lauantai 16. helmikuuta 2019

Milleniaalit juhlimassa

Penkkariajelulla 14.2.2019

Onpas meillä ollut mukava viikko ! Kaikesta kiireestä ja aikatauluttamisesta selvittiin ja  loppuviikko huipentui juhlahumuun.

Ensin oli penkkaririeha ystävänpäivänä. Perikunnan vanhempi oli merirosvoneito ja nautti päivästään täysillä. Torin laidalla seistessäni yritin muistella omia penkkariajeluitani, turhaan. Ihan on aukko muistissa. Kyllä me toria kierrettiin kuorma-autoilla ja karkkia viskottiin, siinäpä ne muistot. Taisin painua iltajuhlien asemasta Helsingin junaan.

No, nämä milleniumnaperot iloitsivat päivästään täysillä. Bongasin autojen lavoilta ainakin Kimit Räikkösen ja Jong-Unin, Pahattaren, banaaneja, Marshmellow'n, Lumikuningattaren, pari Pikku-Myytä ja monta muuta. Mielestäni yksi parhaista lakanoista oli Norssin nykäshenkinen 'Ehkä opin, ehkä en'.  Kuorma-autoletka oli pitkä, 18 autoa täynnä elämäniloa ja riemua.Illalla kaupungin abit kokoontuivat vielä virallisille penkkarijatkoilleen paikalliseen nuorisoravintolaan. Oma abina tuli kotiin hyvissä ajoin ja olisi puhaltanut nollat, fiksu kun on.

Kolmesta hankitusta heittokarkkikilosta kotiintuomiseksi jäi vielä muutama  maistiainen.

Perjantaiaamuna herätys kalkatti jo 04.40 ja viiden aikaan oltiin jo matkalla vanhojen päivän

juhlakampaukseen. Meillä kun naperot ovat vm-00 ja -01, nämä juhlat tulevat aina peräjälkeen.

Aamuyhdeksän jälkeen pakkasimme vaahtokarkkia muistuttava söpöttären autoon helmoineen ja hörsöineen, päivä prinsessana saattoi alkaa.

Illalla kaupungin Areenalla oli kaikkien lukioiden yhteiset tanssiaiset ja meillä vanhemmillakin oli mahdollisuus nähdä pukuloisto kaikessa upeudessaan. Saihan siinä muutaman liikutuksen kyyneleen nieleskellä, niin ihania ilmestyksiä nuoret olivat. Tanssit oli harjoiteltu niin hyvin, että jäi mahdollisuus vähän irroitellakin ja ennenkaikkea, pitää hauskaa. Lopputanssina oli vanha kunnon jailhouse rock ja siinä helmat hulmusivat ja hymyt loistivat kauas katsomoon.

Oma napero osallistui vielä illalla 'Kimmelin dinnerille' ja hain väsyneen, mutta ikionnellisen prinsessan kotiin myöhään illalla. Hyvin se jaksoi vetää, kantapäät ja alushameen helmat olivat veressä, pitkä päivä ja monet tanssitut tunnit olivat kuulema halpa hinta ihanasta päivästä.

Kyllähän se on nykyisin aikamoista kilpavarustelua, etenkin tyttöjen kesken. Meillä yritettiin pitää jalat maassa ja ihan kaikkiin hörsötyksiin (suihkurusketus, studiokuvaukset yms) ei ryhdytty ensinkään. Perikunnan vanhempi loihti kauniin ja kestävän juhlameikin ja kampauksen teki kampaajaksi opiskeleva koulukaveri alakouluajoilta.

Omista 'vanhoista' on muistona mustavalkea valokuva jossa kaksi 17-vuotiasta nuorta naista poseeraa ihmeen mörkkinä, ei tainnut napata prinsessatouhu meitä entisiä nuoria silloinkaan.

---

Kumpaakin juhlapäivää vietettiin varsin keväisessä säässä. Reilusti plussalla ja mikäli Sipin päivän vanhan kansan ennusmerkkejä on uskominen, luvassa on aikainen ja lämmin kevät.
Semmoinen sopii oikein hyvin.

Tästä on on hyvä jatkaa helmikuuta ja keväisiä viikkoja!
8 kommenttia:

 1. Voi mitä kauneutta!!! Onnea vain sinne päin roppakaupalla - kyllä tyttäristä voikin olla ylpeitä! Me kävimme ipanoiden serkkupojan tansseja katsomassa, joten osattomiksi emme jääneet mekään tästä riemusta. Oli hienoa katseltavaa.

  Ja varhaista kevättä minäkin olen varovati ounastellut, mutta uskon vasta kun näen. Kevät on melkein naismuistin verran ollut myöhäinen. Kyllä tällä vuosikymmenellä oli yksi varhainen kevät, mutta kun en muista enää mikä vuosi se oli. Niin että kelpaisi kyllä minullekin, että pääsisi ajoissa pihapuuhille. Huhtikuuhun olen lomapäiviäkin varannut juuri sitä ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne ovat nuoria ja nättejä, hirmuisen ylpeinä on penskojen rinnalla seisty.

   Olisipa kiva jos kevään ensimmäinen aalto yltäisi vähän rantoja ylemmäs, vaikka tänne itärajalle saakka. Nyt kun on pysähtyneisyyden (talven) aika loppu, saisi minun puolestani ihan voimalla ja forssilla höökiä kevättä.

   Se taisi olla (ainakin täällä meillä) vuosi 2011 kun hanget humahtivat viikossa.

   Poista
 2. Ihastuttava vaahtokarkkiprinsessa! Nuorista saa ja pitääkin olla ylpeä ja iloinen.
  Aikamoista kilpavarustelua tosiaan. Lueskelin vanhempien kertomuksia tyttäriensä puvustukseen ja somistukseen käyttämistä kuluista. Tonni oli monelle vasta alkua. Sääli niitä lapsia, joiden vanhemmilla on rahat tiukalla.

  Aikainen kevät kyllä minulle sopii. Tänään ulos ja mittariin katsoessa siihen voi jopa uskoa. +10 ja aurinko paistaa niin, että lorina ränneissä raikaa.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nättimyksiähän nämä nuoret prinsessat ja prinssit ovat aina <3

   Kilpavarustelusta vähän puhuttiin jo ennen juhlia ja ilmassa oli pikkuisen sitä, että ihan kaikkeen ei tarvitse lähteä. Päivä on ainutlaatuinen ilman kaikkia markkinoille tulevia hömppäyksiä, ei tarvitse kerätä koko sarjaa.

   Meillä ei menty lähellekään tonnia, se olisi ollut kyllä pitkälti yli kaiken kohtuuden. Lastaan voi kannustaa myös muilla tavoin.

   Aikainen kevät olisi kyllä ihan huippu, kasvihuoneelle olisi käyttöä ihan jo huhtikuussa.

   Loriskoot rännit ja tulkoon kevät, hauskaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Ihanaa nuorten riemua! Ja kiva kuulla, että vieläpä selvin päin. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemu oli kyllä käsinkoskeltevissa oleva tunne, nuoret todella nauttivat ! Ja niinhän pitääkin, se on katoava luonnonvara. Ei siihen päihteitä tarvita.

   Nyt ovat ns. varjobileissä. 99 % lähti hiihtokeskukseen juhlimaan ja tämä erilainen urheilijaprosentti pitää omat kemunsa toisaalla. Kiva että kaikille on paikkansa ja kaikki mahtuvat kuitekin samaan rakennukseen heti ensi maanantaista jatkuen.

   Tykkään kyllä.

   Poista
 4. Oi, oi mitä kaunottaria siellä onkaan, kyllä kelpaa olla ylpeä tämmösistä tyttäristä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja. kaiken hyvän lisäksi ovat fiksumpia kuin vanhempansa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com