keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Valoa ja varjoa

Kevään valo on erityinen. Se heittää hienoja kontrasteja häikäisevään kirkkauteen, syvää sinista ja silmistä vettä valuttavaa puhdasta valkeutta. Ei ihme, että migreenistä kärsiville kevään julman kirkas valo tarkoittaa hyvin kurjaa aikaa jatkuvien viiltävien kipukohtausten takia.Täällä maalla lumi on lähes koko talven ajan puhtaan valkoista ja tuoksuvaa. Kyllä, puhdas lumi todellakin tuoksuu.  Maaseudun hiljaisuudessa on mahdollista jopa kuulla lumisateen kohina.

Kohta lumi muuttuu roskaisemmaksi ja jotenkin punertavammaksi ennen kuin sulaminen todella alkaa. Hauskasti näytti rusakko tulleen toisiin aatoksiin ja kurvanneen pikakäännöksellä toiseen suuntaan. Ehkäpä  köynnössäleikön varjot ovat olleet kuutamoyössä vielä dramaattisempi näky. 

Jänisten ja rusakoiden jälkiä on kaikkialla. Niillä on ihan selkeät reitit joita käyttävät, tämä on yksi itäsuunnan reiteistä.

Koirat juoksentelevat hangella jäljittämässä yöllisiä kulkijoita, kova on touhu ja kuonojen tuhina kun nämä oman elämänsä Sherlockit ottavat vainua. Muikkeli ilahtuu silmin nähden hangelle ripotelluista papanoista.Valoisaa viikon jatkoa, missä kuljetkin!


6 kommenttia:

 1. Tämä aika, niin ihanaa kuin onkin, tuottaa tosiaan vihlovia päänsärkyjä, jotka tuntuvat ikenissä asti. Meillä onneksi vähä lumi sulaa äkkiä, mikä helpottaa kovasti. Kylmä viima toisaalta vaikeuttaa esimerkiksi kuvaamista, kun ei millään meinaa nähdä tarkentaa silmistä valuvien vesien takia!
  Ihanasti näissä kuvissa näkyy tämä kevättalven valoisuus. Säleikköjen varjot ovat tosiaan melkoiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään valo on vahva ja se todellakin korostaa kaiken potenssiin kymmenen. Ei tarvitse kuin vilkaista puhtaina pitämiään kodin pintoja ja nähdä kuinka pölyhituset tanssivat.. monesta muusta räikeästi silmille lävähtävästä yksityiskohdasta puhumattakaan. Ei ihme, että päänsärkykin on moninkertainen.
   Onneksi tämä tästä pehmenee kun lumi muuttuu punertavammaksi ja lopulta sulaa kokonaan pois.

   Poista
 2. Valo on tosiaan aivan erityisen kirkasta. Minä en onneksi ole koskaan kärsinyt migreenistä.
  Sait otettua erittäin havainnolliset kuvat, hyvin pääsevät spanielit hankea pitkin - ilmeet molemmilla niin keskittyneet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä valon kirkkaus tuntuu vielä voimistuvan pitkän pimeän kauden väistyessä?
   Spanielit näyttävät usein keskittyneiltä, ne varmasti joutuvat pinnistämään kaiken keskittymiskykynsä muistaaksen edes hetken mitä olivatkaan tekemässä. Ei ole maailman pitkäjänteisin otus jenkkicockeri.

   Poista
 3. Nyt on ollu hohtavat hanget ja kuukin on varjoja piirtäny. Meilläkin on jänis jäläkiään jättäny, suviruusussa näkkyy käyneen. Kyllä valakopyykki valkoistuu ulukona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvojen kontrastien viikkoja nämä.
   Huomasin kauhukseni tänään, että rusakko on ilmeisesti napannut mukaansa ylioppilaalle istuttamani omenapuun latvuksen. Jos se pentele on tosiaan sen tehnyt, käyn vaikka itse houkuttelemassa kylillä juoksentelevat ilvekset tälle tontille järjestyksenvalvojiksi!
   Aurinko valkaisee nyt tehokkaasti.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com