maanantai 11. helmikuuta 2019

Kevään kaipuu

Karjalainen hanami

Toveri Tita Unelmia ruusuista -blogista  tyrkkäsi minullekin haasteen, johon tartun mielelläni.
Tämän Kevään kaipuu -haasteen on alun perin laittanut liikkeelle Tiiu,  Puutarhaunelmia -blogista.
Haasteen ideana on itse kunkin kaivella esiin parhaat/rakkaimmat/tärkeimmät keväiset kuvansa ja vähän valaa uskoa kevään kaipuuseen, kyllä se tulee !

Kyllähän tässä on nyt minun mittapuullani mitaten saatu jo ihan riittävästi nauttia häshtäg talven ihmemaasta ja #winterwonderlandista ja mitä näitä loppuunkulutettuja talvisanoja nyt onkaan.

Tässä vaiheessa vuotta meikämaniska toteaa, että lumentulo riittää jo, tulkoon kevät. Vaan eihän se Luonto-Äiti minua kuuntele, nytkin pyryttää ihan turhan sakeasti.

Tässä joitakin kuvia tapahtumista jotka merkitsevät minulle kevään saapumista. Kuvat eivät ole minkään valtakunnan järjestyksessä.

Kanalan asukkien ensimmäiset ulkoilut ovat paras mahdollinen kevätmarssi ! Se riemu ja ylpeys jolla isäntäkukko johdattaa paksut rouvansa ulos pitkän talven jälkeen on mainiota seurattavaa.
Ensimmäiset omenankukat ja ihan kaikki nuput 
Päivittäin käppäilen pihalla ja kiertelen kartoittamassa nupputilanteita ja nuuhkimassa kevään tuoksuja. Mustaherukalla on muuten vahva tuoksu heti lumien sulettua.

Seniorikansalaisen kevätpuuhat
Varma kevään merkki minulle on 'mummo maisemassa'. Silloin on asiat hyvin, kun jostain kantilta näkyy mummo pyllöttämässä haransa kanssa.


Penkki kuin koru, kaunis ja kova

Silmusta lehdeksi

Lehtikuusen kevätkukkaVäriä elämään !

Karvoihin katsomatta

Kohta kukkii

Keltainen on kevään väri

Hevoset vihreälle, vihdoin !
Kevätiltaisin on ihanaa käppäillä hevosen kanssa pihalla. Totuttelemme joka kevät vihreälle hitaasti ja vähän kerrallaan. Vihreä on vahva eväs hevoselle ja pitkän kuivaheinäkauden jälkeen maltti on valttia. Se tyytyväinen tuhina ja mussutus mitä hevonen pitää päästessään haukkaamaan tuoretta on yksi maailman rauhoittavimmista äänistä.


Kasvihuone herää henkiin
Multakuormien kuskaaminen kasvarille on yksi konkreettisimmista keväthommista. Itse en ole vielä kunnostautunut taimikasvattajana, mutta lapsellinen usko omiin kykyihin on joka kevät korkeimmillaan.Kevätralli 
Jo perineeksi on muodostunut kevätpyrähdys Toveri Titan luo ja Särkän Taimitarhalle, kainuun kautta kotiin. Nytkin siellä on viime keväänä varattujen tilaus, toivottavasti talvehtivat hyvin ja saan kauan kaivatut aarteet tänne Karjalan kunnaille. Yleensä kevätralli poikii myös jonkinlaisia maansiirto- ja muokkaustöitä, joten varma kevään merkki on myös istuttamista odottavat purkkipatteristot.

Ilometrejä !Ja ennenkuin lumipalloheisi näyttää tältä, on monta muutakin kevään ensimmäistä -kuitattu. Ruohonleikkuusesonki alkaa vähän keväästä riippuen kertarysäyksellä tai vähän kerrallaan. Ensimmäinen hento kevätsade on ihana, se sulattaa loputkin lumet, sitoo pölyä ja poksauttaa orastavat nuput auki.

Paljon muitakin kevätjuttuja pulpahtelee mieleen alkaen raparperien mollukoista, onneksi ne kaikki ovat vielä edessä !

Ihanaa kevään odotusta, missä lienetkin !Itse haastan mukaan kevättä kaihoamaan

Ullan Rannanpihasta
Kivisen Vilman
Kivipellon Sailan

Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.

Haasteeseen voi osallistua myös Instagramissa merkkaamalla kuvan/kuvat #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki


12 kommenttia:

 1. Ihan tuli kevään tuoksua noista kuvista. Voi että, vähän menee aikaa, mutta kyllä ne sieltä paljastuvat hankien alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne lumet ovat ainakin tähän saakka juhannukseksi sulaneet, ei niitä kinoksia enää montaa kuukautta tarvinne potkia ;-)

   Ihana tietää, että siellä ne kaikki kevään merkit ovat odotamassa, lumen alla.

   Poista
 2. Tämä(kin) on mukava haaste. Kevättä odotellessa pääsee fiilistelemään niin muiden kuin omien kevätkuvien kera.
  Huvitti tuo mustaherukan tuoksu. Ihan konkreettisesti sain eilen todeta, että tuoksuvat talvellakin. Pyllähdin umpihangessa mustaherukan juureen nenä suoraan puskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on kiva haaste, juuri sopivaan aikaan Tiiu tämän on tehnyt.
   Minulla kevään odotus alkaa oikeastaan heti Loppiaisen jälkeen. Sydäntalven ajan tulppaanit ja huone-esikot tuovat vähän väriä elämään.

   Onhan mustaherukalla kieltämättä vahva tuoksu, mihinkäs se sen piilottaisi talvellakaan.

   Poista
 3. Ihana postaus kuvineen!!! Kevät on vain ihmisen parasta aikaa - vähän Matti Nykästä mukaillen. Kahden kuukauden päästä pitäisi meilläkin edes pälviä pilkahdella, ja siitä eteenpäin alkaakin kiivas pikajuoksu kevään ihmeitä katsellen. Tätä on niin parasta odottaa!

  Varasin huhtikuulle monta lomapäivääkin, että ehtii omassa puutarhassa edes jotain nauttia. Toivottavasti kevät ehtii minun lomasuunnitelmiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milleköhän maamme kantille se 'maaliskuu maata näyttää' -sanonta on sijoittunut? Näillä kinoksilla maata näkyvissä aikaisintaan huhtikuussa, loppupuolella. Jotenkin nuo uutisten sääohjelmat ovat kovin paljon eteläpainotteisia, maa on pitkä ja jatkuu jopa Tampereen yläpuolelle.

   Hauskaa on kevättä odotella, niin monta uutta tuttavuutta mullasta esiin mönkii, että alan jo todella arvuutella onko iskenyt se tauti jonka nimeä en just tähän hätään muista.

   Ja mikä se on, ettei enää pääse mistään kaupasta ulos ilman, että käpälään tarttuu siemenpussukoita? Niitä litteitä värikkäitä jotka niin houkuttavat kuin hopialusikka harakkaa?

   Onko sulla kesäkuulla yhtään vapaata?

   Poista
 4. Komppaan Titaa, kevät on ihmisen parasta aikaa ilman muuta! Olipa niin keväthenkinen postaus! Kanoilla ilo on suuri, kun pääsevät kylpemään ja kuopsuttamaan ulos, aivan ihanaa ja se ensimmäinen ilmoille kaikuva kiekaisu 🐓. Ajatteles, pari kuukautta ja sitten piipottaa!

  Haaste saatu ja kopattu kainaloon! Kiitos siitä! Ja oikein hyvää ystävänpäivää myös tänään - ihan joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pitkä maa, tänään näin ensimmäisen lumikellokuvan somesta. Meillä on vielä lumikellojen päällä reilu metri lunta joten muutama viikko vielä pitää malttaa.

   Kovasti kyllä odotan, että saa kanat taas kesätarhoihinsa. Ja pihakanat pihalle.

   Kiva kun haaste otti tulta alleen, odotellaan kuviasi!

   Poista
 5. Onpa kauniita keväisiä kuvia. Kuvat saavat mielen kääntymään kohti kevättä. Kiva haaste. - Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, kevättähän tässä jo kovasti odotellaan. Eikös ollutkin ihana, kun täälläkin oli ihan keväinen ilma perjantaina?

   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Kauniita keväisiä kuvia. Miten lie miulla jiäny aiemmin vastoomatta ja otan haasteen vastaan! Kiitän haasteesta.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com