perjantai 1. kesäkuuta 2012

PoutaaKesäkuu on alkanut mukavassa poutasäässä. Eipä tässä ole muinakaan päivinä tarvinnut säitä moittia, tasaisen nättiä. Jos nyt hakemalla hakee jotain ns. vikaa, sadesumma saisi olla vähän korkeampi. Jos vielä sataisi öiseen aikaan, sade ei haittaisi päivän töitäkään. Mutta kun ei nyt ole satanut, eihän sillekään mitään voi.

Lämpötilat ovat mitä ovat, reilusti yli +10 mutta alle +20. Melko tyypillistä kevään ja kesän kilpalaulantaa.

Laulannasta ei parane sanoa mitään, satakieli on menettänyt järkensä, huutaa tauotta yötä päivää. Käki on ihan ujo ja vastaantulija tässä laulumaiden Voice-kisassa jonka reipas satakieli veti nimiinsä jo alkuesittelyissä.

Perillisillä alkoi kesäloma. Tänään olisi illalla Laulurinteellä Suomen Suven avaus, mutta me olemme siihen aikaan jossain Porvoon motarilla suihkimassa kohti etelän valoja. Karjalaisten laulu ja Suvivirsi kajahtavat komeasti kun kuorossa on noin 6000 lapsosta laulamassa.

Koulutodistukset ovat vielä visusti kirjekuorissaan odottamassa lauantaita, silloin ne saa virallisesti avata. Tiedän jo nyt, että sieltä tulee hyvät todistukset molemmille. Kantavat kiitettäviä kotiin ja sangen vähällä vaivalla ne hyvät arvosanat ainakin toistaiseksi irtoavat. Ei tarvitse häärätä supermammana patistamassa tenavia pänttäämään vielä kerran ja vielä vähän enemmän. Vapaaehtoisesti oppia imevä koululainen on minun käsitykseni mukaan motivoituneempi ja vastaanottavaisempi kuin pakotettu.

Huomenna lauantaina juhlistamme valkolakkinsa saanutta neitosta. Sukkikset on ostettu, mekko sileänä ja juhlakengät plankattuna.

Reissu tehdään tälläkin kertaa illaksi kotiin -teemalla. En siis ehdi sen enempää Hagalandetiin kuin muihinkaan visiittikohteisiin. Niitä olisi pitkin eteläistä maata monta ja joka kerta jää joku väliin.
Vielä minä otan ihan asiakseni kylätellä ajan kanssa. Nyt ei malta.


Hevoset iloitsevat suuresta vihreästä (keltaisesta) mutta saavat pitää vielä joitakin huilitunteja tarhan puolella. Syövät itsensä a) ruikulille b) turvoksiin jos ovat aamusta iltaan tuoreella.

Näihin ylivalottuneen kultaisiin poutapäivätunnelmiin päätän tämänkertaisen päiväkirjamerkinnän. Hymyile, missä lienetkin, onhan Kesäkuu!!
5 kommenttia:

 1. Turvallista ja antoisaa reissua! Kesä keikkuu täällä samoissa lämpötiloissa... sadetta sentään nyt ihan pikkuisen tihuuttaa. Huomenna enempi - hyvä vain kylvetyille siemenille. Ja rikkaruohoille...

  Satakieli laulaa tasan niin kauan, että puolisokanditaatti myöntyy. Siten se ilo loppuu. Hmmm... kuten aviossa tuppaa olemaan tapana (elämän realiteetit....)

  VastaaPoista
 2. Kesäkuun kelit yrittää hyydyttää hymyn, mutta ei anneta pikkumyrskyjen ja sateiden pilata tunnelmaa. Nehän vain raikastavat ilmaa -ja pesevät puutarhakalut ;)
  Nyt on Kesä <3
  (vaikka sitten villasukat jalassa ;) )

  Kultainen kuva on ihanan ajaton. Koskettava. Se voisi olla -70 luvun albumista, tai eilen otettu. Kertakaikkisen herkkä otos. Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Ihan tulin vaan kertomaan ja muistiin merkitsemään että karautin torpan pihaan kl. 21.20. Matka meni molempiin suuntiin joutuisasti, ainoat vastaantulijat olivat perävalot edellä nönnääviä.

  Kesäkelillä kahden pysähdyksen taktiikalla matkaan menee noin 5 tuntia, tämä etelänkin vetelille tiedoksi. Ei paha.

  Oli mukava yövähtää Mankkaalla. Pikainen reissuhan tämä oli mutta ehkä ensi kerralla on aikaa yöpyä myös Haagassa ja nähdä muutama muukin kyläpaikka. Yritän, ihan oikeasti yritän saada sitä aikaa. Ja itselle malttia lähteä reissuun paremmalla ajalla.

  Juhlat olivat ihanat ja neiti sankaritar niin nättinä. Todistuskin oli typerryttävän hyvä. Suloinen Ulla, tulevaa upseeriainesta, ehdottomasti.

  Mekin oltiin kaikki oikeasti niiiin nättinä. Mutta koska kuvia ei ole, ei voi todistaa. Uskokaa sovulla. Nättinä oltiin kummiskin. Ja senkin panin merkille, että on myös mukavia sukkahousuja. Semmoisia jotka tekevät sämpylöistäkin sääret ja jotka eivät ahista. Merkki on Kunert.

  Nyt on kiva olla taas kotona. Ei niin nättinä. Sitäpaitsi, täälläkin sataa vettä.

  VastaaPoista
 4. Voi vehje... kirjoitin pitkät jorinat ja nyt ne häippäs. Arvaas vaan otinko talteen copyna...

  VastaaPoista
 5. Eikus oho... nyt oli positiivinen yllätys :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com