lauantai 17. marraskuuta 2018

Valoa kansalle !
Jippii, tänään saatiin valohoitoa. Ilmeisesti useammallakin paikkakunnalla on nautittu harvinaisesta marraskuun auringosta, ainakin sosiaalisen median kautta kuvia on ollut tarjolla paljon.

Miten kivaa olikaan pitkästä aikaa kulkea ulkona ilman, että sataa tai tihuuttaa. Tuli melkein energinen olo.

Päivän valoisa aika meni kuitenkin enimmäkseen kaupunkiasioinnissa, ehdin kotiin katsomaan Oton laukkatreenejä ja sain juoksutettua koirapoikia pihalla. Pimeässä ne eivät kauas mene, hyvä niin. Hukkatiimi oli havainnut suden hajua lähiseudulta. Älyäisivät nyt penteleet pysyä pois pihoista.

Hienoja tämmöiset aurinkoiset marraskuiset päivät, harvinaista herkkua ja siksi niin ilahduttavaa !Sää näyttää nyt kääntyvän. Tuuli puhaltaa koillisen suunnalta aika pontevasti ja siltä suunnalta tulee yleensä tähän aikaan vuodesta kylmää -ja selkeää. Se kyllä passaa.  Jatkossa luvassa on pikkupakkasia -ja selkeää. Täytyy nousuviikolla kysellä kengittäjän perään ja asentaa Otolle hokit. Kiirettä ei sinänsä ole koska sateitakaan ei ole luvassa.

Auringonlasku oli sangen dramaattinen, ilahduin tänään siitäkin.  On ollut niin pahuksen harmaata niin kehnon pitkään, että jokainen värin ja valon pilkahdus otetaan ilolla vastaan.Toinen hauska ilmiö, niin värikkäinä kuin harmaina päivinä, on sirittävät pensaat.
Pikkulintuja on nyt niin mahdottoman paljon, että puskat ja pensaat sirkuttavat aivan hillittömästi. Jännä miten pikkulinnut nyt malttavat pitää nokkansa noin supussa, eivät laula eivätkä lirkuta, totisella nokalla vaan sirkutellaan.

Lintulautaa saa tankata harva se päivä ja talipallot katoavat pikavauhtia.

Tälle lauantaille ei tämän kummempaa, sunnuntain antia ei vielä tiedä. Paitsi että Iso-J laskeutuu Torpalle myöhään pyhäiltana.
7 kommenttia:

 1. Ja kun Bloggerikin toimii taas, niin kyllä nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, on tässä silti vielä jotain häikkistä kun en edelleenkään älyä miten saan kommenttini tähän ilman palopostien klikkailua ja muita todisteluja.

   Poista
 2. Vau, miten hienoja taivaskuvia! Lintulaudoilla on nyt hurja vilske ja totisesti buffettarjoilua täytyy täydentää harva se päivä. Ilokseni sitä teen, sillä tinttien tarkkailu on hauskaa.
  Täällä aurinko tuli kunnolla esiin vasta tänään. Kyllä siitä onkin nautittu.
  Mukavaa sunnuntai-iltapäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taivas oli kieltämättä dramaattinen ja suuria vaikeuksia tuotti löytää kameraan oikeat säädöt.

   Varpusia meillä on jo montaa sorttia, tinttejä samoin. Kiva niitä on seurailla, sinitiaiset ovat varsin äksyjä täällä päin.

   Aurinko on ihana !

   Poista
 3. Täälläkin nautittiin taivaallisista valoilmiöistä. Teki sydämeen asti hyvää nähdä vanha tuttu aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tekin saitte aurinkoenergiaa. On se kyllä haljua olla niin pitkiä pätkiä ilman näköyhteyttä vanhaan keltaiseen.

   Poista
 4. The pictures are looking like heaven. Thanx the admin

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com