torstai 8. lokakuuta 2015

VälikevennysMUOKS: VIKA KORJATTU, VIDEO NÄKYY NYT

Toivottavasti tämä maailmanluokan paras video tulee nyt kunnolla ja yskimättä näkyviin!
Ei mulla muuta. Lähden saunaan koska siellä kylmän kohmettama ihmiskurja ehkä lämpenee.

Otin nimittäin parituntisen urakan valkosipulimaalla. Raastoin ja riivin moneen kertaan pakastetun vesiheinän ja juolavehnän seasta valkosipulit ja nostin ne pientä haraa apuna käyttäen. Paljon tuli istukassipuleita juu. Mutta yllättävän paljon myös syöntiin.

Ei nyt mennyt ihan niinkuin kotipuutarhuriohjelmissa mutta näköjään Luoja hulluistaan huolen pitää.
Yritän päästä istutushommiin vielä ennen ensilumia. Nyt ei niinkuin jaksaisi yhtään niitä kyläläisten vinoja ilmeitä äässimarketin kassajonossa, niin moni kyllä näki, että Armo kyykki valkoisessa (!!) takissaan sipulipenkillä.

Pimeä oli jo kun raahauduin kivistävin ohimoin, tunnottomin varpain ja tärisevin käsin pois työmaalta. Pesen ja lajittelen huomenna, loput polkaisen maahan takaisin.

Iso-J kotiutui myös, nyt ollaan taas kaikki kotona.

Tuosta videosta vielä, on siinä kuitenkin turvallisuus otettu huomioon, kypärä on kuskilla päässä. Ja on muuten mahdottoman korrekti istunta. Ilolla katselen (ties monettako kertaa).

Hellurei sun heiluvilles, missä lienetkin!

Hirrveen huonoa huumoria10 kommenttia:

 1. Ei tullut linkkinä, voitko antaa osoitteen tai edes hakusanan - sillä aivan ehdottomasti haluan nähdä tuon pätkän!!! Tasan yhtä kiinnostava kuin Ässän kuukauden kalenteripojut :D

  Äläkäs hirveesti reuhaa siellä, sun pitäis ottaa nyt vähän iisimmin
  Terveisin vähän huolestunut Toveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry kuoma, pyyhi kuola ja katso se nyt. Osasin nimittäin vihdoin ladata videon, en tajunnut, että se ei tulekaan 'lisää kuva' -klikin takaa vaan videoille on ihan oma nappinsa.

   En minä nyt jouda himmailemaan, tässä on pirusti kaikkea etenkin jos joutuu sitten sairaalassa lojumaan niin pitää hoitaa rästit pois.
   Tämä oli kuitenkin tärkein työ, nyt se video näkyy. Musat päälle, tekee vielä vähän vinhemman kokemuksen :D

   Poista
 2. Kaksi viikkoa ainakin pitäisi olla hyviä istutussäitä. Älä hättäile, ei mullakaan ole homma vielä missään vaiheessa. Viime vuonna istutin lokakuun 20:s päivä ja siitä eteenpäinkin oli istutuskelejä. Joskus muistan rautakangella joulukuussa istuttaneeni ja siitäkin tuli satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ne valkosipulit pantu maahan ns. vihon viimeisessä tipassa. Yhtenä syksynä lapion lumet sipulimaalta pois jotta pääsin työstämään vakoa. Joten on tässä hupia tarjottu kyläläisille jo ihan perinteenä, siksi eilinen häärimiseni valkoisessa nutussani ei ollut mitään poikkeavaa. Tyyli täytyy säilyttää :D

   Ja jos SINÄ teet valkosipulille rautakangella koloja joulukuussa, ei mulla ole mitään hätää. Tosin sulla ei ole niin runsasta yleisöä kuin mulla täällä. Pitää ehkä vetää tammikuussa roikalla fööni tai joku muu puhallin sinne sipulipenkeille ja sulatella enimmät lumet pois ihan vaan kyläläisten iloksi.

   Poista
 3. Jos vielä tulen joskus teille kylään, tuon kynttilälyhtyjen sijaan tuliaisiksi liekinheittimen, sille olisi selvästi käyttöä noihin puutarhahommiin. Saisi näyttävän performanssin kyläläisille. ;)

  Mullakin odottavat vielä valkosipulit maahanlaittoa. Täällä etelässä on viime päivät olleet vilpoisia, mutta vielä ei ole ollut tunne että asialla olisi kiire. Ehkä täytyy valita tänään istukasvalkkarit ja siirtää ne peltoon. Sato oli ihan mukava.

  En ole ollut sinut blogin robottipaljastimen kanssa, joten kommentointi on jäänyt vähiin. Siksi toivotan tähän lopuksi vielä tsemppiä ja myötätuntoa myös muuhun menoon, luotan siihen, että savolaiset tohtorit hoitavat työnsä hyvin.

  Ja sauna on upea!

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ikioma liekinheitin olisi kyllä näppärä. Mietin jo kaikkia niitä käyttömuotoja joissa sitä voisi hyödyntää. Ainakin lumet saisi töhötettyä kentältä pois ja pääsisivät hevosetkin lämpimälle hiekalle kipsuttelemaan :D

   Kiva kun sait hyvän valkkarisadon, on niissä vaan niin oma makunsa ja tietää millä ne on kasvatettu. Minua ainakin vähän arveluttaa kiinalaiset valkosipulit, kun ei ihan voi olla varma...

   Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan. Tämä viikko ei tuonut odotettua postia ja soittoaikakin meni jo. Ehkä jo maanantaina? Ainakin minä soitan jonohoitajalle.
   Sauna on ihana, siellä kyllä rentoutuu ja rauhoittuu.
   Kivaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Voi mitä silmän iloa nähdä krhm... tyylikäs suoritus esteradoilla. Olisipa HD:nä... vähän jäi yksityiskohtia arvailun varaan... Ihan helmi video, tuo ah niin saumaton yhteistyö hienon luontokappaleen kanssa. Toivottavasti työkalut ovat kunnossa suorituksen jälkeenkin.

  Kiitos, silmänilo osaavasta taidonnäytteestä oli koko kuukauden helmi! Ehkä jopa koko vuoden...

  * Klikkaa uudestaan ja uudestaan.... *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähinnä mietin, oliko killuttimet teipattu kinttuun vai ihanko kommandona heitti menemään.

   Niin arvasin, että sinuun tämä video upposi kuin .. hmm... hohtimet kaivoon! Klikitiklik :D

   Poista
  2. Katsoin videon. Nyt ymmärrän, mksi Hirnakan torpalla pitää olla oma ratsastuskenttä. Tarjoatte kylän väelle lisää katsottavaa ;-D.

   Hiustenkuivain on so last season, näisssä istutushommissa, käytössä jo pari vuotta sitten, kuulemma.

   Ottaapa iisisti siellä, etenkin kun odottaapi sitä Kuopion konsultaatiota.

   OP

   Poista
  3. Hahaha, OP hoksasi heti mistä tässä on kysymys. Jahka Armo täyttää seuraavan kerran 25 vuotta, täällä järjestetään sellainen spektaakkeli, että kyläläiset ajavat joukolla Torpan ohittavassa kurvissa raviojaan. Perimme sitten pienen hinausmaksun ja rohkelikoimmat pääsevät ratsastamaan kommandona tai nynnymmät tunniksi katsomoon. Hinausmaksuilla haemma lisää herkkua pöytään, sitä vartenhan meillä on A-katsomo A-luokan vieraille ja siellä luonnollisesti A-oikeudet.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com