sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kotona
Kotiin on kiva tulla, olipa reissu pitkä tai lyhyt. Niin myös tällä kertaa, vaikka sekä keho, että mieli elävät vielä tovin espanjalaisittain rennosti.

Yölento ei todellakaan sovi minulle, koska en nuku silmällistäkään. Etenkin kun vieressäni puhkuu roimasti makeaa partavettä päälleen hölvännyt mieshenkilö kertaa kaksi. Pariskunnan jutut olivat äärimmäisen ärsyttäviä ja ehtivät moittia suunnilleen kaikki koneen matkustajat ennenkuin oltiin päästy kiitotien päähän. En nyt lähde avaamaan kärsimyksiäni enempää, mutta hammasta sai purra ja muistella käytöksen kultaisen kirjan oppeja.

Noh, kone oli onneksi etuajassa.

Iso-J:n uusi auto kuitattiin alle Tuusulasta ja haettiin Perikunta kyytiin Espoosta. Siellä oli pakko huilata vähän ennen kotimatkaa. Siskolikka lähti extempore mukaan, sairauslomalla kun voi niinkin tehdä.

Torpalla oltiin hyvissä ajoin ja aloitettiin kotoutuminen. Koirapojilta tuli riehakas vastaanotto ja kissatkin meidät noteerasivat. Kanat ovat kasvaneet ja välillä pitää oikein miettiä kuka on kuka. 

Hommia on riittävästi joten kaikki lomalla tankattu energia on tarpeen. Iso-J vetelee viimeistelijällä istutusjuttuja esiin ja minä olen kitkenyt sateisen kesän satoa eli vesiheinää niin, että yksi hanskapari alkaa olla finaalissa. Tänään siivoan kanalan.

Kuviakin otan, kunhan nyt ensin saan Espooseen unohtuneen kamerani tänne.

Nyt olisi korkea aika laahustaa hommiin. Onneksi pihalla tarkenee tänään shortseissa ja topissa, ihan kesävaatteissa siis.

Viimeiset pionit


10 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta laukkuvinkistä, tuli tarpeeseen. En käytä postia, viimeksi oli Royal Milen postisäkki tavaraa haettava postista. Etenkin kun Finnair lentää EDN:ään suoraan lokakuun loppuun, tai näin ainakin pitäisi olla sivujen mukaan. Hoidan muutamat Suomi-jutut pois alta ensin.

  Taisin deletoida vahingossa oman viestini aikaisemmista postauksista, mutta kertaus on opintojen äiti. Sinun Espanjankuviasi katsoo mielellään, ja tulee kyllä vähän ikäväkin Barcelonaan. Saisinkohan siirrettyä osan töistä Malagaan, kun on kollegoita siellä?

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos voin joskus olla hyödyksi :D

   Tuohan on mukava kuulla, että EDN toteutuu kuitenkin, muutama Suomi-juttuhan tuossa on tainnut jo tullakin, koin nimittäin jonkinlaisen dejavú -fiiliksen?

   Mukava kuulla, että kuvistani on ollut iloa tai hupia tai hyvää mieltä tai jotain. Pitäisi kyllä vähän useammin tarttua järkkäriin. Sitä vaan alkaa olla aika laiska sen kanssa veivaamaan kun puhelimessakin on kelpo kamera ja se on kevyempi kantaa kuin järkkärilaukku.

   Malaga on hieno kaupunki. Jos suinkin voit, ota keväällä vaikka joku etäjakso sinne. Niin minäkin teen.

   Poista
  2. Erinäisten välttämättömien yhteistyötahojen aikataulut ovat veee-eeenyneet. (Tästä tulisi pitkä saaga.)Pari viikkoa sitten nytkähti eteenpäin...ja Suomessahan kaikki on heinäkuussa kiinni...Tein tässä välissä odottaessani lisähommia, kun pyysivät. Olen kyllä käynyt siellä ja takas useamman kerran.

   Isommat duunit on edelleen G:ssä, mutta lennän usein EDN:ään, on halvempaa ja suoria lentoja, siitä on niin helppo vaihtaa kaupunkia (etenkin jos joku hakee kentältä, melkein samassa ajassa sen tekee). LHR ei houkuttele vaihtokenttänä.

   Malaga voisi olla hyvä LOMAkohde myös. Keväällä, kun ei ole liian kuuma...Rakastan Barcelonaa (pari museota käymättä siellä), tapaksia ja cavaa. Se vaan, että opitun Espanjan mieleen palauttamiseen Barcelona ei sovi, koska kaiki on Espanjan lisäksi katalaaniksi ja ranskaksi.

   OP

   Poista
  3. Säätämistähän se aina tuppaa olemaan.

   Malaga on vallan ihana, olisipa joskus rajattomasti aikaa tutkia sitä enemmänkin. Kevät on varmasti ihanaa aikaa siellä etelärannikolla, elokuu on aivan liian kuuma eikä parkkipaikkaa saa mistään.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin! Älä nyt raivokkaasti ala rehkimään, ettei lomarentous vaihdu kotikireydeksi :)

  Meillä hautominen meni mönkään, kun kukko ei näköjään polje maatiaisia. Se epatto lempii vain ruskeita, lihavia rouvia. Onko vika kukossa vai pihtaavissa maatiaiskanoissa? Näillä näkymin ei tarvi antaa hautoa - Peukaloinen urakoi reilut kolme viikkoa ihan tyhjän takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomarentous ja kotikireys, tuo oli mainio! :D

   Kykkelehdin illalla perennapenkeissä ja meinasi itku tulla. Hirveä määrä rikkakasveja ja hillitöntä kasvua muillakin. Minulta loppuu kohta neliöt penkeistä ja uusien sijaintia pitää harkita hitoksen tarkkaan.

   Loppukesään on luvassa runsaasti siirtoistutuksia. Melkoisessa pinteessä kituu moni hieno kasvi. Onneksi voin kiikuttaa esimerkiksi pionien puristuksessa sinnittelevän sinivaleunikon toisen yksinäisen seuraan.

   Puuvartiset ovat tulleet hulluiksi. Hillitöntä kasvua kaikkialla. Onko sinulla kokemusta amerikan jalopähkinän (tms) leikkauksesta? Entäpä Prunus tenella, kestääkö leikkausta? Kumpikin kasvaa aivan hulluna.

   Huomisen vielä rypistän pihalla, tiistaille on jo muutakin ohjelmaa.

   Poista
  2. Voi leikata molempia. Prunus tenellan leikkuuaika on just nyt. Sitä ei keväällä saa leikata, kun se itkee mahlaa.

   Poista
 3. Nemppa karautti kotiin myös yölennolla, kone lenteli hyvässä siipituulessa 30 min etuajassa ja laskeutui huonon näkyvyyden vallitessa hyvässä järjestyksessä. En ole koskaan aiemmin ollut lennolla, jossa pyydettiin sulkemaan kaikki mobiililaitteet ennen laskeutumista koska kone laskeutuu huonon näkyvyyden valliteassa. Sumu oli todella sankka ja maan näki vasta kun Airbusin pyörät koskettivat maata. Unta kuupppaan lempimajatalossa ja sitten kotiin. Viimeiset päivät menivät leppoisasti. Kertomani autot ja järjestelyt liittyivät ilmeisesti Saudien kuningashuoneen saapumiseen jahdilleen. Jahti oli lähtenyt merelle ja taksinkuljettaja kertoi kuninkaan tulleen torstaina. LV:ltä tuli sitten tuli hankittua jotain mikä oli vastustamaton. Okko muisti hyvin että Perikunnan Nuorin on ollut mukana aiemmin ja pientä yllätystä on luvassa postitse Perillisille. Tänään on siivoiltu kotona, harmi että en tajunnut pyytää vinkkejä kotiin ostettavien siivousaineiden suhteen. Täällä mentiin Tolulla. Huomenna pallojahtia ja loppuviikolla jatkuu maalaushommat mökin rauhassa. Ollaan koodissa! Terkkusia kaikille!

  VastaaPoista
 4. Pallojahti vaihtui Redsyn keulan kääntämiseen Isolle Kirkolle ja täällä sitä ollaan huomenna täydessä työn touhussa ja illaksi ehkä matkan varrelle pallojahtiin. Huomenna varmasti tarkentuu milloin käännän Redsyn kohti Pohjois-Karjalaa ja DickDock Hilliä. Jos Kuomaseni sinulla olisi aikaa, voisit lähteä mukaan Kareliaan kuvailemaan sekä pelin henkeä ja maisemia, eikös joo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassoo, työt veivät taas :-/

   Kyllä lähden mielelläni mukaan kameran kanssa, enpä ole aiemmin sitä lajia kuvannutkaan.

   Ilmoita kun tiedät aikataulusi.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com