tiistai 26. huhtikuuta 2016

Lämpöaalto

Plussalla, reilusti!

Nyt on totinen paikka, nyt on kevät, melkein kesä! Lämmin levisi eilisen illan ja viime yön aikana ja aamulla oli jo ihanat +8°. Päivä pisti vielä kertoimella paremmaksi ja auton mittari näytti viiden jälkeen mojovia lukemia.

Valitettavasti aurinko oli tänään ujo ja lymysi pilvien takana. Mutta mitä sitten? Ei tarvitse enää pipoa, hanskoja, kaulahuiveja, talvikenkiä, toppatakkia. Nyt voi ihanasti tepastella uutuuttaan hohtavissa tennareissa ja monta astetta kevyemmässä takissa. Tänään jopa ihan ilman takkia, hupparissa. Voi että kun minä tykkään tästä vuodenajasta joka vain paranee edistyessään! Ihan kohta on vihreää, ensin hennon herkkää ja sitten jo uhkeampaa sävyä. Keskikesällä ollaankin ihan vihreässä pussissa kun kukinnat on kukittu ja vihreys vain on.

Eipä mene maitotili kokonaan

Eilen oli koleaa ja kurjaa. Kurvasin kaupungilta poistullessani meijerinkauppaan ja ostin juustoa. Jumaleissöni, kannattaa kurvata jatkossakin. Eihän siellä aina ole Polar 15 tarjouksessa,  mutta joskus näemmä osun paikalle oikeaan aikaan. Nyt on jääkaapissa leivänpäällistä pitkäksi aikaa. 

Peetun persaus alkaa parantua ja kraateri umpeutua. Lääkkeet tehoavat hyvin ja pahin tulehdus on nyt selätetty. Eläinlääkäriä vain ei tahdo saada luuriin millään, tänään yritin varata aikaa lähes koko päivän ja kuuntelin samaa nauhoitettua 'olemme toimenpiteessä' -tiedotetta. Huomenna käväisen paikalla, kyllähän sieltä joku löytyy aikaa varaamaan.
Nyt ei onneksi ole Peetun kanssa enää niin tuhoton hoppu kun koira ei ole enää kipeästi kipeä. 

Ponimies liikehti eilen oikein rempseästi ja oli kiva nähdä rento ja hyväntuulinen hevonen. Yhä useammin huomaan pohtivani satulaan paluuta, ehkäpä Töttis pääsee pian terapiahevosen rooliin. Kun vain aikataulut ja säätilat kohtaisivat.

Eilisen illan iloksi käänsi Nemppakuoman viesti, meinasi kutsua minut avecikseen Elastisen juhlailtaan toukokuussa. Mikäli selviän Kuopion kontrollikuvauksesta hengissä, en näe syytä jäädä tilausuudesta pois. Pikkuisenhan se jo hiottaa se kontrolli, sattuu vielä olemaan perjantai, 13. päivä. 
Mietin sitä sitten edellisenä yönä sairaalassa, siinä on tulossa yö jolloin tuskin nautin olostani tai nukun.

Nyt ei kuitenkaan ole näköpiirissä esteitä kunnon yöunille, ihan kohta voikin siirtyä petiin lukemattomien kirjojen kanssa. Ikkunasta kuuluu lintujen iltasoitto, tänään muuten näin punarinnan ihan läheltä, se kökki kukkapenkissä. 

Ja herranjestas, pitihän se Kuningaskalastaja mainita! Karjalan kunnaille kasaantuu outoa porukkaa ja kummia kulkijoita, vuosi vuodelta enemmän ja oudompia.

Leppoisaa tiistai-iltaa, missä lienetkin!

Maamon vuokot


6 kommenttia:

 1. Itää hellitään tällä kertaa. Täällä pohjoisemmalla susirajalla vedettiin pipoa syvemmälle päähän ja heitettiin sadetakki takin päälle. Sitten älyttiin siirtyä sisätöille, eli pesin kasvihuoneen. Lämpötilat olivat maksimissaan neljän pisteen verran. Hrrr. Sitten sähkötkin katosivat viideksi tunniksi, kun joku oli kaatanut puun lankojen päälle. Onneksi puuhellassa sai pannukahvit keitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan on pipot nyt säilötty kesäsäilöön. Tuuli oli navakka, sähkötkin pätkivät pari kertaa ja piha täys salavanroskaa.
   Tänään oli lämmin mutta sateinen päivä. Ja tuulinen. Oi kevät...

   Poista
 2. Nyt kyllä huijaat! Tsiisus, mitkä lämpötilat - ei voi olla kotimaassa ainakaan tänään.
  Meillä täällä ETELÄSSÄ nipinnapin +2 ja vettä/räntää satanut koko päivän, jaiks. Kevät on kadonnut oikeasti johonkin minne ei päivä paista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hähhähhää, aurinkokin nousee idästä ja täällä on rikottu lämpöenkat ennenkin, oliko se nyt 37,6° tai jotain, pari vuotta sitten naapurikylä pisti hyvät pohjat :D

   Poista
 3. Hki-Vantaalla satoi vettä aamulla...Airbus porskutteli halki sateen ennätysnopeasti, Oulussa oli koleaa.Erityisen ystävällisten taksinkuljettajien kanssa rupateltiin säästä, nastarenkaista, taksien kilpailuttamisesta...ja iltapäivällä Hki-Vantaalla oli vielä kylmempi. Pääsin kuitenkin (flunssaisena) KOTIIN onnellisesti eikä Redsykään hoipertele enää Bridgestoneillaan. Nuha on laskeutunut Nemppalaan! Onneksi lomaan on vielä aikaa..nauttikaa keväästä Torpalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tasan eivät käy... mutta kohtahan sinulle porottaa oikein ihanasti siellä El Fuerten poolilla ;-)
   Nuhatonta loppuviikkoa!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com