torstai 1. lokakuuta 2015

LokakuuUlkona kukkivat vielä viimeiset asterit ja daaliat sekä vuosi vuodelta upeammat syysleimut. Syyskuu oli meillä melko vähäsateinen ja lämmin joten kukintakausi venyi, sehän on toki pelkkää positiivisuutta. Sitä kun näinä kaamosta edeltävinä viikkoina ei voi olla liikaa.

Iloa lakastuvaan syksyyn tuovat innolla kukkivat perhosorkideat, ihan tavallisia markettikasveja mutta pari on sinnitellyt syksystä toiseen ja taas pukataan uutta kukkaa.

Mitään pihahommia en ole saanut aikaiseksi, nämä päänsäryt ja naaman puutuminen vievät melko tehokkaasti voimat ja motivaation. Onneksi arkea eletään olosta ja voinnista huolimatta. Nyt aamut alkavat vähän aikaisemmin kun hevoset ovat taas kotona. Siinä saa olla tarkkana, että ehtii ajoissa autolla liikenteeseen ja kaupunkiin kahdeksaksi. Koirien ruokinta ja ulkoilutus sekä hevosten ulkoistus on minuuttipeliä, muut sisähommat ja omat aamutoimet siihen lisäksi eli kipitän kilpaa kellon kanssa.

å´¨ä' (Leffe kävioi90löåä¨ lyömässä omat tassunjälkensä tähän)


Mitäpä muuta? Ei tämän kummempaa. Jotenkin on vähän takki tyhjä kun saatiin se Hirnakka Areena valmiiksi. No aitojahan puuttuu vielä kymmeniä metrejä mutta se tärkein, eli pohja on nyt parin viikon käytön jälkeen todella hyvä. Kertaakaan ei ole vielä lanattu. Olen antanut tiukan ohjeistuksen ratsastaa kaviouran sisäpuolella, että mitään juoksuhautaa ei syntyisi. On muuten ihan hyvä kontrollitehtävä Ponimiehen kuskille. Tiedän tuskallisen hyvin, miten helposti sitä valuu sinne kaviouralle.

Viikonlopuksi on tulossa superkiva juttu. Iso-J:n isä tulee viikonlopuksi ja keikan missiona on saada valmiiksi SISÄSAUNA! Sitähän on värkätty vuoden 2013 likavedenpaisumuksesta lähtien. Viimeistelyt ovat olleet aloittamista vaille valmiina jo pari vuotta. Aina on tullut pari muuttujaa.

Oi että, sitä saunomisen riemua! Sisäsauna on aina ollut minulle kotisampi paikka, ulkosauna on turhan kipakkalöylyinen minun makuuni.

Noh, katsellaan mitä valmiiksi saadaan.
Nyt on pakko siirtyä klapihellan ääreen, meinaan täräyttää sen tulille jotta saadaan lokakuun koleus pois tuvasta. Leffe pahoinpitelee minua häntäruoskallaan, äsken iski silmääni ihan ravakasti ja sitä ennen ruoski jalkaani. Että jos mustelmia tulee niin se oli Leffe.

Peetu kävi eilen parturissa Kasvattajatädin luona ja nyt on niin virtaviivainen ja sileä.

Tämmöistä kivaa tällä kertaa, palataan taas.
Kivaa lokakuun alkua, missä lienetkin!


11 kommenttia:

 1. Hugs from Nemppa:) Täällä istun Mr.Dellin ääressä lempimajatalossani Isolla Kirkolla. Tänään pakkailtiin klo viiden jälkeen puolentoista viikon reissulle, kotiin vasta su 11.10 todennäköisesti. Huomenna ihotautiluentoja, illalla vaihto lentokenttähotelliin ja sitten aikaisin varhain lennolle, jos Valio ei puutu peliin. Bokserineitojen Emäntä lähetti hetki sitten viestiä, perillä oli, aurinko paistoi. Lähetän suuren, suuren lähetyksen lämpöä ja ajatuksia hetii ensi hommana lauantaina. Terkkusia Kaikille Torpalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamukammassa vähäsen, onnellinen sinä. Onhan viuhka ja kultaturbaani pakattu? Mitä Valio voi tehdä lennoille? Panna kefiiriä tankkiin?

   Soitan heti kun kykenen juttelemaan kunnolla.
   Mikäli tilaisuutta ei tarjoudu, toivotan sinulle aurinkoista ja lämpöistä lomaviikkoa. Kerro tutuille terveisiä ja jos ehdit, käy moikkaamassa Happya. Rouva A on jo pelipaikoilla myös ;-)

   Poista
  2. Ai se Valiomyrsky? Huuh, pitääkin hakea puita tupaan ja varata kynttilät valmiiksi.

   Poista
 2. Kurjalta kuulostaa tuo sinun migreeni-puutuminen. Toivottavasti siihen löytyy apu.
  Leffe on ihana.
  Täällä on työ & muuttorupeama kesken, tai oikeastaan välimatkan krouvissa. Pakkotauko, kun opin, että läppäri ei virkisty (nopeudu) kahvista. Ja totaaliväsy. Nukun kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin ajat.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos sulla jotain syysapatiaa tai -väsymystä? Kahvi ei todellakaan toimi läppärissä tehosteaineena, kofeiinipitoisuus ilmeisesti liian vähäinen, olen nimittäin kokeillut itse samaa.
   Koeta sinnitellä, sinnekö saarelle se on nyt lähtö?

   Poista
  2. Juu, saarelle, jälleen, kuten joka vuosi, mutta kaikki ei ole vielä varmaa. Ja jokasyksyinen rahoituskaruselli pyörii vielä. Jos tämän kuun lopussa, olisin onnellinen, voi mennä ensi tammikuuhunkin.
   Ei tämä oikein syksyyn tämä minun väsymys liity. Mutta onneksi menee runsailla unilla ohi.
   Se oli kuule ketjureaktio. Kaaduin, kahvi kaatui ja kone kaatui.
   Olen tehnyt sen abt kolmasti. Ekakerralla meni vanha kone, jota olin jo vaihtamassa seur. viikolla. Tokakerralla pärskähti vain dvd-aseman läpi ja sen sai kuivattua, nyt meni läpi. Melkein uusi kone. Pitänee allekirjoittaneen siirtyä kofeinitippaan.

   OP

   Poista
  3. Ehdotan kofeiinitabletteja, eivät käy murusinakaan kipeästi läppäreille.

   Voimaa syksyysi.

   Poista
 3. Ei uskois lokakuuksi, meillä on päivisin vieläkin yli +10 astetta. Nykyisin myös rivakkaa tuulta, huomenna myrskylukemia. Rantamailla kun ollaan, niin voi rytistä. Ja meillähän tykätään myrskybongauksesta!

  Mä sitten aloin ruopia uutta hortensiamaata... jos kivasti käy, niin 15-17 kpl hulluja hortensiakokeiluja rantautuu näihin maihin. Saahan sitä yrittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä tuule eikä tuiverra. Eipä olisi väliksikään. Tupa on ihanan lämmin, klapeja on varattu iso kasa. Saa aamullakin valkeat jos sattuu sähköt napsahtamaan katkispoikkis.

   Voi että, tuo hortensiamaa on jotain semmoista johon voisin itsekin langeta. Älä yllytä. Mun pitää lähteä jahka tästä tokenen, piipahtamaan vanhassa mummolassa, siellä on vaahteraa vaikka minkälaista, saisin kerralla hyvänkokoiset taimet A-katsomon takalaidalle.
   Mikä se pihlaja oli jota himosin, tuurenpihlaja?

   Poista
  2. Oikein muistit, kurkkaa linkki http://www.mustila.fi/kasvit/SorbusDodong Sitä minä vaan, että on jäniksille erittäin maistuva sortti. Vaatii verkotuksen.

   Poista
  3. Sorbus dodong kuulostaa ihan mun jutulta, passaa A-katsomoon kuin viinilasi käteen!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com