keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Suomenhevosen viikko


Tulkaa valistetuiksi. Tämä syyskuun ensimmäinen viikko on Suomenhevosen viikko. Monenlaista tapahtumaa ympäri laajan maamme on tuon jalon hevosen kunniaksi järjesteillä, huipentuma on viikonloppuna Ypäjällä järjestettävä Suomenratsujen kuninkaalliset -tapahtuma.

Ja tämä vuoden vanha videopätkä kertoo oikeastaan kaiken oleellisen.

Kiitos ja kunnia kuuluu muun muassa näille Suomenhevosille joiden luona olen saanut viivähtää hetken, tovin tai vähän pidemmänkin ajanjakson; Ansa, Sirpa, Poku, Hilppa, Hossa, Lilja, Helkky, Helinä, Lamelli, Voske, Vappu, Jaapeli, Väinö, Tähti, Into, Torsten, Valtte (V-R), Maestro, Polkka, Ilona ja Tötsä.

Kiitos Suomenhevoselle, lippu korkealle!
Muista taputtaa hevosta, missä kuljetkin.


PeeÄäs:
Koska Suomenhevonen on kiltti kapistus, tähän loppuun voidaan ihan hyvin ja omin luvin kertoa myös pikkuinen vuonohevosuutinen. The Pony, Skogspojke Sörsselsson on siirtynyt jo vaikeampien kuvioiden pariin. Laukannostot käynnistä, etuosakäännökset ja väistöt sujuvat jo niin hyvin, että ratsuttaja miettii vakavissaan siirtyistä osittain vuonohevosratsastajaksi. Sillä ehdolla tietenkin, että ratsastettava vuonohevonen on Sörsselsson. Niin se vaan mokoma epatto massahurmaaja etenee...

6 kommenttia:

 1. Jos mulla ei olis issikkaa, niin haluaisin joko ratsusukuisen tai työhevostyyppisen suomenhevosen, mielellään ei semmoista perusravuria. Lisäksi haluaisin sitten taas ex-ravuri lämminverisen. Ja yks vaihtoehto olis vaihtaa alaa lännenratsastukseen ja hankkia joku länkkäriheppa. Että onhan näitä... Mutta musta semmonen vanhanaikainen suomenhevonen olis mahtis. Semmonen mitä isoisällä oli työhevosina, joita oon kuvista katsellut. Tykkään niiden rakenteesta paljon enemmän, kuin nykyisten ravureiden. Semmosen liinakon hamppuharjan kun saisin, niin aijaijai :)

  Oletko muuten lukenut kirjaa Suomenhevonen Suomen puolesta? Jos et, niin suosittelen. Itse ostin sen kerran isäukolle lahjaksi, jotta sain tietty itsekin lukea samalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina (sydämessä) tilaa yhdelle issikalle.
   Jostain syystä nämä kylmäveriset pohjoiset rodut ovat löytäneet talliini vaikka joskus vannoin kasvattavani oman puoliverisen, mieluummin ihan täyden englantilaisen täykkärin. Ne haaveet kariutuivat mikä mistäkin syystä ja nyt olen tässä tilanteessa. Näin sen pitikin mennä.

   Olen ainakin kerran lukenut mainitsemasi kirjan, tekisi mieli hankkia omaksi kaikki kotimaista hevosrotuamme käsittelevät kirjat mutta eihän niitä saa kuin hyvällä tuurilla divareista. Painokset loppu.

   Onko netissä muuten kirjadivaria? Muuta kuin huuto.net?

   Poista
  2. On tämmönen ainakin, mitä oon joskus katsonut:

   http://www.antikka.net/

   Poista
  3. Pitääpä joskus tutkia tuota linkkiä. Kiitti.

   Poista
 2. No tulihan se sieltä lopulta. Legendaarinen Tapiiri-kevennys :)

  Naapuripitäjään ratsukunkku kiri tänään mestaruuksissa toiseksi. Siinä on todella upea, monipuolinen suokki ! Tykkään.

  Halauksia Torpan väelle ja terkkuja VeeÄrrältä ja Tapiirilta, eiku Maestrolta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta hitossa Tapiirikevennys pitää olla.

   Hienosti kiri naapuripitäjänne Uljas Ruskea, hoppee ei oo häpee.
   Perä-Kurjalan tiimikin veti hyvin, kuvissa näkyi keltainen ja vihreä ruusuke eli sekä koulua että esteitä on hyvällä menestyksellä menty. Arvostan suuresti rusetteja, lähtöjä kun oli viikonlopun kinkereillä muutama sata...

   VeeÄrrä saa ensi kerralla hoitaa taas frisyyritupeerauksen kuntoon.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!