lauantai 25. heinäkuuta 2020

Onks tietoo?
No niin, kertokaapas tietäväiset blogiystäväiset mikä on tämän siron ja sievän lähes piikittömän ruusukaunokaisen nimi? Kukassa juuri nyt.

Kun minä toissa syksynä puutarhamyymälän kauden päättäjäisistä ostin ruusuja, väitin kyllä muistavani kaikkien nimet. Nimisäle on hyvin todennäköisesti haudattu ruusun juurelle eikä aivan pienin ponnistuksin ole sieltä luettavissa.Kuvissa väri on ihan hassu, kuvattu sateella ja sateen jälkeen. Aivan liian paljon sinisävyjä on kaikissa kuvissa, pinkimpi se on oikeasti. Nupulla punaisempi, auenneena vaalenee.

Mielessä pyörivät sellaiset termit kuin neidonruusu, sävel, sointu, minette... voisiko olla joku näistä?
Lehdet ovat pehmeät ja hentoiset. Kukka on kookas ja tuoksuva.

Ihan hurjasti harmittaa aina kun huomaa kovalevynsä muistitilan rajallisuuden. Ostohetkellä olin ihan satavarma, että tämän ihanaisen nimi ei kyllä pääse unohtumaan. Eipä.

Tämän sen sijaan muistan varmasti, hän on Kotiliesi, Balladenakin tunnettu.Kaveriksi tälle ruusuryhmälle on jostain ilmestynyt sangen ponteva tomaatintaimi, ei niin minkään valtakunnan käryä mistä se ruusupenkkiin on pompannut. Ihan kurillani annan tomaatin kasvaa noilla sijoillaan, katsotaan mitä siitä tulee. Ainakaan vielä ei kuki ja jos vielä kauan vitkastelee, ei kannata kukkiakaan.

Ruusujen eteen on tarkoituksella istutettu loistosalvioita ja kruunuvuokkoja, tomaatti siellä nyt kuitenkin ylimmäisenä huojuu. Tekevälle sattuu!


14 kommenttia:

 1. Tuntematon ruusu ei ole ainakaan sävel eikä sointu, jätän muun osan asiantuntijoille ;). Tomaatti on ainakin persoonallinen eduskasvi ruusuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatti on todella persoonallinen eduskasvi, varmaan on joku roteva runkotomaatti vielä.

   Poista
 2. Eipä ole tuttujuttu tuo ruusu. Jään siis ns. kuulolle tunnistuksen suhteen. Ruusu ja tomsku -yhdistelmälle peukkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi vuonna löydän ruusujen edestä kurpitsan :D

   Poista
 3. Ruususi näyttää ihan Teresanruusulta ’Therese Bugnet’.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän tuo näyttää ja se kyllä on aivan mahdollistakin.

   Poista
 4. Jos on kuvaa pinkimpi, niin 'Therese Bugnet' voisi olla oikea arvaus. Mulla on hyvin samanlainen ranskanruusu 'President de Seze', mutta se on selvästi violettiin vivahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Therese B kuulostaa kyllä paljon todennäköisemmältä.

   Poista
 5. Teresan ruusua minäkin veikkaisin. Kompostin mukana nousee joka vuosi jossain päin puutarhaa tomaatin taimia sekä perunaa, tänä vuonna perunat sai kasvaa mutta tomaatit ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raati alkaa olla yksimielinen ruusun suhteen.
   Minulla nousee omenaa vähän kaikkialta, spanielit juoksuttavat pudokkaita ympäri pihaa. Eka karkulaistomaatti tämä yksilöni.

   Poista
 6. Kyllä Teresanruusuu miekin veikkoisin. Paraikoo meilläkin on kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuo varmaan onkin, kukinta-aikakin siis täsmää.

   Poista
 7. Komppaan edellisiä eli ei Sävel eikä Sointu, mutta Therese Bugnet voisi hyvinkin olla.
  Sinulla on näppärä systeemi kasvien nimien säilömiselle: nimilapun hautaaminen kasvin kanssa samaan kuoppaan. No, enpä voi mennä toisia moittimaan, sillä ei ne omien kasvienkaan nimet aina niin fiksusti ole tallessa. Siihen en luota ollenkaan, että joskus myöhemmin muistaisin nimet. Kyllä ne on aika nopeasti laitettava varmaan talteen. Vaatteissani ei ole ollenkaan povitaskuja, eikä aina taskua ollenkaan. Jonkinlainen kaulassa roikkuvaan pussiin sijoitettu pieni muistivihko kynineen voisi olla kätevin kasvien nimien ja niiden sijoituspaikkojen muistamista helpottava väline. Ehkä silloin tulisi raapustettua tiedot ajoissa. Kokemuksesta tiedän, että jos pitää kipaista sisälle tai terassille kirjaamaan tietoja, matkalla on liian monta mutkaa.
  Tomaatin ja ruusun liitto on ihan sopiva. Kasvatustilan hyödyntämistä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä varmaan sitten Therese B.
   Johonkin siihen ruusun liki minä sen lapun muistan tuikanneeni mutta ihan pinnassa se ei ole koska koirat, kissat ja linnut niitä tutkivat heti kun selkäni käännän. Enkä siis muista enää laitoinko ruusun etureunaan vai taakse :D
   Paras olisi kai napata kuva istutuspaikasta ja nimisäleestä ja talvella selata kuvia ja täydentää muistiinpanoja. Paitsi, minulla ei ole puhelin läheskään aina mukana istutushommissa ja minun tuurillani koko luuri muistiinpanoineen tipahtaa johonkin saaviin ja se on sitten sille morot.
   Ikuisuusongelma on tämä kyllä.

   Tomaatti ja ruusu, kuin hajuvesi ja lihapullat :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com