perjantai 25. maaliskuuta 2016

Menneen talven lumet

Aikamies

Hiljainen viikko alkaa olla loppusuoralla, nyt hissutellaan Pitkäperjantaita. Ikkunan takana sataa hiljakseen lunta. Tällä kertaa olen sateesta erittäin tohkeissani. Se on nimittäin sillä lailla, että nyt tuo sade on vihdoin alkaa nitistää lumipeitettä ja ennenkaikkea, sen myötä loppuu liukkaan kelin jääterrori. Piha on ollut suorastaan hengenvaarallinen liikuttava koska jään päällä ei pysy hiekka eikä mikään.

Siinä ovat olleet tervekoipisetkin persiillään, saati sitten me köpöttelijät. Nyt lumi tekee jään pinnasta tahmean ja tarttuvan. Asteet ovat jo nyt plussalla ja tästä nähdäkseni vielä vaan lämpenee. Juuri näin, tämä on sitä kehitystä josta minä pidän! Tervetuloa kevät.

Kävin juuri viemässä Nuorimmaisen tallille ja moikkasin samalla Ponimiestä. Kyllä se on nyt jo niin iso ja aikuinen. Järkevä ruuna, semmoinen kuin pitääkin. Pientä pilkettä on silmäkulmassa ja aina aktiivinen ylähuuli tutkii taskut ja korvantauksetkin jos ja kun jälleennäkemisen riemua koetaan. Ponimies käänsi oitis ahterinsa rapsutettavaksi ja tällä kertaa kävelykepin jääpiikit olivat erityisen yninän ja öhinän aihe.

On se hieno. Ja rakas.

Ei mulla muuta tänään, jatkan lumisateen ihastelua! Nyt lähtee lumet, ihanaa!

Rauhallista Pitkäperjantaita, missä lienetkin.


12 kommenttia:

  1. Komee on ponimies! Kadehdittaa, kun ei mun jälkikasvua nelijalkaiset kiinnosta yhtään - äiti haluais, että kiinnostais - pääsis itsekin siinä sivussa, niin kuin kaveriperheen äitikin... Äh, parempi kun ei ajattele, edellisestä ratsastuskerrasta on ainakin viis vuotta. No sitten kun tenavat on omillaan...

    Lumet sais sulaa äkkiä pois, vaikkei täällä liukasta enää ole ollut aikoihin - etupiha ollut hiekalla jo monta viikkoa. Eurobulbin kesäkukkijoita plaraan, teen tilausta ja olis vaikka mitä "tää on pakko saada" -osastossa. Koulin just lautalla itäneet kirsikkatomaatin siemenet ja parit samettiruusut sekä kesäpäivänhatut. Johonkin se on ihmisen energiansa käytettävä, vielä ei inspiraatio iskenyt että olisin mullanvaihto-operaatiota aloittanut. Mutta eikö tän päivän toinen nimi ollutkin "laiskanperjantai"???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponimies on hieno, kyllä se on.
      Jos jälkikasvua ei nelijalat kiinnosta niin sulle jää silloin enemmän :D

      Minä ostin oman, päästäkseni kotoa omaan juttuuni.

      Oi että, Eurobulbin tilaus olisi kiva... mutta mulla on niin paljon siirtohommia tälle keväälle, että paras jättää tilaamatta, eivät ne multiin ehtisi tänä vuonna.

      Poista
  2. Leppoisaa pääsiäistä täälläkin vielä - huomenna tulee hunnilauma, eli kaikki lapset kumppaneineen. Siinä saa keittiössä pyörähtää eräänkin piruetin ennen viimeistä tyytyväistä röyhtäisyä.

    Oletko ajatellut salitreenin lisäksi ratsastusterapiaa kuntoutuksen lisukkeena? Tekee sielulle ja kropalle hyvää!

    Tänään kävin ottotytön esikoisen nelivuotissynttäreillä ja kovasti kutsuttiin taas ratsastamaan eestihobusta. Ja synttärisankari oli saanut parhaan mahdollisen lahjan: oma shettis! Se tosin tulee vasta kesäkuun alussa, mutta voi pienen ratsastajanalun onnea. Iloa oli My Little Pony- tallin ponien lukumäärän lisäys synntäreiden saaliina myös.

    Kevättä kohti! Suojasäässä täälläkin mennään, ensin tosi tuprutti märkää lunta reilut viisi senttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastusterapiahevoseni seisoo pellossa Heidin paratiisissa, sinne kun pääsen ja jollain vinssillä pääsen hevosen selkään niin sittenhän se on siinä.

      Chilikylvöt meni uusiksi, otan yhteyttä!

      Poista
  3. Tervehdys!
    Samaa mieltä oon kanssasi, mikään ei ole niin tervetullut kuin plussan puolella olevat asteet joita näille selkosille on luvattu jopa 8! Tosin vain huomiselle mutta kun eteenkin päin pitäis mennä +5 asteen kantturoissa niin jotenkin tuntuu että kevät saattaa tulla jopa etuajassa.
    Täytyy vaan toivoa ettei mitään takapakkia tule koska tätä talvea on ollut ihan riittämiin.
    Jaksamista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on justiinsa niin, lumi ja pakkanen väistykööt, nyt on hyvässä vauhdissa kevät!

      Poista
  4. Päästiäisviikonloppu kääntyy kohti loppua pikku hiljaa! Aika on jälleen huristanut hurjaa vauhtia kotona olosta nauttien. Torpalle toivon kauniita aurinkoisia kevätpäiviä! Titan kommenteista oli huimaa lukea pienen Päivänsankarin onnesta tulevasta shettiksestä ja Heidin päivitys Pikku Prinssin osalta oli liikuttava. Kun maailma ympärillämme myllertää, korostuvat oikeat ja aidot asiat. Paljon myötäisiä tuulia Pikku Prinssille, Torpan Poppoolle Nemppalasta!

    VastaaPoista
  5. Kevät. SE on täällä. Kulotin ja haravoin vähän (hankien keskellä oli pari paljastunutta länttiä...) ja istuskeltiin jokirannassa. Muuttolintuja lensi ilmassa ja karjui puissa. Ekat peipot bongattu. Elämän parhautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se, kävin pari kertaa tänäänkin ulkoilemassa. En bongannut muuttolintuja mutta koiranpaska haisee, ihan omassa pihassa. Niitä on ilmeisesti koko talven ajan mätetty samaan nurkkaan... ei hyvä.
      Peippoja olisi kiva nähdä, ehkä jo tällä viikolla ne tännekin tulevat.

      Poista
  6. Tuo alempi kuva on hieno. Ymmärrän hevostelua yhä enemmän. Lässytysgeeni aktivoituu täälläkin.

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole sitten turhaan hevosten kuvia tänne syydetty, hyvähyvä! Hevoset tarvitsevat lisää ystäviä.
      Ja Ponimies on niin hieno, good as gold.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com