tiistai 6. lokakuuta 2015

Laidasta laitaan


Pakkasyön jälkeen Torpan nurkan vesitynnyri on saanut saaliikseen nipun koivunlehtiä. Lopullista, kesä on mennyt.

Pelargoniat siirrettiin kasvihuoneesta sisään ns. viimeisellä tipalla, tänään ei olisi enää tarvinnut siirtää, kopistella vain pakastetut pelakuut kompostiin. Josta muistin, että vielä tänään on perehdyttävä viiniköynnöksen talvettamiseen. Ainakin se on syytä laskea alas kiipeämisköydestään.

Päivään mahtui sekä sitä että tätä, voittopuolisesti kuitenkin ihan positiivista, kai.
Kiesi käväisi huollossa ja siitä sitten kiepahdin kaupunkiin katsastusmiestä vonkaamaan. Leimahan oli eräpäivässä tänään, siis ei mitenkään jäänyt yllättäen tämä(kin) homma viime tinkaan. Ei ollenkaan, monta tuntia olisi vieläkin aikaa vuorokauden vaihtumiseen. No ei se mennyt läpi, joku pikkuinen letkumurtuma oli ja se pitää korjata ennen uutta näyttöä. Vasen parkkivalokaan ei pala, pikkuvika jonka kyläpajamme automies fiksaa vaikka klemmarilla. En suoraan sanottuna edes huomannut tuon parkkivalon pimennystä.

Onneksi sain sentään munkkikahvit odotellessani, tosin närästys olikin iltapäivän riesana. Kilpailu katsastusasemien välillä on näköjään kovaa, mitähän evästä siellä on uusintanäytöllä tarjolla? Ikinä ei näistä katsastuskonttoreista tarvitse tyhjin vatsoin lähteä. Ja hintaansa nähden halvat kahvit, katsastukset alkaen 29 € plus päästömittaukset päälle. Kuulema maamme edullisimpia hintoja.


Ja koska kesä on nyt mennyt, on aika ajatella uutta kesää. Iso-J bongasi netistä superhalvat lennot, niinpä klikkailin ostoskoriin neljä menopaluuta Malagaan ja takaisin, kesällä 2016 paistaa taatusti aurinko! Melkein jo maistan suussani Tinto verano con limonen maun. Ja espanjan opiskelut saavat taas aivan uutta tsemppiä. Mikäli joku lukijoista tietää suoralta kädeltä neuvoa kuinka mac-laitteen näppäimistöstä saa esiin nurinkuriset kysymys- ja huutomerkit, antakoon ohjeensa. Puhelimeen sain helposti asennettua espanjalaisen näppiksen mutta noita merkkejä en sieltäkään pikaisen tsekkauksen jälkeen löytänyt. Nyt tämän kaamoksen jaksaa kun on aurinkoa ja leppoisia rantapäiviä luvassa.

Jaksaahan sitä toki muutenkin, asiathan ovat kuitenkin vallan mainiosti. Näitä satunnaisia arkea häiritseviä pikkujuttuja tulee ja menee. Niinkuin nyt tänään ilmennyt keskusteluyhteyden häiriö kameran ja läppärin välillä. Jostain syystä ei toimi, läppäri ei löydä kameraa eikä kamerasta tule mitään läppäriin.

En tiedä johtuuko ongelma laitteita yhdistävästä piuhasta (ei ole saanut kissanhampaasta) vai juuri päivittämästäni El Capitan -käyttöjärjestelmästä. Pitää käydä näyttämässä kameraa ja piuhaa paikalliselle kauppiaalle ja sitten miettiä mikä muu voisi olla vikana.


Leffe on kaikkien kaveri, sen yhteys molempiin terriereihin toimii mainiosti. Nasse näyttää ihan pieneltä tuon karvamadon rinnalla ja Peetu, koviksista kovin on ihan hytinöissään Leffen kanssa nujutessaan. Yhdessä nuo kaksi 'hoitavat' Felixiä, kissaparalla on varmaan kohta korvat nilellä ainaisesta nuolemisesta ja paapomisesta.

Ponimies liikehti tänään PT:nsä kanssa, en nähnyt liikutustilannetta, mutta tallissa loimen alla kuivatteli tyytyväisen oloinen hevonen. Kenttä toimii ja täyttää tehtävänsä ja mikä mukavinta, sen käyttöaste on korkea.

Syyslomaviikolle ei ole tiedossa päivän reissuja pidempiä poissaoloja ja niinpä onkin vähän suunniteltu kahden päivän tehotreeniä hevosille. Mikäli saamme ajoissa kamat kasaan, meillä voidaan vaikka hypätä jotain pientä estettä ja tehdä maapuomitreenejä.

Toivottavasti säät ensi(kin) viikolla ovat kuivat ja kivat. Pikkupakkanen ei haittaa, pääasia että olisi kuivaa ja mieluusti vähän aurinkoakin.

Sen näkee ensi viikolla. Tällä viikolla ollaan Perikunnan kanssa, Iso-J lähti juuri kurvailemaan savon suuntaan. Aamupäivällä hänen piti lähteä, mutta kello löi jo seitsemän kun Ison Mustan takavalot kaarsivat pihatieltä pikitielle.

Mukavaa viikkoa, missä lienetkin!

Oscarilla on taas jännää

PeeÄäs: Häthätää fiksasin tuota blogilistaa. Moni blogi on hiljentynyt, osa kokonaan, osa väliaikaisesti. En kuitenkaan ketään sieltä vielä poista koska onhan niissä paljon luettavaa vaikka ei  päiväntuoretta olisikaan. Lisäsin muutaman uuden, tai siis uusvanhan. Jostain syystä en vain ole saanut kaikkia listalle.

Osaa blogeista luen säännöllisesti, osassa piipahdan aina satunnaisemmin. Yleensä en käynnistäni kommenttia jätä mutta pitäisi kai yrittää parantaa tapansa tässä suhteessa koska ainakin itse tykkään kommenteista ja tervehdyksistä. Kivaa syksyä kaikille teille bloggarituttavilleni.

12 kommenttia:

 1. Nuo koirakuvat: näyttää siltä, ettei Leffessä ole päätä eikä häntää, on vain yksi karvakasa. ja jossain siellä pinkki panta.

  Väsyttää ajatellakin kaamosta edessä, mutta sumuisten saarten lisäksi pääsen ilmeisesti Portugaliin tammikuussa, työnmerkeissä, mutta onhan siinä aina mahdollisuus johonkin muuhunkin, jos omalla rahalla järjestää.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffessä on kuonon ja hännän välissä silkkaa karvahuttua, ei juurikaan älyllistä elämää. Paitsi ruoka-aikoina jolloin se istua töröttää huppu päässään ja pitää ihmeellistä pirisevää ääntä.

   Oi, Portugal on varmasti kiva kohde. Ainakin siellä on hyvin todennäköisesti lämpimämpää myös tammikuussa. Ainakin vähemmän lunta ja äkäisiä ihmisiä kuin Suomessa.

   Ja minä löysin niitä erikoismerkkejä, en vaan saa aivan kaikissa ohjelmissa niitä vielä toimimaan.

   Poista
 2. Kivaa syksyä Hirnakan väellekin! Niin se on, että itsekseen sitä useimmiten tulee hymyiltyä, kun ei saa muutamaa sanaa raapustettua, jotta saisi viestitettyä, että "mukavastippas taas kirjoitit".
  Onko sulla olemassa valmis kirjoitus, jonka olen unohtanut, tai laitakko joskus vartavasten ihan uuden, jossa kerrot teijän elikkokatraan kokoonpanon: siis montako pässiä ja niin edelleen.
  See you joskus ja varsinkin, jos sulla olis myynnissä munivia kanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sirkku, todella kiva kun jätit puumerkin!
   Elikkoinventaario olisikin syytä tehdä, kokoonpano on jonkin verran muuttunut. Kiitos juttuvinkistä.

   Muniville kanoille hörähdin nauramaan, meillä on lipo 30 helttapäätä ja keskimääräinen munasaldo per päivä on 0-1 munaa. Maatiaiset ovat lakossa tai salakukkoja kaikki. Ainoastaan silkkikanat munivat ja joku kääpiökoch muistaessaan pullauttaa munan.

   Munivia kanoja toki tiedän myytävän, naapurilla on ruskeita ja valkoisia tehotyttöjä kotikanalassa ja myy niitä lähes aina kun olen sinne ostajan ohjannut. Samainen kelmi kyni minulta munista vaikka vuosikaudet hänelle lahjoitin munia aina kun kävi pyyyämässä. Ikinä ei sattunut lompsa hälle mukaan... Enpä olisi häneltä rahaa ottanutkaan mutta vähän jäi sylettämään vastavuoroisuus eli sen puute!
   Laita privaattiviestiä jos tahdot yhteystietoja!

   Poista
 3. Yrttiaikablogin saa poistaa kans. Yrittäjyyden lopettamisen myötä myös yrttihommat sai jäädä omalle harrastetasolle. Lopetin myös bloggaamisen, vaikka blogi edelleen on näkyvissä.

  Saapi muuten alkaa suunnittelemaan valkosipulien istutusta ennekö maa kosahtaa jäähän. Kunhan viimeistellään talvikanala, niin se on seuraava urakka. Hevonpaskan puutteessa ajattelin kokeilla kottikärryrallia naapurin lehmälaitumessa läjiä keräillen. Kananpaskaa ei ole riittävästi vielä, mutta ehkä jo ensi vuonna!

  Suljetulla osastolla muut uutiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeh.... muistin juuri, että mulla on valkosipulit VIELÄ MAASSA!!! Nostamatta!!! Jösses :(

   Poista
  2. Nosta ne, hajoita (jo hajonneet sipulit) leveämmälle ja laita siis kaikki takaisin. Vahinkoa ei ole tapahtunut. Paitsi syöntisipuleita sulla ei sitten ole... Ne maassa olleet sipulit ei säily, joten viisainta istuttaa ne vain takaisin.

   Lähetänkö sulle hätäapupaketin syöntivalkkareita? Vaihdossa käy myös yksi kukko, nuorikin.

   Poista
  3. Minä huomenna kurkkaan mitä kuuluu valkosipuleille, tänään en ehtinut koska pimeys.
   Kukkoja mulla olisi mutta milläpäs ne kulkeutuu sinne? Nyt ei taida onnistua reissu siihen suuntaan kun on kaikkia aidantekohommia ja muuta.

   Kunhan valkosipulikadon laajuus selviää, voisin ostaa käyttösipuleita sinulta, ovat niin mahdottoman superhyviä.

   Poista
  4. Voishan tuota joskus ajelle sinnekin päin kylään, vuoroin vieraissako se meni? Vaikka sitten kun pahimmat syyskiireet on ohi ja arki tasaantunut?

   Kanaparvi on roudattu Talviresidenssiin. Tyytyväistä pulinaa piisasi ja sitten orsille järjestäytyivät.

   Poista
  5. Oi, sepä olisi juhlan paikka jos teikäläisiä täällä saakka näkisi!
   Kanaparvella kaikki hyvin, eivät ne nyt sitä kukkoa henkivartijaksi tarvitsekaan sisätiloissa eli Elvis auttanee ensi hätään. Eipä siltä ruojalta ainakaan yritystä puutu :D

   Poista
  6. Elvis koittaa tiiviisti pysyä vain kanaparven keskellä, isot kanat suojaavat pienen kukon hentoa egoa. Eipä ole kiekumista kuulunut kanalasta, ei sitä nyt sieltä sisältä niin kuulekaan.

   Jos jostain sais semmoisen nuoren kukonalun, joka saisi kasvaa lauman haltijaksi nuijimatta Elvis-poloista heti henkihieveriin. Jos ison ja pontevan kukon hommaa, niin se pieksee heti alkuunsa Elviksen verille.

   Pitää miettiä... mutta jos keväällä maatiaiset haluaa hautoa, niin kiviä niille pitää antaa. Ei kyllä kiuruvetis-chabo-silkkejä! Laittoman uniikki cocktail!

   Poista
  7. Kyllä minä sulle puhtaan kiuruvetisen löydän, älähän hättäile. Anna Elviksen nyt talven mellastaa siellä kanalassa. Jossain vaiheessa sinun vaan pitää ottaa Elvis veks ja antaa kanojen munia hedelmöitetyt munat pois. Sitten puhdasrotuinen kukko hommiin ja aikanaan sulla on puhdasrotuisia kiuruja.

   Mutta saat semmoisen 99% puhtaan meiltä, on niitä useampikin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com