keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Helpotuksen huokaus


PHUUUUUUH!
Syvä helpotuksen huokaus pääsi ilmoille kun reilu tunti sitten eläinlääkärin (hirmuisen hieno) hopeanvärinen maasturi peruutteli tallipihalta pois ja häipyi kylän suuntaan.

Kumpikin hevonen sai käytöskukkasen ja kiitokset hyvästä käytöksestä. Itsekin läimin itseäni virtuaalisesti olalle hyvästä suorituksesta ja rauhallisuudestani. Jotain näiden elikoiden kanssa on tehty oikein, tamman kanssa etenkin.

Hevoset ovat nyt raspattu (hampaat), rokotettu ja madotettu. Tamma yllätti tälläkin kertaa iloisesti, käytös oli jopa rauhallisempaa kuin Poni S:llä joka kyseenalaisti sekä hammashuollon mielekkyyden, että rokotuspiikin tarpeellisuuden ynnä vastusti ponnekkaasti matolääkkeen truuttaamista juuri rassattuun kitaansa.

Aamulla kävimme Toveri Titan kanssa jokavuotisen keskustelun:

- Mikä se pilsu oli jota hevosille annettiin rokotuspäivänä? Arnica?
-Aconitum
-OK, aalla alkaa molemmat.
-Käymme tämän keskustelun joka vuosi

Tamma sai huuleensa viisi uskomuspilleriä ja minä otin kaksi ihan vaan kaveruuden merkiksi.
Poni ei saanut mitään.

Ja katso. Töttis käyttäytyi esimerkillisesti, jopa Herra Eläinlääkäri kiitteli miten on viisastunut ja kerta kerralta mukavampi laitella. Poni S possuili, mutta pysyi kuitenkin sallitun liikkumavaran sisällä.

On ne, taikapillereitä. Eikä hevonen osaa niihin uskoa.
Saa kommentoida eriävillä mielipiteillä ihan vapaasti, sen kuitenkin sanon, ettei niistä ainakaan vahinkoa eläimelle ole. Eikä ole iso kuluerä.


Paperitöidenkin pino on vajunut jo huomattavasti, sekin pisti nimittäin puhaltamaan vielä pari päivää sitten. Kirjoituskonttuurista näkyy jo kansi.

Enää olisi toukokuun tositteiden niputtaminen tiliotteen perään ja kiikuttaminen kirjanpitäjälle, tuolle naisista mainioimmalle. Ja parit matkalaskut, huhti- ja toukokuulta. Kesäkuun tekeminen jää loman jälkeiseen elämään.

Piipahdin muuten siellä entisessä tilinpitäjän toimistossa ja kyllä on niin hyisen kylmä ilmapiiri siellä, ettei ole ihmisen paikka ensinkään. En tiedä mikä ja missä sitä naista hiersi, mutta toivoisin melkein armeliasta loppua. Ikävähän se on ihmisen kitua niin peruskitkerissä liemissä, omissa nahkoissaan. Eivät  tarvitse ilmastointia siellä, koleus oikein hyökyy, ovenkahvakin oli kohmeessa.

Tänään näyttää huomattavasti lämpimämmältä. Hellepäivä tästä tulee, hikinen sellainen. Ukkosiakin on povailtu, mutta nähtäväksi jää menevätkö tälläkin kertaa ohi. Äitikullan kylvökset kaipaisivat kyllä pikkuisen lisää vettä.

Lähden hikoilemaan liikenteeseen, heippa vaan!PeeÄääs, kaksi kanaa hautoo nyt !
Siirsin toisenkin maatiaisen munineen kanalan pikkuväen osastolle, siellä on kanamammojen soma hautoa ja tipunsa opastaa elämänpolulla hyvään alkuun. Hällä oli alla vain yksi muna, mutta ujutin sinne pari lisää. Ymmärtääkseni toisella on alla 5 munaa ja toisella 3. Toivotaan hyvää hautomista ja hyvää kuoriutumista. Nyt en mene yhtään roplaamaan kanarouvien mahanalustaa, ihan saavat rauhassa olla.

Toisaalla Vappupillin lapsivaimot ja Sipooseen matkalla olevat saivat ison marsuhäkin asumuksekseen. Nyt eivät pompi yli laitojen ja ovat turvassa Veli Miltonin tutkimuksilta.
Kaikkeen sitä kaupunkilainen joutuukin :D15 kommenttia:

 1. Hell Yeah! Onnea onnistuneeseen suoritukseen kera eläinlääkärin. Ne homeopaattiset pillerit toimii, vaikka vairallisen tulkinnan mukaan ovat uskomusjuttuja. Euroopassa ne tomivat rinnalla virallisen lääketieteen. Suomi on takapajula monessa suhteessa. Pääasia, että homma toimii.

  Minä olen töiden lisäksi tehnyt mittavia maataistelutoimia. Kylvöt odottavat muokattua maata. Laitan ruokaa ja menen tuikkimaan istukassipuleita ynnnä siemeniä hiljaiseen iltaan. Onneksi on valoisaa!!! Niiin ja sangen lämmitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kehkeytyi niin hyvä ja suorastaan riemukas päivä, että tuskin pysyn nahoissani! Nyt en kuitenkaan jaksa millään siirtää kuvia joten juttu jää huomiseen. Iso-J teki jymylöytöjä Imatralta…

   Onko teillä jo sääskiä? Meillä on lämmintä, hautovan ja vähän pahaenteisen hiljaista. Edes hyttyset eivät tuolla mellasta tai änise. Taivas on kuitenkin ihan sininen ja rauhallisen oloinen. Näinköhän ne myrskyt osaisivat pyyhkäistä lätäkön länsilaitaa ohi?

   Nauti illastasi, minä lähden nyt pötkönpötkön. Hyvän päivän päätteeksi on mukava köllähtää petiin akkainlehden kanssa. Jaksan ehkä lukea pääkirjoituksen.

   Poista
  2. Ja tuo mitä sanoit homeopatiasta eli suomalaisittain humpuukihoidosta on tuhannen totta. Sisareni asuessa Sveitsissä, lääkärien laukusta löytyi aina kattava valikoima homeopaattisia tuotteita, reseptivihkon lisäksi. Myös muut koululääketieteen ulkopuoliset (meillä) hoitomuodot olivat lääkityksen ohella käyttökelpoisia ja jopa sallittuja ja hyväksyttyjä hoitoja.

   Akupunktio taitaa meillä olla ainut ns. hyväksytty hoito lääkkeiden lisäksi. Harmi.

   Poista
  3. Sääskiä on käsittämättömän vähän, mutta kamalasti en tämä puutteen perään itke - tilanne korjaantuu ihan vissisti ja varmaankin pikapuolin.

   Tuskin maltan odottaa huomista postausta - IsoJ on hyvä osumaan paikalle, kun on jotain mielenkiintoista tarjolla. Mitähän tällä kertaa...????

   Poista
  4. Odota iltaan. Lähden viemään Nuorimmaista kavereineen kaupungille, menevät keilaamaan ja sitten syömään Subit ja minä notkun sen aikaa ihan joutavana siellä.

   Poista
 2. Kertokaa nyt hyvät naiset mistä niitä uskomuspillereitä saa!
  Mikä mieletön mahdollisuus parantaa parisuhdetta vaimolle tarjoillun ja uskomuspillereillä terästetyn aamupuuron muodossa!
  Enkä muuten tällä tarkoita että pitäisin homeopatiaa humpuukina vaan voisitte oikeesti valaista mistä on kyse.

  Nauratti sun tilitoimistokuvaus kohmeessa olevine ovenkahvoineen - niin totta! :D

  Hyvää torstaita teille sinne torpalle ja Titalle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopioi vaikka tämä linkki ja lukaise lissee:

   http://www.ipsitilla.fi/Terveys/Homeopaattinen%20kotiapteekki.htm

   Pillereitä saa ihan Life -myymälöistä ja muistaakseni Hakaniemen Apteekilla oli tosi kattava nettimyymälä. Googlettelehan. Lemmennostattajia siellä tuskin on, mutta ainahan voi kokeilla.

   Onneksi suljin sen tilitoimiston oven takanani viimeisen kerran. Ihan ilkeyttäni nappasin metrisen mappipinon syliini ja ryykelsin ulos kaikki kamat kerralla mukana. Toista hakureissua en olisi voinut niin tyynenä tekemään. Piti ihan purra poskea, että pidin suuni kurissa.

   Kiitos samoin, mukavaa ja ilmeisesti myös lämmintä torstaita sinnekin!

   Poista
 3. Hienoa, että keikka meni hyvin!
  Kyllä se Töttis siitä, homeopaattisin keinoin ja Torpan Armon maltin saattelemana.

  Toivotaan, että hautojat saavat jälkikasvua ulos munista palkkioksi. Maruhäkki lienee hyvä ratkaisu pomppijoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano, hyvin se meni! Töttis tarvitsee paljon paljon toistoja, positiivivisia kokemuksia ja niiden toistoja. Pahoittaa mielensä niin mahdottoman helposti.

   Marsuhäkki on ihan ehdoton. Onneksi könysin eilen tallinvintille juomapaljuja hakemaan ja kompastuin vanhaan häkkiin. En nimittäin muistanut, että meillä on semmoinenkin.

   Turha kai mainita, että marsujen nykyinen asumus on mallia hehtaarihalli. Siinä elää sopuisasti isompikin kana.

   Poista
 4. Älä silti anna kaikkea kunniaa pillereille. Eiköhän hyvin käyttäytyvistä hevosista saa kiittää aika paljon myös turvallista arkea turvallisten ihmisten kanssa sekä hyvin käyttäytyvä eläinlääkäriä :).

  Kun suhde jonkun voimia vievän ihmisen kanssa on ostopalvelusuhde, se on onneksi aika helppo katkaista. :) Ei tarvitse teidänkään enää hoitaa tiliasioita huurteessa.

  Torpalla on oikea paratiisipuutarha.
  Mulla on palsta ollut kaikenlaisten menojen ja jäätävien ja kosteiden säiden vuoksi todella vähäisellä hoidolla. Se näkyy. Eilen meni kaksi tuntia ihan perussiivouksessa. Sillä heinämäärällä olisi ruokkinut ponin. Rikkaruohoja ja lehtokotiloita on yhä järkyttävä määrä. Mutta en valita (paljon), ulkona on näillä säillä mukava olla.

  Tipuonnea!

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Sinähän olet myös niitä harvoja, jotka ovat Töttiksen livenä nähneet. Ja aika rauhallinen eläjä on eläinlääkärikin. Ei ole vielä koskaan menettänyt hermojaan ainakaan meillä.

   Ja kyllä on ollut jo vuoden hitosti paljon mukavampi olla kun kirjanpitäjän kanssa voi keskustella ihan normaalisti ja jopa kysyä tyhmiä.

   Paratiisipuutarha ei oikein kestä lähempää tarkastelua. Just kun saa jonkun penkin kitkettyä, pintaan pongahtaa nokkonen tai voikukka illistelemään.

   Vielä olisi tuo Kukon vahtima penkki, siinä ei kasva pelkästään rikkaruohoja ja kauraa vaan yhtä vuokkoa joka leviää kuin osuuskauppa. Tita kyllä kysyi kolmesti haluanko sitä kasvia… olisi pitänyt ottaa varoitukset tosissaan :D

   Tapa ne etanat ja kotilot sillä sinisellä etanasirotteella. Mulla toimi Espoossa hienosti, ainoa ällötys oli kuolleiden keräily :(
   Ei haittaa lintuja eikä muita eläimiä. Vain etanoita ja kotiloita.

   Ulkona on niin ihanaa, etenkin iltaisin. Olen lähes joka ilta käynyt fillarilenkillä Nuorimmaisen kanssa. Puolisen tuntia ja mittariin kertyy reilut 12 km, plus hyvä mieli.

   Poista
  2. Niin, siitä on aikaa. Mulle jäi Töttiksestä kuva onnellista elämää viettävästä hevosesta. Varsin tyytyväisinä ne rapsuttivat ponin kanssa toisiaan ja viihtyivät ihmisten seurassa. Tais olla joku pieni hetki, jossa tamma hiukan häselsi. Mutta on meissä ihmisissäkin monia, jotka ovat pikkuisen neuroottisia ja silti pärjäävät ihan hyvin :).

   Harkitsen muuten josko tulisin pitkästä aikaa piipahtamaan kesälomalla Pohjois-Karjalassa. Jos niin käy, laitan sulle viestiä. Siitä tulee kyllä lyhyempi reissu, mutta olisi mukava nähdä jos ei muuta niin torikahveilla.

   Toivottavasti jatkuvat kauniit fillarointisäät siellä ja täällä! Tänään sain lähdettyä viiden vuoden tauon jälkeen pyörällä tänne töihin, eikä se ollut yhtään työlästä... Ydinkeskustan ruuhka ei ole kiva mutta toisaalta oikea reitti Kalasataman läpi löytyi hyvin kun asettautui Hertsikassa työmatkapyöräilijöiden jouheasti kulkevaan virtaan.
   A.

   Poista
  3. Oi, jos tänne tulet, niin ehdottomasti ainakin torikahvit ryystetään. Toki tännekin olet tervetullut.

   Työmatkapyöräily on kivaa, Helsingissä on viime vuosina panostettu oikein mukavasti fillarireitteihin. Joskus ajelin Meilahdesta Mäkkylään työmatkaa, se oli hieno reitti, Munkkiniemen puistot ja golfkenttä.

   Huono ei ollut Lauttasaari-Otaniemi -välikään, meri on aina meri.
   Kannustan jatkamaan työmatkapyöräilyä, hyöty ja hupi siinä samalla.

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Joku pirun spämmeri tuuppaa tänne noita viruslinkkejä. Älkää ihmeessä klikkailko mitään. Poistan ne sitä mukaa kuin niitä ilmestyy tai huomaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com