perjantai 9. lokakuuta 2015

Tilhen protestiViikko sitten lauantaina pihalla myrskytuhoja ihmetellessäni havahduin kiivaaseen sirinään. Katse korkeuksiin ja siellä langalla istui parin kymmenen tilhen parvi. Selkeästi protestoivat Torpan pihlajatarjoomuksia. Niitä kun ei ole.

Kiitokseksi paskoivat tallinpihan ja kaiken sähköjohdon alapuolella olevan kasvuston.
Aikansa pirisivät langalla ja sitten lehahtivat paremmille apajille.
Ei niille kelvannut edes ruusunmarjat. 

Olivat vallan veikeän näköisiä kun osa napotti tiukassa rintamassa langoilla, pari kiikkui taalainmaankoivun latvassa ja yksi hevostarhan viereisessä koivussa. Tuuli oli myrskyn jäljiltä vielä varsin navakka joten useamman kuin kerran joutui tuokin alimman kuvan tirppa hakemaan tasapainoa. Välillä tuuli pyöräytti töyhdön vinoon ja lintu näytti aivan Donald Trumpilta.


Yleensä tilhet ovat viihtyneet pihalla useamman päivän, syövät yhden pihlajan kerrallaan tyhjäksi ja siirtyvät sitten omenatarhaan. Nyt ei ole nokittavaa kummallakaan saralla sillä inha pihlajanmarjakoi teki tuhoa molemmissa. Tai en minä tiedä ihan tarkkaan miten se tuhotyö etenee, mutta lopputuloksena oli marjaton pihlaja ja rupiset omenat. Yhdistävä tekijä on kuitenkin pihlajanmarjakoi. Onneksi ei sentään samaan vuoteen tullut tuomenkehrääjäkoi, se tekee niitä inhottavan näköisiä aavepuita. Semmoista en muuten ole nähnyt aikoihin, joskus tallin pihalla Inkoossa semmoisia aavepuita oli. 

Nämä ruusunkiulukatkaan eivät kelvanneet tilhille, ehkä niissä ei ole vielä tarpeeksi käymisteitse tapahtuvaa alkoholinmuodostusta tai sitten ruusunmarja on vaan paskanmarja tilhen mielestä.

Minusta tuo on nätti. Kasvaa korkealle ja on Titan pihalta, liekö sitten torniolaaksonruusu vai punalehtiruusu, en enää yllättäen muista. Lehtien väristä päätellen on Tornedal.Ja vielä kuva takapihasta myrskyn jälkeen;


Esikoinen haravoi kekoja, minä putsasin kanalaa. Nyt pitäisi vähitellen muiluttaa pikkuväki kanalaan. En vain tiedä miten ratkaistaan pikkuväen talviasutus. Kun eivät nimittäin meidän machot mahdu samoille neliöille. Siellä on Vappupilli joka käy kaikkien hermoille, Chabokukko ja musta iso silkkikukko. Äijät pullistelevat toisilleen verkon läpi, Vappupilli tosin asuu Chabokukon kanssa kimppatarhassa. Vanhin silkkikukko, Gaddafinräähkä pitää varmaan kalauttaa pois päiviltä, ei se kuitenkaan enää kesää näe.

Jos lukijoissa olisi joku, joka pystyy tarjoamaan talviasumuksen vaikka silkeille, olisin enemmän kuin kiitollinen. 

Toinen, hyvä syy parvien erilläänpitoon on Vappupilli. Se ryökäle kun polkaisee kaikki kohdalle osuvat kanat rotuun ja sukuun puuttumatta. Ja minä kun olen yrittänyt vaalia rotupuhtautta edes silkkien kohdalla.

Jotta talveksi olisi koti hakusessa.

Siirryn parantelemaan eilisessä valkosipulinnostossa äkeentynyttä kättäni. Leppoisaa perjantai-iltaa, missä lienetkin!11 kommenttia:

 1. Toi viimeinen tilhi oli ihan paras - ja kivasti toi trumppikin istui settiin mukaan :D Meillä tilhet ovat ohittaneet tontin, mutta ei täälläkään ole tarjolla kuin ruusunmarjoja.

  En muuten osaa sanoa varmasti, onko ruusu torniolainen vai punalehti. Kiulukan muodosta, kertomastasi korkeudesta ja varresta veikkaisin kyllä punalehteä. Lehti on kyllä ihan vihreä tai ruskankeltainen tähän aikaan vuodesta, jos niitä on enää jäljellä.

  Toivottavasti kanat löytävät kotisijan, sillä mikään ei ole niin ikävää kuin veriset kukkotappelut. Minä koitin etsiä Kiuruvetistä kukkoa netin kautta, mutta ei niistä varmaan ilmoitella. Ensi keväänä sitten. Rouwat saa luvan olla hautomatta. Kiuruvesi/hy-line-chabo-silkkimix on jotain aivan liian eksoottista!

  Sisäkanalan etuina on puhtaat munat. Rapamunien päivät on onneksi ohi! Huomenna varmaan viimeistellään kanalan interiööri. Yleisön pyynnöstä halutaan toinenkin orsi eri seinälle. Laskennallisesti kanat olisivat kaikki sopineeet erittäin hyvin samalle orrelle, mutta käytännössä osa porukasta yöpyy alemmalla orrella. Kaikkien naama ei miellytä niin paljon, että kyljikkäin nukuttais.

  Leppoisaa viikonloppua! Näyttäis kelitkin vähän hellittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just huomasin, että pelkkä Vappupillin nimen kirjoittaminen aikaansaa aivojen ylirasitusta, Vappupilli on chabo rodultaan ja se toinen pukari on kääpiökoch. Ja sitten tietysti musta
   Silkkikukko.

   Eiköhän tässä jotain keksitä kanojen hätämajoitukseen siltä varalta, ettei sijaiskotia löydy. Mulla on lämpölamppu ja lisäpattereita saa kaupasta. Talliin saa melko vähin askarein pienen boksin kanoja varten. Yöllä se pysyy nollan yläpuolella hevosten ansiosta ja päiväksi sitten ne lamput. Ja nuo lukemat -30 pakkasilla tehtyjä havaintoja.

   Ensi yö on jo plussayö, ihan kiva.

   Poista
 2. Kuules. Tilhien ja Donald Trumpin vertaaminen loukkaa tilhien eläinten oikeuksia ja arvoa.
  Yst. OP,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti, tilhet voivat paskoa Trumptowerin yhdellä rykäisyllä tukkoon!

   Poista
 3. Luulisi, että trumppi saisi rahoillaan aikaan paremmin lookin kuin tilhikampauksen. Mutta joo, ihan kiva että sulle pätkähti just nuo tilhet ja donaldi mieleen, noin niinkun vertailumielessä. Vähän niinkuin kuva-arvoitus, arvaa mikä lintu Donald voisi olla... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trumpin kampaus on muunnos siitä kampauksesta, jonka kaljuuntuvat miehet usein tekevät. Kampaavat muutaman pitkän suortuvan kaljun yli peittääkseen sen. Trump on vaan todennäköisesti istututtanut kirurgisesti ne suortuvat tms. Ja vaikka kampaus olisikin ok, ei se paljon pelastais...OP

   Poista
  2. Heidi, löysin Googlesta 'donald trump hair' monta kuvaa trumpkanpsustyyleistä.

   Kysypä joku toinen, meinaan jotta mistä pälähti päähän tilhet ja uncle Donald.

   Poista
  3. OP, montakohan oravaa on menettänyt henkensä kun sopivaa implanttia on etsitty?

   Poista
  4. Göögletä Cristiano Ronaldo bird.

   Poista
  5. Apua... Näen varmaan painajaisia jos nyt googletan. Mutta minkäs utelias tekee? No googlettaa tietty....

   Poista
  6. Hahhah, bikinikissojen seasta bongasin tukaanin!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com