haaga on kaiken lisäksi suosikkikaupunginosani Helsingissä. Hellikki taas kuulosti nimenä somalta ja kivalta, siksi sai armon.

Urakka alkaa kiivaalla lapioimisella, vaihdan varmuuden vuoksi vanhan töyhtöangervon vuosikymmenet vanhat mullat isolta alalta tuoreempiin, optimoituihin rhodomultiin. Värkkään vähän niinkuin kohopenkin, jotta pysyisi mahdollisimman pitkään alusta muhevana ja otollisena juurtumiselle.

Koska opiskelin netistä rhodon juurien olevan varsin pienet ja pinnassaviihtyvät, varattuna on kuoriketta siihen pintaan.

Meinasin jahdata varjoyrttiä maanpeittokasviksi ja kunhan semmoista kohdalle osuu, tiedän mitä tehdä.

Ensin aion kuitenkin siivota tipulahäkin. Sieltä muuttaa nyt kaksi teini-ikäistä tukkapäätä (kukkoja, arvaan ma) isompien häkkiin, pienet viiruhousut jäävät vielä varttumaan tipulan lämpöön. Plymouth Rockit sulkaantuvat valtavan hitaasti joten en vielä niitä tohdi Light Sussexien sekaan laittaa, pieniäkin ovat.

Plymouth Rock (kuva netistä)

Ärsyttävä kurkkukipu yrittää sabotoida päivälle asettamiani tavoitteita. Kuumetta ei ole, eikä semmoista kauheaa viskibassoääntä kuin esimerkiksi eilen kotiutuneella Iso-J:llä. Henki kulkee, mutta kurkku on arka, harmittaa. Kiedon vaikka villahousut kaulaani ja painelen pihalle, tässä ei nyt jouda eikä malta sairastelemaan.

Sitä paitsi, tänään ei ole vielä satanut yhtään lumihiutaletta, ettei vaan meinaisi kevättä tehdä?

Leppoisaa lauantaita!

Tämä meille (kuva netistä)4 kommenttia:

 1. Onnea uusista alppiruusuista! Hellikki voi olla vähän arka, mutta teillä on kyllä semmoinen lumisuoja että kyllä se pärjää oikein hyvin. Kukkansa ovat kyllä kauniita, kasvutapa matala ja tiivis.

  Meillä herättiin hyvinkin valoisaan äitienpäivään. Maa oli valkoinen ja räntää satoi solkenaan lisää. Joku tuolla yläkerrassa pilaillee huvikseen.

  Toi viimeinen kuva oli ihan yliveto - selviä russelin kuonoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rhodojen puolesta, selviytymistaistelu alkakoon !

   Ai te saitte nyt siivun talven taikaa, sitä ja muita ylläreitä on kyllä riittänyt.

   Jep, russelin kärsältä näyttää ;-)

   Poista
 2. Nemppa kokeilee vielä kerran, helpottaa Leijonien pelin tuskaa kun keskittyy tähän. Anyway, lounas etsitään ehdottomasti ennen Hispaniaa,sinne vielä niin pitkä aika! Täällä palattu kotiin ihanasta humputtelusta GC:sta ja Radisson-kodin Kaunosta! Suuren suuret terveiset Torpan Poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa todellakin Radisson koti panostanut Kaunoon.
   Nälkä tulee ennen kuin yhteiseeen lounaspöytään päästään :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com