tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tipi tii…

Brand new, ihan uus
Hei, olen Blondi 
Hattarapää
Olga

Katsaus kanalaan. Tässä ylhäällä Torpan silkkikanat. Neljä kanaa ja yksi kukko, se iänvanha kukonrähjä Gaddafi. Kiekuu kun muistaa ja nuokkuu välillä omaa ukkokukon untaan keskellä kanatarhaa.

Poissaolon aikana väki oli lisääntynyt, kiuruveteläismammat hautoivat tomerasti ja neljä vikkelää tipua sisäkanalan pikkuosastossa nyt piipittää. Pahuksen vaikeita ovat kuvattavaksi, tusasin monen monta kertaa ja sain tulokseksi muutaman räpsyn. Onneksi suurin osa näistä piippareista näyttää minun silmissäni kanoilta, ehkä siksi, että kovasti paljon kanoja toivoin.

Katsokaa nyt itse, niitä on kaksi vaaleaa ja kaksi tummempaa. En saanut tietenkään kaikkia neljää samaan aikaan samaan paikkaan, vähintään joku pomppi jossain toisaalla. Minusta nuo ovat niin kanamaisia, että saattoi kerrankin käydä mäihä ja säästymme kukontappotalkoilta. Jos nyt joku kukoksi osoittautuu, niitä saa täältä kahvipakettia vastaan.

Ruskea
Tummempi ruskea 
Ruskea ja toinen vaaleista
Vaalea
Sama vaalea
Vaaleat ja tummin

Lopuksi vielä omituisten otusten kerho, kaunis kana ja hemmetin kalliiksi tullut kukko. Kaunis kana on Olgan (musta silkkikana) hautoma tänä keväänä kuoriutunut tipu. Isä on joko se perhanan Vappupilli tai vanha Gaddafinrähjä. Muna on joko Olgan tai Hattarapään tai sitten jommankumman vanhan kanamummon teos. Ei tästä kyllä puhdasrotuista silkkikanaa saa tekemälläkään. Kaunis kana siitä joka tapauksessa taitaa varttua ja ilolla pidän porukoissa.
Ja sitten se Hemmetin Kallis Kukko. Kuten moni ehkä tietää, olen jahdannut Vappupillille morsianta. Toukokuussa vihdoin onnisti, omasta maakunnasta löytyi konehaudottuja chabotipuja. Eka kuormassa toin kotiin kolme. Niistä kaksi heitti ns. heltan nurin melko pian saapumisen jälkeen. Kävin hakemassa yhden lisätipun ja kaverille samalla kaksi tipua. Kaverin tiput toimitin Sipooseen ja ovat käsittääkseni hengissä. Lomalle lähtiessä meille jäi vanhaan marsuhäkkiin kaksi chabotipua. Odotusarvo oli kohdallaan, fifty-sixty toinen olisi kana?

Niinhän siinä sitten kävi, että toinen heitti veivinsä reissumme aikana. Äitikulta hoiti niitä kellontarkasti ja huolella, mutta pettymyksekseen löysi yhden tipun kuolleena. Samalla tavalla sekin oli aloittanut nuupahtamisen ja vaappumisen ja sitten kellahtanut viimeisen kerran nurin, koivet oikosenaan. Ilmeisesti se oli sitten se varmana kanana pidetty tipu.

Jäljelle jäi yksi joka mitä ilmeisimmin on kukko. Eli Vappupillin kehnolainen ei saanut lapsivaimoa vieläkään. Toivoa kuitenkin on. Paikka josta hain kaksi uusinta silkkikanaa, ilmoitti haudottavansa chaboja ja tälläsin oitis nimeni varauslistalle.

Olkoon HKK vielä tuolla muiden joukossa, pirteä ja puuhakas tipu kun on. Myyn sen pois, kyllä hyvälle chabokukolle luulisi ottajan löytyvän.Ei se vaan mene läheskään niin kuin elokuvissa. Eläinten kanssa pelatessa ei voi olla varma mistään.

Nyt meillä alkaa olla mukavan sekalainen sakki kanasia. Kukko Savolaisella on samanrotuiset rouvat ja pari tehomunijamummelia. Ja uutta polvea on kasvamassa.

Kunhan nyt malttaisivat pysyä varjoissa kun kanahaukka tuo kesälapsensa liitoharjoituksiin peltojen ylle.

Ja vielä loppuun, tämä ei ole vale vaan sinivale. Unikko.
Ensimmäiset kukat ever! Kolme istutin, yksi elää ja nyt jopa kukkiikin.

Mukavaa viikonjatkoa, missä lienetkin!


8 kommenttia:

 1. Toi valkea on nätti, jos nyt kanasta voi niin sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaan valkoista silkkikanaa? Se liehuu kesätuulessa kuin Marilynin mekko Kesäleskessä :D

   Piti muuten sanoa, Málagan automuseo, ihan kuin muutkin museot, jäivät seuraavaan kertaan. Linnareissu vei voimat kaikilta ja illallisvieraat oli kutsuttu tietylle kellonlyömälle. Kiitos vielä mahtavasta vinkistä, on must see -listalla.

   Poista
 2. Ei todellakaan mene eläinten kanssa kuin elokuvissa. Rohmu kengitettiin maanantai-iltana ja tiistai-iltana oli yksi kenkä irronnut. Voi rähmä!!! Ketuttaa taas niin, etten unta saa. Niin... laumaan tuli tiistaina uusi heppa, nuori tamma. Päivän hepat oli ok keskenään, ei mitään. Illan viilettyä rakas paksupääni sitten otti ja kävi nuoren neidin kimppuun siihen malliin, että kiusaajalta irtosi eilen laitettu kenkä ja aidat kaatui. Hip hip hurraa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakutirallaa, johan on ollunna äksöniä :( Se ei ole ikinä hyvän eeltä kun hevosen kokoinen pöhköpää kehittelee omaa kivaa, niitä haavoja parsitaan yleensä huolella, hartaudella ja isolla rahalla.

   Toivottavasti selvisitte kuitenkin ihan uusintakengityksellä ja aidan korjaamisella? Ei kai kukaan karannut pidemmälle hatkalle?

   Poista
  2. Nuori tammaparka oli klaksutellut suutaan kuin alistuva pikkuvarsa, mutta meikäläisen poni ei vain lopettanut hyökkäystään. Kukaan ei uskaltanut mennä aluks väliin, lopulta mun poni saatiin sidottua puuhun ja muut karanneet ponit sitten kiinni.

   No, haavat nuorella ladylla on onneksi pieniä, ihme kyllä, koska mun poni repi sitä mm. korvista siihen malliin, että hyvä ettei korvat irronnut... Mutta haavat menee ihan kotihoidolla helposti, mutta tänään sitten huomattiin, kun ravuutettiin tammaa, ettei takajalkojen askel ole ihan puhdas. Toivottavasti nyt ei siellä ole mitään pahempaa ja menee ohi muutaman päivän levolla. Huoh...

   No, kengittäjä kävi lyömässä kengän tänään kiinni, itse en viitsinyt ruveta hommaan, kun seuraavaan oikeaan kengitykseen on vielä kahdeksan viikkoa. Aidat on korjattu ja uusi tamma on nyt nyt toisen tamman kanssa kaksin tarhassa ja muu lauma on sitten keskenään. Siellä se mun öykkärikin tänään vietti niin rentoa siestaa kavereidensa kanssa.

   Sitä mä vaan jaksan ihmetellä, että kuinka hitossa se sika ei reagoinut nuoren tamman alistumiseleisiin vaan jatkoi vaan rökittämistä. Kun yleensä ongelma tulee lähinnä siinä kohtaa jos kaksi isoegoista heppaa ei kumpikaan luovuta, mutta tässä kohtaa toinen alistui, mutta mun poni oli kuin piru merrassa. Kummallista, mutta minkäs teet... Onneks sillä on vastuuvakuutus, jos jotain tulee...

   Poista
 3. Kuumaa on jälleen, vaikka tuuli virisikin kaikkea lentotoimintaa haittaavalla tavalla. Nyt tarkenisi ulkona, mutta vatsa on niin täynnä Siiklipottuja, että tämä hidastaa myös kaikkea liikkumista pari tuntia. Päivällä on niin kuuma, ettei tee mieli edes syödä. Yösyönnin sanotaan olevan tehokkainta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on pilvihuttu auringon edessä ehkäissyt tehokkaasti pahimmat palovammat, kuumaa on kuin karvahatussa.

   Joko sulla uusia pottuja on? Minä en vielä tohtinut kopaista penkkejä, joko uskaltais?

   Valkosipuleilta on katkottu kurjenkaulat, jokohan sieltä löytyisi jotain?

   Tänään en kopaise mitään, häivyn unille. Päivän shiatsuhoito takaa tehokkaat yöunet, silmäluomet puolitangossa aamupäivästä saakka. Nyt nahkalätkät umpeen ja unta! Siirry sinä kitkemään.

   Poista
 4. Hyviä unia, minä painelen ulos. Ja ihan kitimarketin siiklejä syötiin, en ole kurkannut omia, pakkasenpuremia penkkejä vielä ollenkaan. Varmaan pian alkais olla, klassikko on se heinäkuun 15. päivän potut. Menenkin kopeloimaan penkkien sivusta kynekolookisen tutkimuksen....

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com