torstai 28. heinäkuuta 2011

Piikki


Tässä pötköttää Piikki, uusi terhakka kasvattimme.
Ensin mokoma jöötti nylkytti pontevasti pitkin pihatietä. Korjasin kulkijan talteen ja kiikutin postipinon päällimmäisenä tupaan lähempää tarkastelua varten.

Sireenikiitäjän toukaksi on tunnistettu, ainakin koko ja ulkomuoto täsmäisivät. Sikäli mielenkiintoinen tapaus, että on kohtuullisen harvinainen kulkija meillä päin. Enempi eteläisen Suomen asujaimistoa.
Mutta nämä helteet pistävät maailman lait sekaisin ja tekevät näköjään kauniista Karjalastakin tropiikin.

En isommin hämmästy jos jonain aamuna pihalla pörrää kolibreja västäräkkien seassa.


Piikki asuu nyt entisessä kissojen näyttelytoiletissa. Siis muovisessa hiekkalaatikossa. Siellä on soraa, sammalta ja erilaisten angervojen oksia. Jos luoja suo ja onni on myötä, Piikki asettuu taloksi ja siirtyy kotelovaiheeseen.

Tunsin itseni suuren luokan ääliöksi kun sumuttelin varovasti sorakerrosta ja yritin tehdä oikein uskottavaa iltakastetta.

Näinköhän kiitäjän toukka arvostaa vaivannäköäni?

Tänään oli taas yksi hyvin kuuma hellepäivä. Lämpötilalukema jälleen kerran +31 joten ei todellakaan voi moittia säiden haltijaa. Hyvällä omalla tunnolla veivasin ahterini trampoliinin mustalle matolle ja syvennyin Myrskyluodon Maijan karun elämän käänteisiin.

Palataan taas jahka joudetaan!

3 kommenttia:

 1. Nelson virittelee matkalaukkuja lentokentän mielimajatalossa. Kiitos, kiitos kivasta ajasta Torpalla koko miehistölle ja Seniorikansalaiselle! Tulen taas sitten Passione-retkeä ja keinutuolitaitoa Mr. Miltsun kanssa silmällä pitäen, siitä pidämme kiinni. Kerrothan tämän juniorille ja Miltonillekin:) Nyt noutamaan maksalaatikkoa koiraystäville ja sitten suunta kohti Espanjaa illan suussa!

  VastaaPoista
 2. Loma loppuu... huokaus... Katopa Hirnakka omaa kalenteria sillä silmällä, että sullekin käy samoin. Ja käytä viisaasti vapaat hetkesi.

  Taimenvaihto ja treffit Limingassa oli päivän HihgLight. Olipa kivaa, vaikka olin suunnitellut vain vieväni taimia vaihtoon. Yhtä paljon tuli takaisinkin... Selkäranka... tuo heikko elin...

  VastaaPoista
 3. HEH... Selkäranka, tuo heikko elin ;-) Voin oikein hyvin kuvitella kuinka se on Titalla sanonut räks ja poks ja sopparin irti taimenvaihto-orgioissa Go girl, go!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com