torstai 19. lokakuuta 2017

Syyslomaviikon räpsyjä


Otto Työhevonen pääsi hommiin. Ja kun hommissa tulee hiki, saattaa saada pastillin huuleen. Joskus se pastilli on 'uskovaisten pastillin' -nimellä kulkeva valkoinen jauhoinen piparminttupastilli tai vanha kunnon Polo mint -nami, se perinteinen englantilainen rinkulamalli.

Joskus käy ei niin hyvä tuuri ja tarjolla on elektrolyyttinamuja joiden parasta ennen -päiväys oli jo.

Kuvasta näkee mitä mieltä Otto on päivän palkasta, ei oikein kelpaisi. Polo mintsit on kuitenkin loppu eikä uskovaisten pastillejakaan löydy enää.

Ponimies nimittäin pääsi taas puoleksi tunniksi irti talliin (meidän moka) ja söi kaiken minkä sai irti, myös leivät ja pastillit. Ja Marstallin Force -patukkaämpärin pohjat. Yhden yön valvoin ja väijyin ähkyn pelossa, ei sitä onneksi tullut nytkään.


Missäs Elmo luuraa?
No Elmo kasvaa ja vahvistuu. Historiaa on se nälkämaan lapsi joka koikkelhti orpona keinoemon kodin pöydän alla ja pelkäsi vähän kaikkea. Nyt meillä on itsevarma kollipoika jota aivan pian odottaa eläinlääkärin järjestämät kastraatiokutsunnat.

On tämä kyllä semmoinen mieliharmi ja sydänkäpynen, että sopii tähän porukkaan oikein hyvin. Ihan taitaa olla elementissään meillä.
Kiva kun viihtyy, mekin viihdytään Elmon seurassa.


Kuvasta ei saa mitään tolkkua, siinä on kuitenkin siipirikko korppi.
Tänään pihalla laahusti siipi maassa iso musta lintu, aito korppi. Pahan eeltähän se kuoleman lintu on, tuommoista siipirikkoa ei kukaan osaa ottaa vakavasti.  Nokki mummolan kuistilla sipulipussia ja otti leipää melkein kädestä. 

Koska meillä oli juuri tekeillä lähtö Kuopijoon, jäi korpin vahtiminen Nassen harteille ja niinhän se tolvana karkuutti poloisen. Yritämme sen huomenna löytää (ei pysty lentämään) ja sijoitamme kanalaan toipumaan. Eläinlääkäri on tulossa lähiaikoina joten katsoo samalla linnun jos se täällä silloin vielä on.

Kuopijosta hommasimme Perikunnan vanhimmalle astetta isomman (leveämmän) sängyn ja Ottokin sai uuden sadetakin. Minä yritin väijyä itselleni lämmintä talvitakkia, semmoista ihmisvaatetta jossa kehtaa jopa askeltaa työpaikan ovista sisään. En löytänyt. Miksei ihmisille ole samanlaisia laatukamoja kohtuuhintaan niinkuin hevosille? Minä olisin ikionnellinen omasta Horseware Rhino -talvipalttoosta. 

Noh, onneksi löytyi hirmualella turkoosi Kastehelmi -tuikkukuppi. Täydentää tuon värisuoran hienosti.

Pakkasia odotellessa, voi hyvin!7 kommenttia:

 1. Poni irti tallissa - atomitasoihin pureutuvat analyysit on taattuja. Tämäkin on niin nähty. Sillä ylähuulella tekee oikeasti ihmeitä! Hitokseen näppärä ruumiinosa. Olispa itelläkin.

  Sorit kovasti Elmon palleille, mutta joutaa ne testamentata roskiksiin. Helpottaa eloa ihan kaikilla - Elomosta itsestään lähtien.

  Siipirikolle Korpille toivotan toipumisen mahdollisuutta. Korpit on viisaita lintuja. Meillä surraan kanalasta löytynyttä kuollutta Sysiä. Se on teiltä saatu musta maatiainen. Mikä hitto sille on voinut tulla? Ei ollut ulkoisia merkkejä kuolosta, mutta niin vain kävi. Kuopan kaivuuseen käy tieni, ja lämpimät muistot jäi. Sysi oli hyvin asiallinen kana kaikin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirnakka (ei jaksa kirjautua)19. lokakuuta 2017 klo 21.55

   Voi Sysiä, se oli kelpo kana. Joistakin jää pysyvämpi jälki. Syytä hengenkaikkoamiseen voi vain arvailla, sulkasato on rankkaa.

   Ylähuuli on todella tehokas ja tarkka työväline, on nähty jo riittävän monta kertaa miten sitä käytetään ”like a Boss”.

   Täällä tuli taivaalta kovia vesipisaroita, HYI!!!

   Poista
  2. Voi Sysi, oli kunnon kana. Just niinkuin sanoit, asiallinen.
   Sulkasatohan se ottaa koville ja silloin pienikin pöpö voi tulehduttaa munarännin tai vatsakalvon eikä kana sitä kestä. Surullista.

   Ylähuulesta on tarinaa kerrottavaksi Perikunnan perillisillekin, se on kaikkivoipa vempele jolla tullataan ja skannataan kaikki. Erityisherkkä se on löytämään syömäkelpoisen aineksen.

   Korppia ei ole tänään näkynyt. Eilen kävi kolme korppia sitä puunlatvoihin parkkeeraten tervehtimässä. Liekö olleet hyvästelemässä kun tänään ei ole Mustakaapua näkynyt.

   Meillä on muuten eka pakkasyö, illalla kl. 20 maissa nurmikko rapisi jäisenä ja mittari näytti -1°. Päivällä bongasin K-Motorsin pihalla veneiden vaihtuneen moottorikelkkanäyttelyyn. Talvi tuloo.

   Poista
 2. Kuka on ryöstänyt lokakuun Nemppalassa? viikot mennä vilistää hurjaa vauhtia ja varma syksyn merkki on talvirenkaiden vaihtoajan varaaminen. Viime viikko oli ihan syvältä, aina kaikki ei mene kuin Strömsössä ja kaikilla ei vain mene asia jakeluun ihan samalla tavoin -grrr:(! Nyt kuitenkin edessä HIHS koko viikonlopun, lippuja on hankittu pitkin vuotta tarjouksista ja nyt Jäähallissa voisi olla la-su aamuvarhaisesta iltamyöhään. Painopiste on kuitenkin huominen GP 160 cm klo 14:00 ja sunnuntaina World Cup- osakilpailu. Mukavaa syysviikonloppua ja terveisiä kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama hyypiö pölli lokakuun Torpaltakin. Muuta ei jättänyt jälkeensä kuin litimärän maan. Ja kun minä sanon, että tämä kukkula on märkä, se sitä todellakin on.

   Meiltä jää tänäkin vuonna HIHS väliin sillä lippujen hinnat ovat jotain epätodellista. Olisi todella kiva tulla, mutta järki käteen. Suunnitteilla on ensi vuodelle SIHS -reissu, se tulee lentoineen ja hotelleineen samaan hintaan kuin pari näytöstä HIHSissä. Ja kun meitä olisi kaksi tai kolme tästä perheestä menossa niin todellakin valitsen Tukholman. Epäisänmaallista mutta totta.

   Jos törmäät Martan Hampun ständiin ja siellä on tarjouksessa litistetty öljyhamppu, soita tänne. Meillä on tarvis.

   Hauskaa viikonloppua!

   PeeÄäs; renkaanvaihto ensi torstaina kl. 8, nyt jo kuumottaa pärjäänkö siihen saakka, liukkaalta näyttää.

   Poista
 3. Meillä Maestro taikoi talvirenkaat alle ihan kreivin aikaan. Räntää sataa, ja teillä on loskapolanteita. Talvi ilmoittaa saapumisestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä ajoitus. Minä surffailen tuurilla torstaihin saakka ja samalla välttelen aikaisia aamulähtöjä ja myöhäisiä ilta-ajoja.
   Talvi meinaa nyt höökiä päälle.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com