lauantai 1. maaliskuuta 2014

Poikkeustila

Torppa vuonna 2009

Ihan ensiksi, kaikki on elämässä ennallaan. Paitsi, että Torpan väki on hajallaan kuin erään Eenokin eväät. Roiman viikkorutistuksen päätteeksi pakkasin Perilliset ja Peetun autoon ja ajettiin illankähmyssä Espooseen. Matka sujui mainiosti ja väsymyskin katosi kun tankkasin pikkuisen enemmän kahvia masiinaan.

Myöhään meni mutta hyvin päästiin perille vielä perjantain puolella.
Helmikuun viimeinen viikko oli kiireinen ja ihastuttavasti myös sangen liikunnallinen.

Kevät eteni isoin askelin ja lunta ei todellakaan ole noin paljoa kuin tuosssa vanhassa kuvassa. Eikä tuossakaan ole paljoa. Olipa hyvä, ettei investoitu lumilinkoon tänä(kään) vuonna, turhaan olisi pölyä kerännyt varastossa. Ne vähäiset lumet ovat nyt tamppaantuneet jääkerrokseksi Torpan mäelle joka on liukas ja lipevä kuin … kuin… noh, liukas ja lipevä se on. Joka suuntaan viettävä mäennyppylä pelkkää luistinrataa. Kissatkin menevät kurvit kanttaamalla ja osittain sivuluisussa.

Pihaa parin vuoden takaa, maaliskuun loppua
Mikäli säät jatkuvat tämmöisenä, lunta ei ole enää yhtään kunhan täältä reissuilta kotiin palataan.
Perilliset matkaavat kotiin tiistaina, minä siirryn huomenna illan suussa lentokentän Hiltoniin ja maanantaiaamuna ennen sianpieremää tepsutamme Nemppakuoman kanssa kohti Oslon koneen lähtöporttia. Oslosta jatkamme Reykjavikin lennolle ja kutakuinkun lounasaikaan (Islannin aikaa) olemme perillä kohteessa.

Tänään otimme täsmäiskukierroksen espoolaisiin ostoskeitaisiin. Minulle jäi aikaa istuksia kahvilla (!!) ja ihmetellä ihmisvilinää. Yhtään tuttuja en bongannut, paitsi jokusen teeveestä tutun. Niitä ei lasketa.
Varustin vähän matkalaukkua, nyt on sievät ja siistit vettäpitävät sormenpäälaastaritkin hommattu. Ja niitä kirotun riivattuja sukkahousuja kaksin kappalein. Ahistaa jo pelkkä ajatuskin niiden pukemisesta. Yh-yh-hyh.

Hevosetkin saivat tuliaisia, uudet sadenutut. 

Sunnuntaille on luvassa kiva kierros läntiselle suunnalle, muutama hevonenkin päästään rapsuttamaan.

Tämä tästä tällä kertaa. Torpalla on Iso-J:n raportin mukaan aivan liian hiljaista ja ihmeen siistiä. Hevoset, siipikarja ja kotipojat voivat hyvin. Peetuhan on mukana ja jää viikoksi tänne ihmettelemään lähiöelämää. Siedättyy varmaan hyvin yhteen jos toiseen asiaan.

Raportoin lähiaikoina lisää, en vielä tiedä mistä ja millä välineellä.
Kuviakin olen varustautunut ottamaan, mutta suorituspaineet ovat ihan kauheat. Niin ainutlaatuiset maisemat ja kohteet ja meitsi tietysti sössii koko homman. Kamerajalustan unohdin tietysti kotiin ja tänään ostin hätäpäissäni kevyen pienen monopodin, saapa nähdä miten sen kanssa onnistuu revontulien kuvaaminen. Jos nyt edes tuurilla saisi jotain.

Mukavaa maaliskuun alkua, missä lienetkin!
Erittäin mukavaa syntymäpäivää sinne Sudburyyn, pikkuinen paketti ehtinee ensi viikolla perille.

Tuon töllin kun löytäisin

9 kommenttia:

 1. Oikein lämpimästi huikean paljon iloa ja mahtavia kokemuksia reissullesi! Jäämme tänne kiltisti odottamaan matkauutisia, sitten kun niiden aika on. Ja sun on ihan pakko kuvata jokunen issikkakuva! Varo menettämästä sydäntäsi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuomaseni. Tänään on taputeltu hevosia joten nyt joutaa jo muihin ympyröihin. Laukut on pakattu ja kohta pitää punnita, hirveä määrä kamaa mukana!

  Palajan linjoille kunhan saan piuhat viriteltyä ja yhteydet auki!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää ja turvallista matkaa!
  *voi kun se nyt muistaisi ottaa rauhallisesti* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar *varo tulivuoria, varo tulivuoria, älä suututa tulivuoria*

   Poista
 4. Hyvää matkaa, nauti olostasi ja ime kaikki islantilaiset saagat sieluun ja kerro sitten meille ... meille jotka jäämme tänne vain odottamaan kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, että piilokansa (ne peikot ja menninkäiset) ottaa kyllä yhteyksiä… ainakin jonain gaalaillan jälkeisen aamuyön tunteina.

   Poista
 5. Hienoa reissua!
  Minä sanon silti, että älä kuitenkaan liian rauhallisesti ota. Aika harvoin sitä pääsee issikoiden maahan! ;-).

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienopa hyvinkin olisi toiveissa. Once in the lifetime.
   Älä yllytä villiintymään hevosten suhteen. Ei ole varaa ja talli on täysi :D

   Poista
 6. Kovin keväistä jo maaliskuun tienoilla ollut. Meillä tuo lumilinko itseasaissa on ollut mietinnässä. Me asumme todella pohjoisessa, joten sitä lunta riittää. Tähän mennessä menty lumikolan avulla, mutta mies puhui Cubcadet lumilingosta, eli meille ehkä semmoinen kotiutuu vielä tämän vuoden puolella.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com