lauantai 30. kesäkuuta 2012

Paljon mä nähnyt oon...

... mutta tänään näin jotain sellaista jonka edessä menin kerrankin aiheesta hiljaiseksi.
Tiedän, että on kansanosa joka hiljentyy väkijuomien ja viinaksien äärellä, kuka mistäkin syystä. Minä mykistyin, kesken kiivaimman jäpätyksen. Ja se on kuulkaa ihme se. Ihme! Iso- J lähestulkoon lankesi ihmeen edessä polvilleen.

Siellä minä Alkon viinihyllyn ääressä mykistyin. Rosé/èviinivalikoima oli toki ilahduttavan runsas ja paljon mielenkiintoisia uutuuksia on tullut markkinoille.

Vaan mikä jymy-ylläri lymysikään heti rosé/è (valitse ylävimpstaaki vapaasti) hyllyn jatkona. Tuskin maltan odottaa että pääsen kertomaan!

Ulkomailla eläville lukijoille on nyt kerrottava hauska pieni yksityiskohta tuotesijoittelusta. Ne kaikkein kalleimmat, arvoviinit ja luxustärpätit löytyvät Helsingin Kampin Alkosta, niitä saa tilaamalla. Maakuntien myymälöihin jaettavat helmet ja aarteet sijoitetaan tuotteesta riippuen joko viinikaappiin tai muutenvaan lukkojen taakse. Hyllystatuksen saaneet pannaan myyntiin suunnilleen tällä periaatteella:

Yli kolmekymppiä maksavat (viinit) ovat ylimmällä hyllyllä. Niitä köyhä kansanosa aiheestakin katsoo yläviistoon. Kunnioituksesta.
Ylhäältä katsoen kakkoshyllyllä, siinä suunnilleen silmän korkeudella ovat viinit hintaluokassa yli kymppi. Kelpo kamaa.
Meitsi mittakeppinä (eikä se ole paljoa) alaviistossa suunnilleen loppasuun leuan kohdalla ovat alle kympin viinit.

Navan kohdalla mennään jo noin +8 euron juomissa.
Ja alimpana, kumartelukorkeudella ovat suosituimmat ns. kansanviinit, hintaluokka 5-8 euroa.

Vanhempi sukupolvi muistaa varmaan ne ajat jolloin Alkon myymälässä oli yrmeä mieskööri tiskin takana ja he pakkasivat janoisen kansan kossut ja konjakit raidallisiin paperipusseihin. Siellä ei paljoa jaariteltu, jos jäit kyselemään bordööplankin vuosikertojen perään, takana jonottavat lähestulkoon buuasivat moisen pröystäilijän jonosta pois.

Itsepalvelumeininki mullisti Alkotkin valintamyymälöiksi ja myyjät viinikonsulteiksi. Hyvä juttu, siellä on todella ammattitaitoista väkeä duunissa ja hyviä tärppejä olen heiltä saanut. Ei sillä, että minä Alkossa alvariinsa ramppaisin... ei suinkaan.

Tuo hyllysijottelu kuitenkin jokaisella asiointikerralla tuo omalla hupaisalla tavalla mieleeni sen, että kansa kumartakoon väkijuomain äärellä.

Takaisin tähän päivään. Jymy-ylläriin! Kiteen alko proudly presents:Katri Helena Brut Rose Feat. Ballet, 7,99. Nyt on nähty p-a-l-j-o-n!

Tohmajärven Potsipäivien ilahduttavan runsas ja rikas anti kalpeni tämän näyn rinnalla.
Wohhou! Tässä on kuulkaa kotiseutuhenkeä.

Poistun kesädekkarin kanssa petiin sulattelemaan päivän kokemuksia. Huomenna lisää uusia puistatuksia.4 kommenttia:

 1. En usko silmiäni, en ;)

  Lähtikö koemaistoon vai jätitkö kaikki pullot fanien iloksi ?

  VastaaPoista
 2. Salla, olin niin tohkeissani että kun sain sanaa suustani, hälytin Iso-J:n ihmettelemään. Ja hän oli ihmeissään kun minä niin äkisti vaikenin. Se oli semmoinen ketjureaktio. Kassalta kipaisin takaisin näppäämään kuvan. Ja vasta parkkipaikalta poislähtiessä tajusin, että olisihan sitä voinut yhden ostaakin.

  Mutta kun minä en paukkukorkkijuomista ihmeemmin perusta. Ehtaa shamppista voin lasillsen hyvästä syystä juoda, muuten jääkööt muiden iloksi.

  Nyt vähän harmittaa.

  VastaaPoista
 3. Nauroin täydellisen naurun vatsanpohjasta saakka vedet silmistä juosten ! Kiitos miljuunasti !

  Niin, ja kanakuvat edellisessä postauksessa vain lisäsivät vettä naurumyllyyni. :D

  VastaaPoista
 4. Nollis, naurullahan on tunnetusti parantavia vaikutuksia. Jätä yhteystietosi, tulet hämmästymään Tohtori Hirnakan lähettämän laskun suuruutta :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com