tiistai 18. heinäkuuta 2017

El Fuego





Melko hirveä näkymä. Mykistyneenä katsottiin aitiopaikalta kuinka tuli riehui vastakkaisen kukkulan takana. Sen verran tiedetiin, että alueella ei muuta olekaan kuin asutusta. Siksipä odotettiin kauhunsekaisin tuntein kaasuräjähdystä ja sitä, että tuli lähtee sähköjohtoihin, täällä kun on paljon molempia, kaasupulloja ja ilmajohtoja. Ja rutikuivaa maastoa. Palokunta tuli tosi hitaasti ja tipottain paikalle koska kaupunki oli tukossa Pyhän Carmenin juhlijoista. 

Palo hiipui kuitenkin ihmeen nopeasti. Ilman räjähdyksiä.

Tietoa asiasta ei herunut mistään,  paitsi sosiaalisen median kautta. Viimeisin tieto on, että lähinnä paloi aitaa ja kasvillisuutta. Joku postasi kuvan jossa terassin pinnat olivat tuhkahippusia täynnä. Meille sitäkään ei lentänyt, ei edes savua, tuuli vei ne toiseen suuntaan.

Joka tapauksessa, tulen tuhovoima on pelottava ja aina se yhtä pahalta näyttää. Onneksi hyvin harvoin joutuu tuommoista todistamaan.



Seuraavana päivänä Iso-J ajelutti sukulaispoikaa ja perhettä smurffikylä Juzcarin kautta Rondaan ja Setenilin luolakaupungin kujille. Minulla oli siivouspäivä. Tippaakaan en kehu mutta oon mä aika jehu, sen verran tiuhaan tahtii heilui rätti ja moppi. Tarvitsin pitkät tikapuut, että yletyin kaikkein korkeimpiin kohteisiin. Anopin posliinipatsaskokoelma säilyi ehjänä. Illalla vielä pesaisin yhden satsin valoverhoja. Seuraavaksi koneeseen päätyvät sivuverhot. Ja pestään ikkunat.

Parhaita siivoustarvikkeita ovat etikka ja Antical -niminen aine. Kalkkinen vesi kun pilkuttaa pinnat ja tekee ällöttäviä kerrostumia vesikalusteisiin. Suomeen lähtee mukana muutama yliveto yleisputsari, semmoisia ei Suomesta saa.

Siivouspäivän päätteeksi treffasin ostoksilla nälkiintyneen Perikunnan kaupungilla ja tuntui ansaitulta istahtaa vakioravintolan pöytään ja antaa Mr. Happyn kantaa eväät esille. Hokastiin uusi libanonilainen ravintola ja se on ehdottomasti testattava vielä ennen lähtöä. Toisaalta olisi hyvä tsekata uutuudet talvikaudella jolloin niillä on talvikauden hinnasto, ei kirpaise mahdollinen pettymys niin pahasti. Keväällähän sitä sitten ehtii tutkia lisää.

Tälle päivälle on jo mahtunut yksi kaupunkikävelyreissu, oltiin ihan kaksisteen Iso-J:n kanssa liikenteessä. Voidaan vaikka vannoa, että nähtiin ruotsalainen näyttelijä Mikael Persbrandt. Instagramin mukaan ukko on kuitenkin ollut ainakin eilen ruotsissa, tiedä hänestä mutta onhan kaksoisolentokin aivan hyvä bongaus. 

Seuraavaksi pitää suunnata volkkarin nokka kohti Malagan Plaza Mayoria, Perikunta tarvitsee vielä koulureppua sun muuta tarviketta. Minulle se on eka ajokerta siihen suuntaan, vähän kuumottaa mutta eiköhän tuosta selviä.

Hasta pronto!

Lepuutan!

6 kommenttia:

 1. No onneksi tuli ei levinnyt! Mahtaa teil olla lämmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa älä muuta, tuli osaa olla tuhoisa.

   Kyllä täällä tarkenee, tänään oli pitkästä aikaa tosi nihkeää, +34,5 väitti auton mittari koko päivän, perinteinen Malagan tallustelupäivä. Pilvistäkin on ollut, huomenna jos taivas on sininen, suuntaan rantaan.

   Poista
 2. Tuli on hyvä renki, vaan hirmuinen isäntä. Toivottavasti vahingot jäivät tosiaan vähäisiksi.

  Tuo ajaessa kuumottaminen on tuttua. Työssä joudun vetämään isolla pakulla traileria, jonka päällä on loiskuva kuutio vettä umpisäiliössä. Minä meinaan en peruuta erityisen hyvin kärryn kanssa. Ja tuolla yhdistelmällä pitää ajaa toreilla ja kapeilla puiston käytävillä. Kuumottaa, mutta olen toistaiseksi onnistunut ihan kohtuudella.

  Torpan Armolla on oudon puhtaat tennarit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä pintahiellä täällä mennään, ratissa ja vänkärin paikalla. Hyvin se eilinen reissu sujui, ihan sallittua 120 km/h en lasetellut, satasen vauhtikin tuntui huimalta kun viiletettiin vuorenrinnettä alas ja autoja pyyhki ohi oikealta ja vasemmalta.

   Tennarit on puhtaat tasan niin kauan kuin täällä tepastelen. Kohta vaihtuu väri ravan ruskeaksi :(

   Poista
 3. Universal Stone on muuteksiin vallan erinomaista vastalääkettä vedestä kalkkeutuneille pinnoille. Anopin suosituksesta kokeilin, ja jestas kun rupesivat kylppärin ja keittiön hanat kiiltämään niin, että melkein piti aurinkolasit ottaa! Ja on luonnontuote ja riittoisuudessaan huomattavan edullinenkin vielä. Lämmin suositus siis! Terv. suuri siivousguru (= aivan varmasti maailman suurin siivouksenvihaaja)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, sitäpä en ole vielä kokeillutkaan. Pannaan nimi muistiin.

   Olen ihan siivoustuotefani, jaksaisin tutkia Mercadonan siivoushyllyjen aineita ja purkkeja tuntikausia. Täältä lähtee oikeasti mukaan laukullinen arjen teknokemiaa, sellaisia herkkuja mitä ei Suomesta saa. Kuten Le Petit Marseillais shampoita ja hoitoaineita ja kosteusvoiteita. Sopivat meille herkkänahkaisille oikein mainiosti eivätkä ole hinnalla pilattuja. Siivoustarvikkeet ovat täällä ihan eri kalibeeria, ainakin tahranpoistoaineita meinaan tuoda kotiin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com