tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kissalle kiitosPääsiäisruoho ehti kuin ihmeen kaupalla parahiksi pääsiäiseksi. Laitoin saman astiaan sekä ohraa että perinteistä rairuohoa. Ohra ehti ensin. Olin tietysti varmuuden vuoksi hyvin skeptinen ruohon eliniän suhteen, ruoholla on kokemukseni perusteella varsin lyhyt elinkaari Torpan sisätiloissa.

Jo muinainen Justiina jäysti oraalle noussutta vihreää -ja oksensi irronneet karvapallot ja ruohomytyt sievästi ruohovadin viereen.

Niinpä olin aivan ällikällä päähän lyöty kun Felix, tuo suursyömäri ei osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa ruohokasvustoa kohtaan. Tuskin kävi edes haistamassa. Eilen, toisen pääsiäispäivän iltana se sitten iski. Täydellä tarmolla ja hurjalla himolla suoraan mehevän vihreän tuppaan kimppuun. Rouske ja mässytys kuuluivat hiljaisessa tuvassa kun Felix syventyi herkuttelemaan.

Minä kyllä kuulin, valvoin koko yön. Jossain armahtavalla varhaisaamun hetkellä kl 04-05.30 välillä torkahdin hetkeksi. Eipä ollut puhettakaan, että olisin lähtenyt 7.30 kaupunkiin. Kahdeksan jälkeen kiipesin portaat ylös omaan sänkyyn. Ja nukuin kuin tukki yhteentoista saakka. Oman sängyn taika!

Heti kun luotan itseeni niin paljon, että tiedän pystyväni laskeutumaan portaat turvallisesti kesken unienkin pakolliselle vessareissulle, siirryn oitis takaisin omaan sänkyyni nukkumaan. Siellä se uni on.

Nyt yritän sinnitellä hereillä vielä muutaman tunnin ja kokeilen sitten uutta lähestymistä Nukku-Mattiin. Jospa se kuitenkin löytäisi minut ensi yönä.

Muilta osin tiistai oli ihan tavallinen. Ostin uusia patalappuja ja heitin pari vanhaa ja karrelle kärähtänyttä roskiin. Öljypohjainen tomaattikastike ei sitten lähde millään tahranpoistoaineella pois patalapuista, kokeiltu on käsittääkseni kaikkia sallittuja aineita. Nyt hoitona oli roskis ja uudet kauniit lappuset saivat paikan laatikosta. Ihme juttu, noin vähäinen homma mutta kesti pari vuotta hoitaa homma maaliin.

Terkkuja Felixiltä, eat your greens. Missä lienetkin!


16 kommenttia:

 1. Toteemieläimeni tosiaan. Olen samaa mieltä: eat your greens. Noudatan sitä.

  Nuo katkonaiset tai puuttuvat yöunet ovat ahterista, kyllä. Itse olen nukkunut viimeiset 10 vuotta huonosti tai pätkissä. G:ssä nukun aina kuin tukki, mutta täällä en välillä ollenkaan. Tosin. jos luonnostaan nukkuu esim kahdessa neljän tunnin pätkässä ja saa siten riittävästi unta, se voi olla luonnollisempi unirytmi kuin tämä tuotannollis-taloudellisista syistä pakotettu 7-8 tuntia.

  Just heräsin puutteellisten yöunien jälkeisiltä ilta torkuilta ja nyt sitten jatkan päivän töitä.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sinua ajattelin kun latasin nuo kuvat. Felix optimoi ruohon aromit, eilen illalla ruoho oli purrrrfect.

   Se on kyllä kurja kun nukkumisesta tulee suoritus ja pahimmassa tapauksessa itse pilaa omat unensa jännittämällä liikaa.

   Sun unien koti on G:ssa, tietenkin.

   Poista
 2. Nemppalassa palattiin arkeen. Päivä kului Mr. Dellin parissa, ulkona vallitseva huikea auringon paiste vähän kaiveli niinpä eksyin hotellivaraussivustoille tutkailemaan heinäkuuta ja totesin Lempimajataloni olevan KALLIS heinäkuussa. Joten saattaa käydä että nautin atmosfääristä kuukauden kuluttua ja nautin lomailusta Suomessa pallojahdin parissa. let's see... Felix on huima mutta täytyy todeta että Heidin Hurja on Tosikissa. Mainio otos Hurjasta harrastuksensa parissa ja on fiksukin vielä. Ajatteli syödä svedulta pään pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on vajaa viikko js huomenna jo puolessa.

   Lempimajatalosi ei varmasti halpa ole koskaan, on kai siellä joku low season -sale talvella? Mikäli löydät jonkun muun majoitusliikkeen, voisit vaihtelun tuoman virkistyksen nimissä kokeilla?

   Hurja vaatii tarkempaa tutkimusta, kunhan tästä pääsen rotinoita viemään. Otan kameran mukaan.

   Poista
 3. Huonoilla yöunilla seuraava päivä on kuin kiihdyttäisi käsijarru päällä. Yhtä sujuvaa. Toivotaan helpotusta. Miten olisi potta sängyn vierellä :D

  Minulla jäi rairuohot kylvämättä, mutta tomaatin ja chilin taimet kasvaa kyllä kissavarmassa sijainnissa. Eiköhän niillä pärjätä, kun pääsiäinekin jo meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules, esitin sulle kysymyksen (Hirnakan edellinen postaus) ja haluaisin siihen vastauksen...jos sopii.

   Poista
 4. Olen jo luonut plan B:n heinäkuulle majoituksen suhteen...Let''s see��! Vaihtelu pitää mielen virkeänä ja muutos on jatkuva elementti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos olisi suotavaa nyt tännekin. Tämä uneton kausi on jo nähty, niitä unia tänne nyt sitten vaan. Kiva jos kesäpläänit hahmottuu.

   Poista
 5. Olen kylvänyt jo paritkin ruohot, toisen pääsiäiseksi mutta Pinkkua ei vain kiinnosta, ulkona kyllä syö ja oksentaa. Yöunet ovat olleet mitä sattuu pitkän aikaa, mutta en sure koska en tällä hetkellä oli töissäkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen ajatuksista ei kyllä ota selvää millään.
   Yöunet olisi ihan kiva juttu, ihan vaan kun minä pidän rutiineista ja yöllä voisi ihan hyvin nukkua.

   Poista
 6. Jabadabaduu, vaihtoehto B on varattu! Nemppa karauttaa. huudeille heinäkuussa viikoksi...lempimajatalon naapuriin. Boksujen Emäntä hyväksi havainnut ja testannut...soitellaan Kuomaseni, nyt on mitä odottaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Pitihän se arvata, sinä et lähde Marbellasta kulumallakaan.

   Poista
 7. Sieluani raastaa kun luen sun huonoista yöunista :(
  Olkoonkin että lääketeollisuus on kehittänyt jos jonkinlaisia nappeja vaivaan kuin vaivaan, niin rehellistä, syvää unta se ei ole pystynyt kopioimaan tai synteettisesti tuottamaan.
  Aamuyöt ovat pahimpia koska ne tunnit olisivat kaikkein tärkeimmät ja olkoon kaikki hyvät jumalat nyt armollisia että sun nukkumisesi palautuisi normaalille tasolle.

  Kateille huutia (vaikka oikeesti se niiden päättäväinen tuhoaminen on aika hauskaa katseltavaa) :D

  Mukavaa, mahdollisimman kivutonta ja unien täyttämää viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä uni on uniikki ja mahdoton teollistaa.
   Alan olla jo siinä unen puutteen tilassa, että horisontti heittää enkä muista mitä olin sanomassa tai tekemässä. Pikkuisen turhan syvällä kyntää nyt. Mutta kiitos, toivotaan että tämä vielä tästä oikenee.

   Poista
 8. Toivottavasti kunto petraa pikaisesti sen verran että pääset omaan sänkyyn, sitä ei voita mikään.

  Voihan patalappu, meillä käydään säännöllisin väliajoin keskustelua MUN patalapuista ja miksi ne on HUONOT...
  Mä vihaan kankaisia patalappuja kaikissa muodoissaan juuri tuosta syystä että ne imuroi kaiken moskan...

  Siirryin jo vuosia sitten käyttämään silikonisia koneessa pestäviä lättyjä. Nämä http://www.sannas.fi/product/4573/silikonipatalappu-punainen-mastrad on vuosia hyvin palvelleet ja kun sotkeentuu käyvät tiskikoneessa
  ...muttamuttamutta isäntä ja lapset ei ole näiden kanssa kaveria ollenkaan. Mutta eipä ole kankaisiakaan ilmaantunut (en ole kieltänyt ostamasta :) ) vaan käyttävät mitä milloinkin käsiin sattuu - isäntä huseeraa savustintouhuissa aina paksut nahkarukkaset kädessä ja uunista nostelee astiat käsipyyhe apunaan. Toinen keittiövärkki mistä en luovu on tämä ikuinen tiskiharja https://www.agrimarket.fi/Maatalous_ja_metsa/elainten-hoito/karjatarvikkeet/tiskiharja-valkoinen-delaval/ - sama juttu kuin patalapuilla, kun menee sotkuun tää tyrkätään tiskikoneeseen vaikka joka päivä. Nyt just ajattelin siirtää vanhan 15v hyvin palvelleen puutarhatouhuihin ja ottaa oranssin samanlaisen taas seuraavaksi 15 vuodeksi käyttöön.

  Ja tästä tulee se mielikuva että mä huseeraisin keittiössä paljonkin - päh, väärä luulo, teen sen mikä on pakko ja pihalla loput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiipesin jo viime yönä yläkertaan, vain heittelehtimään omassa sängyssä ihan samalla vimmalla kuin alakerrassakin. Ei se oman pedin taika toimikaan yöllä tai minä oon rikki jostain kohti :(

   Silikonisia patalappuja on mulla nippu laatikossa, en vain osaa niitä käyttää, en millään. Ja sinnehän ne sitten unohtuvat, laatikon pohjalle.

   Minäkin kierrätän tiskiharjoja tuvasta tallitiskiin ja sieltä kanalatiskiin. Hirveän vaikealta tuntuu heittää roskiin tiskiharjaa jossa ei ole edes piikit katkenneet. Ja hintaa tällä kapistuksella on euron luokkaa... pitää käyttää loppuun saakka. Sanoo hän jolla on tallitiskiharjoja ainakin kymmeneksi vuodeksi.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com