perjantai 19. toukokuuta 2017

JännittääVappuaattona latasin uskollisen Brinseani 99%:sti täyteen ja kolmen viikon kuumottava odotus alkoi. Kuumotusta lisäävät nuo oikean ylänurkan vihreät rastilla merkityt munat sekä erityisesti keskimmäisen rivin kaksi vasemmanpuoleista V-merkattua munaa. Niissä on aarteita.

Väliaikatarkistuksessa muutama rastimuna piti poistaa keskenmenneinä ja ilmeisesti toinen V-munakin on tyhjä/keskeytynyt. Ikuisena optimistina toivon kuitenkin, että maaliin pääsee edes jokunen aarre ja mahdollisimman monta muuta.

Lauantaina ja/tai sunnuntaina pitäisi koneesta kuulua kiivasta piippausta ja munankuorien ritinää. Tänään poistan välijakajat ja lisään vettä kosteuden nostamiseksi. Samoin loppuu kääntely. Nyt ovat omillaan ja toivon hartaasti kaiken menevän hyvin.

Säät ovat vihdoin lämmenneet ja maisema vihertyy kiivasta vauhtia. Viimeöinen vesisade teki luonnolle ihmeitä ja huomiseksi on luvattu aurinkoa ja keväisiä lukemia, vihdoin! Kyllä se pitkä kylmä kausi oli yhtä kärvistelyä ja hammasten kiristelyä. Nyrkkiä puin taivaalle lumisateessa ja manasin hartaasti kaikki osaamani säidenparannusloitsut. Niistäkään mitään apua ollut, flunssa vain tuli.

Flunssanpahus on onneksi nyt loppusuoralla, enää pitäisi saada putkisto tyhjäksi limasta ja räästä. Sitten sopiikin alkaa niistämään nokkaa koska koivu kukkii pian.

Viikonloppu on ihan käsillä ja siihen on kaikenlaista kivaa hommaa.
Huomenna käväistään Savonmualla ja illalla pestään hevoset. Ehkäpä päästään aitaamaan laiduntakin, kysyin jo naapurilta luvan.

Muuten toivon viettäväni aikani pihalla, siellä on vaikka mitä työmaata joko kesken tai aloittamatta.

Kivaa viikonloppua sinulle, missä lienetkin !

Hullu paljon töitä tekee,
viisas pääsee vähemmällä... t. Ponimies

Jätkät kanatarhssa, ihan luvan kanssa
 luita syömässä

2 kommenttia:

 1. Kevät on kiivastahtista aikaa. Jännään sun kuoriutumisia. Se on raastavaa seurattavaa! Miten ihmeessä pidät lukua kuka tuli mistäkin munasta???? Kuvia ja rapoa odotan jännässä! Tiput on vain niin hellyyttävän ihania, kuten kaikki eläinlapset.

  Meillä meinasi lämmetä, vaan iski merisumu joka viilensi 10 asteella tuttuun +4 lukemiin. Ja sumussa mennään edelleen. Eli täällä odotellaan edelleen kärsimättöminä lämpenemistä. Kanatkin olisi kiva saada ulkotarhaan viimein kuopsuttelemaan.

  Leppoisaa viikonloppua Torpan väelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ennätyspitkä kuoriutuminen. Eilen poksahti araun muna, tänään kaksi orpingtonia on nähnyt valon. Monessa munassa on reikä ja piipitys päällä. Aamulla voi olla monta uutta naamaa ikkunassa.

   Pihalla oltu, iho kihelmöi.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!