sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

HumppaveikotLauantain piharalleista ei voittajaa saatu selville, molemmat olivat yhtä nopeita. Siinä missä Leffe menee lujaa suoraan, Nasse ehkä vähän jää. Mutta kun on kyse harhautuksista ja mutkajuoksusta, on Nasse ihan ylivoimainen. Kivaa noilla älypäillä kyllä oli. Mikäs oli pojilla humpatessa, piha on periaatteessa sula ja kuiva. Toki lunta vielä on siellä, mihin auramies on sitä kasannut, mutta sekin vähä sulaa nopeasti. Ratsastuskenttä on muuten sula ja kuiva eikä yhtään lätäkköä näy. Sitä en ole vielä tutkinut onko routa nostanut murikoita pintaan. Taisi tulla kerralla hyvä siitä kentästä.

Kuvia selatessani totesin, että Peetuhan on meillä varsinainen väripilkku valkoisella turkillaan. Leffe ja Nasse ovat maanläheisiä ja maastoutuvat kuloheinikkoon täydellisesti. Saa olla tarkkana, ettei hukkaa paria piskiä maastoon, äkkiä ne loikkivat metsänrajaan saakka ja se on sitten menoa, puppe saa kyytiä ja koira unohtaa ajan ja paikan.

Tässä humpataan kuitenkin kotipihalla eikä Peetu päässyt näihin karkeloihin mukaan, Nassen kanssa kun tulee helposti jäpitystä ja turhaa rähinää ja hampaiden kalistelua. Leffe on niin helppo, se tulee kaikkien kanssa toimeen ja on ilmeisen vaaraton, ainakaan terrierin pinna ei pala spanielin riehumisesta.Viime viikko oli kunnon puolesta melkoisen ankea. Räkää ja yskää riittää aina vaan, nyt vasta alkaa helpottaa. Tasapaino on ollut hakusessa, ilmeisesti poskionteloihin kertyvän rään johdosta tasapainokin heittää. En kuitenkaan kaatunut kertaakaan vaikka välillä oli vähän turhan lähellä ja turhan pahassa paikassa. Pitää vielä itsekin yrittää muistaa, ettei pää pelitä entiseen malliin ja vasen puoli on hitaampi.

Tein minkä jaksoin ja sitten piti taas ihan sovulla siirtyä vaaka-asentoon elpymään. Salille en jaksanut yhtenäkään päivänä, torstaina kävin sentään vähän venyttelemässä. Ulkoilma teki välillä oikeasti pahaa, tuntui ettei henkeä saanut ja sarjatuliaivastukset sekoittivat pakkaa entisestään. Leppähän se kukkii, outoa että saan näin voimakkaita reaktioita tänä vuonna. Yleensä selviän paljon vähemmällä.

Ihan kurillakin piti pikkuisen penkoa kukkapenkkejä ja istutuksia. Talvi oli ankara eivätkä kaikki sen tuhot ole selvillä. Kasvihuoneen luokse laittamani penkki on ihan arvoitus, minkä verran on paleltunut, minä verran söi myyrä ja mikä ei muuten vaan viihdy. Jos tulee täydennyshankintojen tarvis, on hyvä syy kurvata Raahen suuntaan.

Ensi viikko näyttää vanhetessaan mistä se on tehty, näillä näkymin luvassa rauhallista perusarkea. Ja se on hyvä se. MUOKS: hyvänen aika, unohdin, alkavalla viikolla on ohjelmassa lounasta Nempan kanssa, kutsukorttiaskartelua ja kaikkea kivaa. Ihan loistoviikkohan tästä on tulossa.

Kivaa viikkoa sinullekin, missä lienetkin!
12 kommenttia:

 1. Hihhei mitä humppatukkia, ihania.

  Lepän kukinnasta sanoi lääkäri torstaina (raahasin kummatkin lapset lääkärille uusimaan Heinix/Avamys/Buventol-reseptejä), että tänä vuonna sellaisetkin, jotka ei normioloissa sille ole herkkiä on saaneet oireita. Joten ei sitä siinä valossa ihmetellä kannata.

  Meillä oli tänään kylässä ihan pieni ruskea mäyräkoirapoika, eilen uuteen kotiin saapunut killisilmä oli vähän uusista kuvioista ihmeissään, mutta vähän liian isolla turkilla varustettu Onni vei pisteet ja ihailut kaikilta muiltakin esikoisen synttäreitä juhlineilta vierailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humppaveikot jaksoivat vaikka miten pitkään. Hetken huilattuaan sama ralli jatkui taas.
   Tuosta lepän kukinnasta en yleensä tiedä mitään, nyt näköjään on herkkä kevät sen suhteen. Höh.

   Pikkukoirat ovat söpöjä <3 Yhden kk-mäyriksen olen kuskannut kasvattajalta uuteen kotiin ja oli kyllä hurmaava, melkein tapahtui dognappaus.

   Poista
 2. Ja jotain on poskessa tuossa viimeisessä kuvassa :P Siitepölyallergiat on siitä ikäviä, että aiheuttajaa ei niin vain pääsekään karkuun. Ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin lääkitä ja kärsiä.

  Toivotan toipumista, toi räkätauti on riivannut kirotun pitkään ja tehokkaasti. Joko teillä suunnitellaan grillauskauden avajaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poskessa on ruohomälli. Nasse napsi tuoreet vihreet, Leffe kalusi ylivuotista.

   Aamunappien kuppiin helähtää myös Histec, ei kai se muukaan auta. Kuumetta ei enää ole, hyvä sekin.

   Vappuna kuulema grilli humahtaa tulille. Se tietää keittiöpalvelukseen uusia haasteita. Esivalmistelut 2 tuntia, grillaus 20 minuuttia ja ruokailu reilu puoli tuntia. Huoh. Saa taas pöyhiä maustevarastoa että saa ne kanat ja kalkkunat sekä hallomit maistumaan koko pitkän kauden. Nyt kyllä vaadin myös savustuslaatikon aktivointia.

   Poista
 3. Kummikoira rulettaa, arvokkaan alfauroksen ilme ja asenne on kohdillaan! Leifin ilme on hauska mutta niin on Hänen perusluonnekin. Aidosti tarvitaan myös nelijalkaisia, joille elämä ei ole niin vakavaa;)! Viikonloppu kääntyy kohti uutta viikoa ja heti huomenissa Redsy karauttaa kulmille! Ilmoittelen when The Eagle has landed! Maltan tuskin odottaa lounastapaamistamme! Katsotaan millaisella ajopelillä kurvaan paikalle;) Terkkusia Kaikille, happy to see You��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummikoirasi on yhä Päällikkö.

   Huomista odotellen ;-)

   Poista
 4. Tuo viimeinen kuva on ihan huippu! Juuri tuollaista naamaa sitä ihminen maanantaiaamupäiväänsä kaipaa! Mitä väistöliikkeisiin, äkkikäännöksiin & terväriin mutkiin tulee niin siinä lajissa ei muuten varpilla corgia voita mikään! Joskus olen joutunut koiraa pyydystämään pihalta ja olen kyllä todennut, että varsinaista töllön touhua on se, yrittää nyt kahdella jalalla päihittää mestaripaimenta.

  Ilmeisesti siitepöly on erityisen ärhäkkää tänä keväänä, meilläkin on nuoriherra ihan töttöröö ja kanttuvei - ensin mainittua siitepölyn, viimeksi mainittua allergialääkkeen takia. Hänellä kun on ikää 11,5 v, eli kaikki allergialääkkeet eivät vielä sovi (monissa on ikäraja 12) ja ne jotka sopivat, tuntuvat auttamatta väsyttävän. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytpä tuli aivan uutta tietoa, siis niinkö on vikkelä corginpötkelö? Minun mielessäni corgilauma löntystää kuningatar Elisabetin kintereillä ja kärkkyy namuja. En ilmeisesti voisi olla enempää väärässä :D

   Tänään on ollut helpompi olla, vesisade tuli tarpeeseen. Esikoisella on ihan outoja iho-oireita, pitää varuiksi siivota tomaatti pois ruokalistalta niin kauan kuin pölyää.

   Toivottavasti nuoriherra saa toimivat rohdot, lähetän varuiksi vesisadetta teillekin.

   Poista
  2. Heh, no kieltämättä näkemyksesi corgeista oli aika iloisesti mettässä. Onhan niitä sohvaperunaversioitakin, mutta pohjimmiltaanhan corgi on todella tomera lehmipaimen ja maalaistalon jokapaikanhöylä (esim. erittäin hyvä rottakoira). Jos on joskus luppoaikaa, vilkaise vaikka juutuubista hakusanoilla Corgi herding (esim. Gracie the herding corgi on huippu).

   Ja kiitos vain mutta olisit kyllä saanut pitää nämä sateet siellä... Täytyy yrittää tosiaan lohduttautua edes sillä, että allergiaoireet helpottavat (niin kai, kun ei ulos edes viitsi mennä) :P

   Poista
  3. Aina oppii uutta! Pitää tutustua corginpötkelöihin, hauskan näköisiä kyllä ovat.

   Kyllä se sää selkenee, nyt on ollut mukavan helppo hengittää.

   Poista
 5. The Eagle has landed! Redsy jäi huolenpitoon L-kauppaan ja pihalla seisoo pikkuinen, valkoinen ja äreä peli, joskin Redsyssä lienee Servotronicin ja ansiosta todella kevyt ohjaus...pikkuruinen on kääntyy kankeasti. Anyway, naurat huomenna kun kerron mikä kaikki voi mennä hotellissa Mr. Murphyn mukaan...nyt näyttää jo paremmalle!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com