torstai 13. elokuuta 2015

Uusi kouluvuosi

Lentokala Tarifassa
Näin se koululaisten kesäloma päättyi. Tulikohan sitä reilut 10 viikkoa yhteensä, suunnilleen,  ehkä.
Kouluun lähti kaksi ruskettunutta Perillistä, enemmän tai vähemmän innokkaana. Kotona on nyt outo hiljaisuus ja yritän tästä hiljaisuudesta kerätä motivaatiota tilinpäätösaineiston valmisteluun.

Kaksi positiivista puolta löydän tästäkin. Ensinnäkin, ensimmäinen kouluviikko on lyhyt ja toisekseen, tilinpäätös tehdään vain kerran vuodessa. Samalla hoituu veroilmoituskin joten hyvinhän nämä asiat ovat, kunhan vain saisin urakan aloitetuksi.

Sitä ennen ehdin ryystämään mukin jos toisenkin teetä, siivoamaan koirien ja kissojen sotkut lattioilta ja varmaan vielä paljon muutakin. Onneksi voin kiikuttaa aineiston kirjanpitäjälle joka hoitaa viralliset kuviot ja kutsuu minut sitten aikanaan allekirjoittamaan päätösasiakirjat. Osinkoja tuskin tänä(kään) vuonna jaetaan, mutta enpä niitä henkeäni pidätellen odottanutkaan.

Äiti lastaan opastaa
Äiti kerää motivaatiota tilinpäätöshommiin

Viikko jatkuu sateisena ja epävakaana, eipä olisi parempia päiviä valittu ison pyykin pesuun kuin viime viikon aurinkoiset päivät. Nyt loimet ja matot sun muut ovat puhtaina ja raikkaina varastossa odottamassa käyttöä. Pyykkinarulla riippuu surkeana viimeiseksi pesuun päässyt iso päiväpeite, se kasvaa levää ennen kuivamistaan. Eivät nimittäin näytä helteet ja paisteet tänne yltävän.

Tämä viikko siis vielä harjoitellaan arkea, ensi viikolla se sitten alkaa ihan täydellä rytkeellä. Kalenterista saa pitää visusti kiinni ja varoa päällekkäisbuukkauksia, niitä nimittäin on perin tympeää purkaa ja setviä. Eniten muuttujia tulee Wilman kautta, koulussa kun on milloin mikäkin poikkeuspäivä ja sitten ne aikataulut taas heittävät.

Onneksi Nuorimmaisella on sama lukujärjestys joululomaan saakka, Esikoisella ensimmäinen muutos tulee jo 5.10. jolloin vaihtuu toinen jakso.

Kai tästä selvitään, on selvitty ennenkin.
Nyt vielä toinen kuppi teetä ja aamun lehti. Sitten ujeltaa imuri. Huoh.
Tulta päin, missä lienetkin!
8 kommenttia:

 1. Voimia paperitöihin, ei käy yhtään kateeksi! Pohjanmaalle viimein ehti auringonpaistekin ja lämmöt on T-paitakelien luokkaa. Nyt olis aika mattopyykillekin, viimeinkin!

  Koulun alku oli tosiasia täällä myös. Sen myötä ihan mukava, tasainen arki. Tai näin toivon. Leppoisaa loppuviikkoa, eläkä aikatauluta liian tiukkaan kalenteria. Iskee muuten ressi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperihommat ovat ihan hyvällä mallilla nyt. Onneksi kerään tositteet kuukausittain mappiin omaan lokeroonsa. Ja onneksi kirjanpito on suunnilleen ajantasainen. Onni on hyvä kirjanpitäjä.

   Nyt ei passaa ressiä hommata, liian paljon kaikenlaista laittoa kesken. Onneksi tuuli puhalteli sadepilvet täältä jonnekin muitten harmiksi, ihan kiva oli pihalla kun sääsket eivät riivaa ihan niin mahdottomasti. Salava vaan roskaa näinä tuulisina päivinä.

   Hyviä matonpesukelejä sinne!

   Poista
 2. Tuo keskimmäinen kuva voisi ihan hyvin olla myös minusta lukuvuoden alkaessa ja esimiesten päätöksiä kuunneltuani. En saa edes sadan sanan tekstiä itsestä irti nyt.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, ehkä.
   Rentoa viikonloppua kuitenkin!

   Poista
 3. Huihai Nemppalasta, vauhdikas viikko takana ja mukavaa tiistaina näillä näkymin huristelen Karjalan kunnaille johonkin aikaan. Ensi kertaa kesäkuun jälkeen viikonloppu, jossa ei paria golfvarausta lukuunottamatta ole erityisiä suunnitelmia. Hassu tunne mutta ihana. Kerro terkkusia niin kaksi- kuin nelijalkaistenkin osastolle paljon. Hugs from Nemppa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ne ei kotioven saranat kulu, hienoa että sentään viikonlopuksi pääset kotiin.

   Ilmoittele vaan milloin ja missä nähdään tai tule tänne!

   Poista
 4. Matot, verhot ja järkyttävä kasa muutakin pyykkiä pestynä! Oh jeah - kesä kuivattaa sittenkin, vaikka ei olis uskonut! Naapuri yrittää nyt tehdä kuivaheinää, vaikka heinä on kyllä auttamatta ns. vanhentunutta. Miten teidän talven heinät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan auki heinähommat. Märkää säilöä olisi kyllä mutta eihän semmoinen iso paali kahdella ponilla ole hyvä, pilalle menee.
   Ylivuotista on tiedossa ja melko kuivaa esikuivattua samoin ehkä saatavilla. Sitäkään ei passaa ennen pakkasia avata.
   Hurja talvi tulossa heinän suhteen.

   Meillä on pieni maalausurakka päällä, Torpan eteläpääty maalataan nyt kun säitä riittää. Ympäri ei ehkä keretä. Ja tallissakin on pieni huoltomaalaus päällä.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!