lauantai 11. heinäkuuta 2020

Sadepäivää !

Perhoangervo
Mihinkäs me viimeksi jäätiin?
Ainakin kuukausi tässä päiväkirjamerkintöjen välissä pääsi vaihtumaan.

Aika kuluu nyt niin käsittämättömällä vauhdilla, että kaksin käsin saa pitää elämän kelkan laidoista kiinni kyydissä pysyäkseen. Hurja määrä tapahtumia tuovat omat pomppunsa ja nyt sadepäivänä onkin hyvä hetki pysähtyä purkamaan ajatuksiaan.
Kaikki kuvat ovat puhelinräpsyjä ja laitan mitä löytyy.

Kaikki puutarhassa viihtyvät tietävät, että nyt eletään kukkeinta kesää.
Pionit uhkeilevat huikean hienoa kukintaa, ruusut kukkivat käsittämättömän kiivaasti eivätkä muutkaan jää kukinnan ja kasvun tohinassa jälkeen.
Kanatarhan edustan salavien alusta sai kymmeniä kärryllisiä multaa ja tallin terveisiä, kasvualusta on nyt paksu ja täynnä voimaa. Kovimmilla helteillä siellä heiluttiin lämpöhalvausta uhmaten.

Sitten oli pakko ottaa aikalisä ja siirtoa odottaneet kuunliljat etupihalta saivat tuuhistua muhkeiksi puskiksi vanhoilla asuinsijoillaan. Ei nimittäin houkuttanut yhtään ottaa vielä uutta istutusaluetta kasteltavaksi. Kun sää sitten viileni ja käristekupoli poistui, oli kasvien siirto- ja istutusrallin aika.

Lopputulos oli parempi kuin uskalsin toivoa.  Revontuliatsaleoiden viihtyvyyteen panostin aivan erityisesti.

Kuunliljojen entisille asuinsijoille istutin kaikki istutusjonossa olleet pionihankintani.
Vielä siellä olisi tilaa ihan reilusti, lisää pioneita siis hankkimaan !

Näin ne kesän suurimmat pihahommat on nyt saatu finaaliin.
Nyt on lupa nauttia ja ihmetellä kasvun voimaa. Kasvihuone on kuin viidakko, tomaatit näyttävät viihtyvän ankeasta alusta huolimatta, chilit puskevat kukkaa ja kasvilavoissa alkaa olla ahdasta.

'Cora Louise'
'Hillary'
Tämä vuosi on ollut niin kummallinen ja outo. Yhä oudommaksi näyttää menevän.

Perikunnan vanhempi sai toivomansa opiskelupaikan ja allekirjoitti vuokrasopimuksen omasta asunnosta. Kivalta paikalta nätti kaksio jokinäkymin, koulu on lähellä ja hyvät yhteydet kaikkialle.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että ponien on aika jatkaa matkaa uusiin koteihin.
Otto löysi jo omat ihmisensä, nyt odotellaan eläinlääkärin tarkastusta ja muuttopäivä lähenee.

Kasper siirtyy tuttavan ponitallin vahvuuteen, melkein niin lähelle, että kuulen jatkossakin sen kimakan hirnunnan. Onneksi ei ihan niin lähelle kuitenkaan, tulee vielä mokoma syömään kukkapenkeistä.

Kasperin pahus oli sitten joutessaan tipauttanut piilopallin jalkoväliinsä ja nyt tarvittaisiin eläinlääkäriä pohtimaan tilannetta.
Ruunana sen ostin ja mielelläni ruunana möisinkin,  ettei tule turhia puheita.

Onneksi se menee hyvin kokeneelle hevosihmiselle joka ei joudu uhittelevan ruunorin kanssa pulaan.

Ryhmä Hau voi hyvin ja sen pätevä johtaja Peetu siirtyi veteraani-ikään täytettyään komeat kahdeksan vuotta. Spanielit porskuttavat omaa hönön onnellista elämäänsä.

Kyyn purema Oscar jodlasi kotiarestissa meidät hermoromahduksen partaalle, aamuyön laulukonsertit eivät ilahduttaneet meistä ketään, millään tasolla.
Loistava johtaja Felix on oma hurmaava itsensä ja Elmo.. noh, se on Elmo.

Veteraani-Peetu (kuva Nina T.)
Oman elämäni mullistukset eivät lopu tähän.
Aprillipäivänä huhtikuussa, noin tuntia ennen määräajan loppumista klikkailin tietoni kevään yhteishakuun ja hain muutamaa opiskelupaikkaa elinikäisen oppimisen hengessä.

Kävi kuitenkin niin, että yliopiston sijaan aloitan elokuun lopulla ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajan tutkinnon suorittamisen, monimuotona.

Sen verran pitää leijua, että teillekin kehun kuinka koulun ovet aukenivat kaksivaiheisen pääsykokeen kautta. Todistusvalinnasta ei viime vuosituhannen todistuksilla herunut pisteitä. Pääsykoe meni paremmin kuin hyvin, olen siis yksi kolmestatoista koevalinnan kautta sisään päässeistä.

Tämä on niin herkullinen kortti, että sen katson loppuun saakka.

'Immaculee'
Juuri nyt elämä tuntuu pitkästä aikaa todellakin puhuttelevan. Kerrankin hyvässä hengessä.
Olen ihan valtavan iloinen, onnellinen ja pikkuisen rintaani röyhistelen.
Toisaalta haikeus yhden ajanjakson päättymisestä tuo palaa kurkkuun ja hikoiluttaa silmissä.

Lasten kuuluukin lentää pesästä omaan elämäänsä ja poneilla on vielä paljon annettavaa uusille ihmisilleen. Ei kuitenkaan sanota hyvästi, sanomme näkemiin.

Nyt on oikeastaan aika hyvä olla.
Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle, missä lienetkin!

Vapaa kuin aalto

20 kommenttia:

 1. Olipa mukava kuulla kuulumisiasi, kiitos niiden jakamisesta. Hyviä juttuja sinulla on siellä tapahtunut ja pihapiiri näyttää kauniilta, mutta suurimmat onnittelet menevät opiskelupaikan saannillesi. Eli lämpimät onnittelut! Karelia-amk saa hyvän opiskelijan. PS. Minun tyttäreni on amk-sairaanhoitaja ja hänkin ikuisena elinikäisenä oppijana hyväksyttiin amk-opointoihin, tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ihanasta ja kannustavasta kommentista. Ainakin motivoituneen opiskelijan amk minusta saa, loput näyttää tulevaisuus.
   Opiskelu avaa aina uusia ovia, eipä taida enää olla entiseen paluuta jossa yhdestä ammatista eläkkeellekin jäätiin. Minullakin on jo yksi vanhentunut tutkinto, uutta päin pelotta! Onnittelut tyttärellesi.

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut sinulle opiskelupaikan saamisesta.
  Kesä tuntuu kuluvan taas aivan liian kiivaaseen tahtiin, eikä perässä meinaa millään pysyä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko, innolla odotan syksyn tuomia muutoksia. Kesä vilistää huimaa kyytiä.
   Leppoisaa pyhäpäivää.

   Poista
 3. Huikeita projekteja olette edelleen tehneet pihalla. Näkymät ovat uskomattoman hienot!

  Elämä muutuu vuosien saatossa, ja pentujen lähtö maailmalle on ISO asia. Itse koin sen jotenkin helpottavanakin, kun vastuu siirtyi pois omilta harteilta. Jää aikaa ihan omalle itsellekin.

  Ja ikuisena opiskelijana itsekin (viimeisin ammattitutkinto suoritettu 04/2020) liputan vakaasti opiskelujen puolesta. Tässä maailmassa joka hiton asiaan tarvitaan koulutus ja paperit. Terveydenhoitoalalla on varmasti töitä tarjolla. Onnea opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tita.
   Elämä todellakin muuttuu -ja niin sen pitääkin. Kaikkihan me tiedämme miten seisovalle vedelle käy.

   Kyllä näistä muutoksista läpi mennään, onneksi nyt on vain positiivista muutosta näköpiirissä.

   Elämä on todellakin ainaista oppimista, on kyllä valtavan hieno juttu että saamme vapaasti opiskella ja kehittää osaamistamme. Ihan kaikille tässä maailmassa se ei ole niin päivänselvä juttu.

   Joo, pihaprojektista tuli mieluinen. Ensimmäistä kertaa ikinä minulta loppui istutettavat kesken, OMG!

   Poista
 4. Onnittelut opiskelupaikasta teille molemmille. Ja tsemppiä opiskeluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, jännän äärellä ollaan.
   Perikunnan vanhimman kanssa samalle kampukselle, onneksi minä en siellä ihan päivittäin notku.

   Poista
 5. Hyvää yötä, miten voit? Olen brasilialainen kotoisin Rio de Janeirosta ja etsin uusia seuraajia blogiini. Ja seuraan sinun tyytyväisyyttäsi. Uudet ystävät ovat myös tervetulleita etäisyydestä riippumatta.

  https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  VastaaPoista
 6. Oi, paljon Onnea uuteen elämään, tai opiskelun tuomaan uuteen kaikkeen, mitä se tuokaan... sulla on hienoa kun on puutarha jonne mennä välillä rentoutumaan.
  On niin ihanan näköistä aluetta noissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie. Paljon todellakin tapahtuu ja se on ihan kivaa. Puutarha on kieltämättä ihana asia olemassa, siellä voi rauhassa selvitellä ajatuksiaan ja antaa alitajunnan työskennellä. Kitkiessä rauhoittuu.

   Poista
 7. Hienoa! Opiskelu kannattaa aina ja kyllä tiettyä ylpeyttä voi tuntea siitä, että on päässyt sisälle pelkästään pääsykokeiden voimin. Itselläni ei vielä ole hinku takaisin koulunpenkkiin, kun vasta on päässyt muutama vuosi sitten sieltä pois ja parikin tutkintoa tuli tehtyä lukion jälkeen putkeen.
  Kanalan edustasta tuli hieno! Muhkeat kuunliljat sopivat mainiosti salavien väliin. Toivotetaan atsaleoillekin oikein pitkää ikää ja runsasta kukintaa. Ihanat 'Cora Luise' ja 'Hillary' <3
  Täällä on nautittu tänään pitkästä aikaa lämmöstä ja auringosta. Toivon, että sama säätila jatkuu, vaikka ennusteet taas povaavat sadetta huomisesta alkaen. Mukavaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna.
   Minulla on pitempi tauko viimeisimmästä tutkinnosta ja sekin on auttamatta vanhentunut. Onneksi on mahdollisuus jatkaa opintoja ja vaikka kokonaan vaihtaa alaa.
   Minua kiinnostaa tässä opiskelussa juurikin tutkinnon mahdollistamat laajat näkymät.
   Kanalan edusta on nyt kiva, siihen tuli kaivattua kerroksellisuutta ja vähän näkösuojaakin. Meillä on hyviä kokemuksia salavien alustan 'asuttamisesta' ja oikeilla kasveilla sinne saa huikean runsasta kasvustoa. Ja helppohoitoista.
   Aurinkoisesti alkoi tämäkin viikko, luvatut sateet näyttävät jääneen viikonloppuun, nyt on kiva kuivatella auringonpaisteessa. Kivaa viikkoa sinulle.

   Poista
 8. Hyvältä näyttää puutarhassasi! Jottako taimet kesken loppuvat! Mie käyn siellä teillä, kuhan Joensuuhun millon mänen. On mielenpiällä se kukkajuttu maksuneen!

  Onnea kouluunpiäsystä, miniälle sanoin, jotta tappootta siellä. Hänellä on yliopistokoulutus taustalla ja nyt uutta oppimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla.
   Niin kuule kävi, kaikki istutettavat ovat mullassa ja tyhjää tilaa jäi etupihan alueelle reilusti. Nyt on mietinnässä siihen sopivia kasveja, jopa muitakin kuin pioneja ja ruusuja. Kuunliljat otin pois kun kävi niille liian valoisaksi paikaksi se rinne.
   Pikkuisen jännittää koulun aloittaminen, onneksi siellä on muitakin aikuisopiskelijoita.

   Poista
 9. Lämpimät onnittelut molemmille opiskelupaikan saaneille. Lasten muutto pois kotoa on hetken aikaa haikeaa.
  Postauksen alun kuvat isojen puiden siimeksessä olevasta alueesta tuo ranskalaista tunnelmaa. Siihen vain pieni pöytä ja tuoli sekä lasillinen viiniä, niin virtuaalimatka on valmis.
  Kaikkinensa taas todella kiva postaus. Näitä voisi kuunnella vaikka äänikirjoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, aina niin positiivisesta kommentoinnistasi.
   Onhan se lasten kotoa lähtö iso muutos, valtavan tiiviistä perhe-elosta takaisin kahden aikuisen elämään. Onneksi naperot eivät ole kaukana ja yhteyttä pidetään tiuhaan. Itselle tässä on vaikeinta oppia tekemään ruokaa kahdelle ja opetella runsaaseen joutoaikaan.
   Salavien siimeksessä meillä viihdytään, takapihan taverna on samanlaisen puuryhmän katveessa ja sehän on aivan välimerellisen tunnelmallinen paikka. Sisäinen sisilialaiseni nääs...
   Äänikirjoina, huhhuh :D

   Poista
 10. Oi sentään, tässä oli asiaa niin paljon, ettei tiedä mistä aloittaa. Ensinnäkin suuret onnittelut opiskelupaikasta, onnea matkaan! Samoin onnea jälkikasvulle uusiin haasteisiin. Pesän tyhjentyminen on niin tuttua ja sen myötä tallin tyhjentyminen. Talli tyhjeni meillä tosin lopullisesti vasta muutama vuosi lasten lähdettyä opintoihinsa, sillä ensin hoidamme tallipaikoilla toisten hevosia. Onko teillä vielä tallissa hevosasukkaita?
  Aivan ihanat kuvat pihapiiristänne, näyttää viehättävältä. Helteillä ei tosiaan kannata aloittaa isoja kaivoksia, kasteleminen on sen verran runsasta sen jälkeen. Ehtii myöhemminkin.
  Koitahan jaksaa siellä uusissa tilanteissa. Täältä kannustavia tsemppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, onnea tarvitaan jatkossakin vaikka tuuria oli jo mukana pääsykokeissa. Ne olivat aivan hurjan kinkkiset.
   Meillä jää talli toistaiseksi tyhjäksi ja korkeat kriteerit on seuraavien asukkaien suhteen. Täysihoitolaisia en ota ja vuokraan tilat vasta tarkan harkinnan jälkeen. Omaan pihaan kun ei ihan ketä tahansa kulkijaa huoli rahastakaan. Hevosihmisiäkin kun on moneen junaan niinkuin varmaan tiedätkin.
   Pihan facelift tuli tarpeeseen, nyt se vihdoin jalostui ideasta toteutukseen. Seuraavat muutoskohteet ovatkin jo hautumassa, pihapolkuja haluaisin cottage garden tyylisesti useampaan paikkaan.
   Kivaa viikkoa ja kiitos tsempeistä !

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com