tiistai 11. elokuuta 2015

Vaadin muutosta!!


Otsikko on taas hienon mielleyhtymän kautta takaa savolaesittaen kiertäen... mistä noita oikein kumpuaa?? Kyseessä ei ole poronaaraan mielipide asuinsijan vaihdosta vaan yksinkertaisesti siitä, että nyt on Torpan Armon mielestä muutoksen aika!

Eihän tässä nyt ole mitään järkeä, että meillä pannaan lomakeskusten asetukset hittaammalle kun koulut alkavat elokuun toisella viikolla. Siellä olisi väkeä eteläisemmästä Euroopasta vyörymässä tänne eurot taskuissa pullottaen, mutta eivät tule kun täällä ei ole enää kesäsesonki. Ollaan auki pyhättömän viikon sunnuntaina ja muuten kiinni, tilauksesta ehkä saattaa olla joku kioski auki. Täällä ei liiku muut kuin thaimaalaiset marjanpoimijat.

Ja toisaalla, toimistoväki kiristelee hampaitaan ja yrittää saada vientikauppaa vetämään, mutta kun muu Eurooppa on lomalla niin siellähän pirisevät puhelimet tyhjissä toimistoissa.
Tässä yhtälössä Suomi voisi vain voittaa, mutta kun on menty persaus edellä puuhun vuosikymmenet niin aika hitaasti sitä muutosta on tulossa. Jos sittenkään.

Ihan oikeasti, koulut saisivat jatkua aina juhannusviikon loppuun saakka koska kesäkuun epävakaat säät eivät kesämielialaa kummoisesti kohota. Perheiden on sumplittava lomat ja työt ristiin ja perheettömät saavat lomalistoista jämäviikot, kaikkia harmittaa. Koulu voisi vastaavasti alkaa syyskuun ekalla viikolla koska elokuu on ihan täysi kesäkuukausi. Säiden puolesta useimmiten parempi kuin kesäkuu, jolloin on riskinä halla ja ainainen sade. Kurkkaapa vaikka tämän vuoden kesäkuun tilastoja.

Minkälainen kansalaisaloite tästä pitäisi tehdä, että voitaisiin palata siihen vanhaan kunnon systeemiin, jossa koulujen aikataulu ei määrittänyt elämäntahtia vaan se tehtiin järkisyillä?
Lupaan olla ekan kymmenen joukossa joka kansalaisaloitteen allekirjoittaa.

Niin, minähän olen tässä aivan tuohtunut kun tätä huutavaa vääryyttä ei ole saatu korjattua.


Kuvat ovat elokuun kahdeksannen päivän illalta, tuplasateenkaari valaisi Torpan ilmatilan ja siitä olisi osaavampi kuvaaja saanut ihan komeita otoksia.

Tänään oli jo toinen ilta peräkkäin kun perhe söi illallisen Takapihan Tavernassa. Kun ei satanut vettä eikä räntää. Esikoinen hiihteli paikalle polarfleeceissään, minä pyllyilin shortseissa. Sääskiäkään ei ollut koska tuuli just passelisti.

Auton mittari näytti napakkaa +25° -lukemaa joten kyllä oli ihan kesäinen olo ja mieli.
Ruoka kulki grillin kautta, hyvä niin koska hyvä tuli niin vartaista kuin paprikoistakin. Uusi suosikkini on valkoinen paprika suikaloituna, öljyssä kieräytettynä ja sitruunamehulla maustettuna. Grillissä se kypsyy juuri passeliksi lisukkeeksi lihalle. Cittarista saa tätä herkkua nyt eurolla kilon ja kiloon mahtuu hiton monta paprikaa. Minä ostin neljä ja kustansi jotain 0,33 snt. Melkein päästään Espanjan hintoihin.
Aamulla oltiin Perikunnan kanssa liikenteessä jo yhdeksän aikaan, tutustutin teinit omiin  harrastuksiini ja tänään oli vuorossa Body Vive. Ai että, kun oli kivaa ja hikistä. Huomenna Nuorimmainen viettää lepopäivän liikunnasta, korkeintaan ratsastamaan voi mennä. Esikoinen sen sijaan kokee taas aikaisen aamuherätyksen ja jumppasalissa on oltava 9.30, aamun aktiviteettina on tunnin verran Body Combatia.

Huomiselle suunniteltu buldoggikuvaus siirtyi parempaan ajankohtaan, katselin jo kuvauspaikat valmiiksi, omenatarhaan minä ne pylleröiset vien taapertamaan, tulee kivasti valoa ja varjoja ja uskoakseni hieman viettävä, epätasainen rinne pistää bulsut askeltamaan vetävällä askeleella.
Toivottavasti saan ruttunaamat tänne pian, kovasti tykkäisin kuvata vähän muutakin kuin näitä meidän hörhöjä.

Talliin tarvittavat metalliosat on nyt pätkitty määrämittaan ja odottavat maalausta. Sitten talli alkaakin olla kuivikkeita vaille valmis vastaanottamaan Torpan hevosvoimat kotiin.

Tässä tärkeimmät, huomenna lisää. Tai joskus. Kesäsäät näyttävät suosivan ulkoilma-aktiviteetteja. Pyykkikin kuivaa ihan salamana!

Salamoi sinäkin, missä lienetkin!

Lomalla Suomessa elokuussaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com