keskiviikko 3. elokuuta 2016

Tallilla tänään

Urakka alulla

Otin rätin ja läksin. Otin ämpärin, teräsharjan, puukon, liuotinpesuainetta ja ämmäasenteen. Ja niin talli taas valkeni.

Eihän se pahassa kunnossa edes ollut, hevoset olivat niin vähän aikaa kotona, helmikuusta asti reissussa. Ja huomenna tulevat kotiin, pöljänät.

Ponimiehen talven tilataideteos oli vähän vaisu eikä väreiltään niin intensiivinen kuin aiemmin, lähtikin ihan pesemällä. Jos vähän tuohon maalia sipaisee huomenna niin ihan on priima seinä.
Valkoinen on tallissa siitä hyvä väri, että näkee mistä pitää pestä. Olisihan se ihan kauheaa jos tallin seinät olisivat vaikka mustat eikä sontaroiskeita näkisi...

Ei paska pesemällä lopu
Tee työtä jolla on tarkoitus

Ilta oli jo hyvin pitkällä, kun näppäsin huippuimurin päälle ja jätin lukaalin kuivumaan. Huomenna voidaan laittaa karsinoihin pelletit ja talli on valmis herrasväen saapua.

Käytiin eilen Tuulikummussa moikkaamassa Töttistä. Siellä se pöljä piileskeli laitumen takimmaisessa kolkassa eikä ollut tietäkseenkään kun käytiin tyrkkäämässä sokuripala suupieleen. Uskollinen Vallu sentään meidät noteerasi. Saapa nähdä millä ilveellä se hevonen huomenna lassotaan pois laumasta ja survotaan koppiin kotimatkaa varten. Kurvataan vielä hakemassa Ponimies samaan kyytiin ja tuodaan molemmat kerralla kotiin, yhden pysähdyksen taktiikalla toivoakseni.

Tässä on sikäli aika täydellisesti jo palattu arkeen, kyllähän tuo tallin kuuraaminen tietysti työstä käy ja turha lomakeekoilu jää vähemmälle. Asusteetkin ovat ihan viimeisen päälle:

Eleganssi 2016

Villasukissa painelen kesät talvet, nyt on kesän kunniaksi vähän pitsisempää versiota (kaikki muut ovat pyykissä). Foppatoffelit hajoavat jalkaan, ei niissä oikeastaan ole enää mitään ehjää, mutta kun jalassa vielä pysyvät niin en näe syytä uusia ostaa. Vielä. 

Iso-J sai pihan vihdoin siistittyä eli ruohon leikattua. Kaksi päivää sipisteli ensin nurkkia raivaussahalla ja ajeli moneen otteeseen sadekuuroja väistellen käsikoneella. Tänään pääsi ajelemaan sillä isoimmalla koneella. Ja nyt on siisti piha. Minä siivosin kukkapenkit vesiheinästä puhtaiksi ja nyt niitäkin kehtaa vilkaista pidempään kun nokkonen ei törrötä ylimpänä. 

Koiratkin ovat käyneet huolto- ja lääkintätoimenpiteissä, viimeisimpänä Nasse. Ukkokoira sai jarrupiikin eturauhasvaivoihin ja jotain gastro -ruokaa närästykseen ja muihin ruuansulatusvaivoihin. Toivottavasti apu löytyy ruokasäkistä eikä tarvitse ryhtyä mihinkään muihin toimenpiteisiin. 

Olen jopa jaksanut olla sosiaalinen ja istahdin eilen eläinlääkärireissun päälle kahville ystävän kanssa. Oli mukava rupatella pitkästä aikaa. Kahvi tosin oli laihaa ja haaleaa mutta seura ihan huippua. Pitäisi kai olla vähän aktiivisempi sosiaalisen elämän puolella kun se on kuitenkin ihan mukava tavata ihmisiä.  

Huomenna tapaamme kuitenkin hevoset pitkästä aikaa ja arki alkaa silläkin saralla taas rullata entisellään. Se onkin hyvä nyt saattaa asiat ennalleen, 15.8. nimittäin käyn taloksi Savon sairaalassa, kutsuivat uusintakäynnille. 16.8. toistavat helmikuisen toimenpiteen, se eka yritelmä kun oli sikäli turha, että hoitotulos oli puhdas nolla. Aneurysma pullistelee ihan entisen kokoisena entisellä paikallaan, pakkohan se on yrittää hoitaa.
Jospa nyt onnistuisi jopa niin, että potilas kykenee kävelemään omin jaloin sairaalasta ulos. 

Näillä mennään, hasta luego!

Äiti, oliko sulla herkkuja taskussa? Maistuisivat meille.
4 kommenttia:

 1. Valkoiset seinät tallissa... mullakin oli. Siis kerran vuodessa valkeat :D Mukavaa että saatte taas hevoset kotiin ja arjen pyörimään.

  Kieltämättä on taas jännän äärellä, kun päivämäärä on lukkoon lyötynä. Jännään keralla - kuten aina. Ja peukutan heti pirusti ynnä lähetän lämpimiä ajatuksia koko universumiin. Olkoon matkasi suotuisa ja onnekas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkea talli, hulluuden huipentuma mutta silti niin juhlavan kaunis.

   Suoraan sanoen, melkein olen kauhusta kankeana kun ajattelen tulevaa. Sainhan jo kerran näytteen siitä, mitä voi tapahtua. Onko toisella kerralla yhtä 'hyvä' tuuri, opinko vielä kävelemään vai selviääkö säikähdyksellä. Ajanlasku alkaa taas kerran alusta, se pelottaa.

   Poista
  2. Operaatio voi mennä myös hyvin. Uskon, että sinun historia otetaan huomioon operaatiota suunnitellessa. Iso riski on siinäkin, ellei operoiaisi.

   OP

   Poista
 2. Niinhän se voi, mennä ihan suunnitellusti ja hyvin. Sen toisen vaihtoehdon minä jo tiedän, ihan liian hyvin.
  Nähtäväksi jää.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com