tiistai 30. elokuuta 2016

Mainio maanantai


Eilinen ansaitsee ihan oman merkintänsä Torpan päiväkirjoissa. Oli nimittäin maanantai ja oli oikeasti kiva päivä aamusta iltaan.

Tuulikummun Heidi karautti pihaan aamupäivällä ja lähdettiin paikallisen kuuluisuuden tiluksille. Hevosväen valveutunein osa tuntee käsitteen Oivan Valinta ja sinnehän me suuntasimme.
Ukko löytyi hallista jossa roikkui katosta varsin hiljainen hevonen, hitaaksi osoittautunut ravuri josta Oiva suunnitteli lihojen leikkausta. Se on hevoskauppiaankin homma monipuolista.

Hevosia toki pyöri tarhoissa ja kentällä, ei me niitä nyt ihmeemmin katseltu. Yksi poniori oli kyllä tosi jyhkeä, en tiennytkään että niin isoja osaavat olla.

Siellä oli aitatolppaa, estepuomia ja ihan kaikkea. Ja vintti täys valjasta sun muuta roipetta. Ihan häkellyin siitä kaikesta enkä edes tajunnut kysellä tarjonnasta ihmeemmin. Estetolpat kyllä sieltä haen, jahka vironpojat saavat niitä tehtyä. Hyvät ja jämäkät galvanoidut tolpat ja hinta ihan naurettavan alhainen. Ainakin muihin toimittajiin verrattuna.

Nyt osaan reitin ja tiedän paikan, kiitos Heidi opastuksesta.
Meille tuli nälkä ja kurvattiin lounaalle, vanhaan kunnon Kerubiin tietysti. Ja sitten kierrettiin vielä muutama muu paikka joihin harvoin pääsee yksin ja ajan kanssa norkoamaan, aina on joku hihassa kärttämässä huomiota tai muuten vain aikataulu painaa päälle. Mutta huonoja shoppailijoita olimme, minä tulin kotiin pellavarouhesäkin ja kahden nuolukiven kanssa, Heidillä sentään oli yritystä ja auton perä täys tolppia.

Päivä jatkui parin tunnin kotihommarutistuksella ja sitten olikin aika suunnata takaisin kaupungin valoihin, Pilateskurssin eka ilta. Sitä ennen kurvasin jokirantaan hakemaan maailman parasta oliiviöljyä, kiitos vaan S&O.

Kurssilla oma kroppa tuntui ihan vieraalta, tönköltä ja paksulta. Pitkä sairastaminen, toipuminen, loma ja muu velttoilu tuntuvat ja näkyvät. Parin tunnin jälkeen loppuojennuksessa pituutta oli noin 5 cm lisää ja olo vahva. Kyllä se on vaan niin kokonaisvaltainen homma tuo syvävenyttely ja Pilates, tuskin maltan odottaa torstaita jolloin on jatkokurssi. Ja sitten pari viikkotuntia. Liikuntaa lisäilen elämään sitä mukaa kun vointi sallii. Viime yön nukuin tuhottoman huonosti, kroppa kävi kierroksilla.

Sillä aikaa kun venyin ja paukuin kurssilla, valmentaja-apuri oli käynyt höykyttämässä kummankin hevosen. Ponimies oli ollut oikein pirteä ja vauhdikas. Töttiskin pisti kintulla koreasti ja videopätkien perusteella ainakin ravi oli ihan nättiä. Aika hyvin se kopukka veivasi, on kuitenkin ollut koko vuoden hyvin säästeliäällä käytöllä.

Tänään on ollut käynnistysvaikeuksia, kello on yli puolen päivän ja mulla talli siivoamatta. Kai se on pikkuinen pakko lähteä.  Kukkokin komentaa, se on pullanjaon aika kuulema.


Lefa lepuuttaa8 kommenttia:

 1. Juutuubaan vain Töttisravia näkyviin!

  Torpan Armo alkaa ottaa taas vauhtia, kannattaa muistaa se nousujohteisuus :D

  Ja muistutuksena kaikkien muiden kiireiden sekaan, että meillä ainakin on valkosipulit nostokunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaa sulle ravilähdöt viestinä, en minä mitään osaa mihinkään youtubeen latailla. Ja sieltä ne voi päätyä vaikka minkä yhteisöjen reposteltavaksi :(

   Nousujohteisestipa hyvinkin. Eilinen oli kipityspäivä, tänään lepo, huomenna vähän sitä sun tätä ja ehkäpä jo ensi viikolla uskaltaudun spinningsaliinkin.
   Meillä ovat valkosipulit vielä vähän pikkuisia, pulskistukoot vielä tovin!

   Poista
 2. Hyvin mennä viipotti toipilaan kintut kun kyseessä oli hevosiin liittyvät ostokset. Ei ollunna Rouva Hirnakka vaivainen eikä kipee. Ja mikä parasta, Hirnakka on nyt kultturoitu, käyttämällä Oivan valinnassa :-D

  Nimim. Ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä oli kulttuurikierros, olen tavannut elävän legendan! Mukava ukko, ei siinä mitään. Ja mielelläni hänen kanssa kauppoja teen jatkossa, etenkin nyt kun reitin osaan.

   Hih, se ilmainen lounashan ei sulle ihan helpolla irronnut, mitä nyt puoli vuotta hoidit hevosta oman toimen ohella :D Mennään samaan syssyyn syömään ne ahvenburgerit kun puhetta niistä oli. Ja nälkä jäi.

   Poista
  2. Varmasti mennään. Ehkä kyyti heltiää Hopianuolella, se on vielä kokematta.

   Poista
 3. Oivan Valinta kuulostaa mahtavalta kaupalta. Jos eksyn joskus sinne päin, niin tuollaiseenhan on ihan pakko päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen kauppa se ei ole mutta kaikkea on kaupan, ratsuhevosesta hevosen sisäfileisiin. Ja ehdottomasti on näkemisen arvoinen paikka, Oivalla on umpirehellisen miehen maine, pitkän linjan hevoskauppias.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com