perjantai 1. heinäkuuta 2011

Heilahti Heinäkuuksi


Yön usva (tai saunan savu) leijaili hämärän henkenä hevoslaitumen yllä. Oli melko vaikuttava ilmiö.
Kuva on kuvana höntti, kun piti saada sekä hepat että utu kuvaan.

Kuvista tuli mieleen, olin kohtuullisen ällistynyt kun sain kuvapyynnön. Että ihan oikeasti on olemassa ihminen joka ilmeisesti täysin selvin päin ja vakavissaan meinaisi ripustaa kuviani asuntonsa seinille. Kuulkaas kummia! Eikä ole edes sukulainen vaan täysin järkipäinen eläjä. Olin kunniasta suunnilleen mykistynyt. Ja olen edelleen.

Kiitos Anu kunniasta, valitaan niitä kuvia sitten kun tulet tänne päin.Tämäkin kuva menee vanhan toistoksi mutta halusin silti julkaista. Eilen illalla lokit kokoontuivat taas langoille. Lokin sontaa ja pienten Lenni Lokinpoikasten pieniä untuvia sataa taivaalta. Onneksi eivät (vielä) tee roistomaisia hyökkäyksiä takapihan tavernan suuntaan. Muistan hyvin sen törkytempun kun Linnanmäen lokki ruikkasi suoraan pizzalautaselleni, en ole vieläkään ns. väleissä lokkien kanssa.

Iso-J voisi kyllä varuilta pitää meille pienet ritsalla ampumistreenit, voidaan ärhennellä uhitella lokeille takaisin jos tuppautuvat turhan lähelle ruokapöytää.


Niin, olemme kääntäneet kalenterissa lehden ja otsikossa lukee Heinäkuu. Sillälailla.
Aamu oli nahkea ja hikinen kun istuin kahvimukini kanssa pihalla, +23 heti kello 8 aikoihin.

Aiemmin aamulla, vähän viiden jälkeen vilkaisin ikkunasta ja molemmat hevoset maata rötköttivät laitumella. Metsänpojasta näkyi vatsankumpu, tammasta pellavapää. Ilmeisesti eilen sekoittelemani hyttysmyrkyt tepsivät kun molemmat lepuuttivat ihan tunteella.

Kuukauden vaihtumisen kunniaksi tänään on tapahtunut isoja ja pieniä irtiottoja lähipiirin elämässä. Tita kurvailee parhaillaan kohti etelä-Suomea, Nemppa lehahti tukemaan Kreikan valtion matkailua ja S&O suuntaavat perheineen astetta pidemmälle etelän reissulle. Kokonainen sapattivuosi välimeren maisemissa, ihan kunnon let´s go meiningillä. Muy bueno!

Teen aaltoja teille kaikille, hyvä kun pysytte liikkeellä. Turvallisia kilometrejä, suotuisia tuulia ja happy landings ihan kaikille.Ellin let´s go meininki on nyt elettyä elämää. Neiti teki pakkoparannuksen huikentelevaisiin elämäntapoihinsa ja istuu kotiarestissa. Ilmekin sen kertoo, kissa ei ole pätkääkään huolissaan maineestaan ja moraalistaan, eniten vtuttaa sisäpelivuoro. Tasan eivät mene nallekarkit taaskaan. 

Veljet hulluudessa huikentelevat sydämensä kyllyydestä pitkine koipineen pihan iloissa. Eilen retuuttivat Äitikullalle räksän. Kuivettuneita hiirenpuolikkaita ja räksän pyrstöjä löytyy harva se päivä jostain puskanjuuresta. Ovat ne kyllä aikamoisia tuurihaukkoja ja hannuhanhia. Tiuku kaulassakin jahti onnistuu.

Hmmm... käyhän se kyllä ihmisilläkin flaksi kun on kovat kaulassa? Kuulema.

Takapihan taverna muutama kuukausi sitten

Mitään tämän kummempaa ei tänään heru. Elämä on tasaista ja onneksi suhteellisen rauhallista. On ihanaa, että ihmiset toteuttavat haaveitaan ja että saan jakaa tunnelmia heidän kanssaan.

Minulle sopii nyt enemmän kuin hyvin tämä turvallisen tasainen (ja välillä vähän tylsäkin) maalaiselämä. Isoja ylläreitä en kaipaa, kunhan kohtalaisen terveenä saisi kitua.

Silloinhan elämässä on lähinnä hyvyys vikana :-)
Illalla aion kulauttaa lasillisen viileää valkoviiniä. Ja ihan vaan olla. Huomenna lähdetään mekin pikakäynnille etelään. Helteiselle heinäkuulle, perjantaille ja alkavalle viikonlopulle. Kippis!

3 kommenttia:

 1. Jassoo, olen saanut taas yhden uuden lukijan, tervetuloa mukaan Jonna!
  Profiilikuvasta päätellen liinaharjojen asialla.

  Voi varjele, tänään olisi hupaisaa hankkitua lähipitäjään. Siellä on hullunhilpeät Potsikemut. Saisi paikattua senkin sivistyksessä ammottavan aukon. Ehkä ensi vuonna...

  Tämä päivä on pitkä kuin nälkävuosi. Vielä pari tuntia ponnekasta työntekoa ja sitten pääsenkin oikeisiin töihin, pihalle. Räksäverkko on parasta viritellä nyt ajoissa, eivät ne kissanretkutkaan mahdottomiin pysty. Ja mansikat punoittavat jo lupaavasti. Tulee iso sato!

  VastaaPoista
 2. Huomenna tyrkkää Inkoon-Päivää.

  Ken haluaa nähdä pikku kylässä PALJON ihmisiä hilatkoon bärssensä paikalle n. klo 10-14 välisenä aikana.

  Luvassa viihdyttävää ohjelmaa ja paljon markkinahumua.

  Mies meen ja oon. Ja syön. Ainakin mansikoita !

  VastaaPoista
 3. Jopas oli vauhdikas ilta. Ei paljon istuttu viiniä siemailemassa. Tap-tap-tap oli vasemman jalan tahti kun pientilallinen sätki menemään. Vasta ilta ysiltä oli aika käskyttää perhe takapihan tavernan antimien ääreen.

  Tänään oli meksikolaista piharuokaa, tortillat ovat käteviä ja jokainen voi kyhätä omat versionsa.

  Nyt alkaa olla veto veks ja mamma tattis. Parasta käydä pötkönpötkön sillä huomiselle päivälle tulee pituutta. Illalla parkkeerataan ihtemme Evitskogin mökille yön ajaksi. Onneksi siellä on pihatyöt tehty, päästään valmiille. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja paljon on tehtävää ja muistettavaa ennen kuin sinne päästään. Pysy pää mukana, pysy.

  Inkoopäiville ei ehdi, väliin jäivät myös Potsipäivät. Ja Hamina... ehkä joskus.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!