torstai 28. huhtikuuta 2016

Rajaloukkaus

Roisto jätti jäljen

Nyt on lintukoto uhattu!
Aamulla kun ulkoilutin koiria (annoin niiden hulmuta vapaana laitumella), kuulin tilusten rajalta rasahduksen. Ja samassa näin kuinka kookas ruskea elukka pompahti poistuakseen. Seuraavat sekunnit katselin ilmassa iloisesti pompahtelevaa valkoista peuranpersausta.

Jo aiemmin keväällä Äitikulta raportoi kuinka vattupuskat on syöty sangen antaumuksella. Ihmettelimme kovasti miten ne rusakot nyt silleen ryhtyvät vattua järsimään kun eivät aiemminkaan ole niihin kajonneet. Toki hedelmäpuilla oli nyt ennätyksellisen hyvät suojaukset eli se kattaus oli suljettu tältä talvelta.

Kuulema isoa papanaakin oli ollut hangella nähtävissä. Arvelimme, että isommanpuoleiksiksi ovat Torpan rusakot lihoneet, mitä lie geenimutaatiojäneksiä.

Vaan niinpä sekin teoria mutanttirusakoista haihtui peuran persauksen myötä horisonttiin. Totisesti olivat isontuneet rusakonryökäleet. Niitä ei oikeasti talven aikaan juurikaan näkynyt, muutamat surulliset loikkajäljet ratsastuskentällä, perässä ilveksen tassunjäljet. Ilves harvensi tehokkaasti jäniskantaa.

No nyt on sitten uusi tulokas täällä eikä ole tervetullut alkuunkaan. Mokoma roisto syö kaiken ja sotkee sorkillaan loput. 

Pitää varata isompi ritsa aamun ulkoiluille, ajelen mokoman rajaloikkarin takaisin sinne mistä tulikin. Tänne ei tarvitse yhdyskuntaa perustaa.

Ei mulla muuta.

Päivä on ollut lämmin ja illaksi lämpeni lisää. Ulkona tarkeni ilman takkia ja oli jotenkin nihkeän lämmintä. Kevät on outo.
Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin!

Paskanmarjat
PeeÄäs:
voisiko joku puhua Iso-J:n ympäri niin, että saataisiin Leffe mukaan Hipsaaniaan kesällä? Sille ei oikein ole hoitopaikkaa ja Lefa varmasti viihtyisi Andalucian auringon alla. Koiraystävällisempää yhteiskuntaa saa hakea. Nyt vaan eräs niuhottaa... meistä se oli niin kiva idea. Mukavampihan Leffen olisi olla meidän kanssamme kuin ventovieraassa paikassa. Kun hän on vielä vähän herkempi kaveri jonka sielu järkkyy jos oma lauma hajoaa. Uuno Epsanjassa -tarinan uudet jaksot :D

10 kommenttia:

 1. Yksinäinen uroskaurisko sielläkin seikkailee? Yksi ei vielä merkittäviin tuhoihin ehdi, mutta lauma on jo toista. Katoitteko talvella mistä sorkanjäljet kulkevat? Kauris on tapaeläin, jolla on omat polut. Kannattaisi virittää vaikka aitanauhalla kulkuestettä, jonka se lähtee kiertämään - mielellään tontin ohi kokonaan. Osaa se kyllä hypätäkin, mutta polun kulkuesteitä sommittelemalla voi päästä ohjaukselliseen toimeen.

  Ja tuon PeeÄäässin ratkaisuun teillä on jo tekniikka valmiina - perilliset neuvottelukehään. Mielellään yhteisrintamassa. Rokotukset, passit ja tiketit valmiiksi.

  Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uros se oli, sen verran korkealla keikkui pyrstö.
   Ei tarvitse tänne tulla asumaan, Ponimies ei tykkää jos vieraita isäntiä tänne asettuu hänen poissaollessaan.

   Ikävä tulee Leffeä jos se ei mukaan pääse, on se niin lutunen pötkylä.

   Poista
 2. Voisinkohan mä lainata teille meidän ilvestä, joka kadotti yhden meidän kolmesta peurasta tallin nurkilta? Mihin voin lähettää sen?

  Ja kyllä, Uuno Epsanjassa jaksoja odotellen! Mää tiedän, lähetän Iso-J:lle kuvan mitä koiralle voi hoidossa ollessaan tapahtua! Tai niin, eihän pieni trimmauscase varmaan Iso-J:tä järkyttäis, kun teidän Leffeä muutenkin trimmataan... höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä sinä teidän ilveilijä siellä, meillä on kyllä niitä omastakin takaa. Unohdin tuossa Titalle kommentoida, että sorkan jäljet ovat tilusten alalaidassa, metsänreunassa, kolmen tilan rajalla. Onhan se roisto laitumella paskonut ja sorkkelehtinut, vattupuskia syönyt ja temmeltänyt muutenkin ihan liian lähellä.
   Paha mennä aitaamaan naapurin maille :(

   Eipä tosiaan trimmauscase hetkauttaisi tuota muulia mihinkään, kynii koiria aina kun silmä välttää. Väittää, että koira sotki itsensä maalipurkkiin, oli pakko leikata... Paitsi Peetu saa armon, se on niin sileä muutenkin.

   Poista
 3. Rajaloukkauksessa on tapana lähettää nootti.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täräytän suolapanoksella ahteriin! Varoituslaukaus!

   Poista
 4. The Eagle has landed at Fuerte! Airbusilla huristeltiin, Pilotti ja Husband tulivat samalla lennolla. Sain sitten Platinum-asiakkaan exit-paikan kun herrat halusivat istua yhdessä...Mr. Platinumin henkilöllisyys jäi mietityttämään, meno oli jopa Vappu-viikonlopun perjantailennolle sanalla sanoen vauhdikasta. Fuerte yllätti taas- joskin tätä pitää ehkä vähän päivitllä ja kuva... Lämpöä ulkona vielä nyt + 17 ja viikonlopulle luvassa + 26! Hauskaa Vappua Torpalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¡Caramba!
   El fuerte on ihana kohde, rentoudu ja nauti lomastasi.
   Karjala kuittaa nyt +18 ja päivä on vasta alussa.

   Kuplia lasiisi!

   Poista
 5. P.S Boksiujen Emäntä palaa kysymykseen, pikainen määritelmä - häkin on oltava riittävän iso. Finskin sivuilla ainakin tarkat tiedot but I let You know!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com