tiistai 6. marraskuuta 2018

Silppua ja soppaa

Pesukone mallia retro

Otin uhmakkaasti sysikurjan marraskuun kunniaksi jonkinlaisen urakan selättää Google+:n tarjoamat haasteet. Hermot menee ja nyt on vasta päivä nr. 6/30. Onko tuo Google+ ihan oikeasti ihmisen luoma hökötys? Tulee jotenkin mieleen suuri soteuudistus ja siihen liittyvät hallintohimmelit. Selvää ei ota enää kukaan.

En pääse edelleenkään kirjautumaan käyttäjänimellä Hirnakka sinne saakka, että voisin kommentoida toisten blogeihin Hirnakkana. Tai omaan kommenttiboksiin tulleita viestejä.  Toisaalta en uskalla poistaa kumpaakaan tiliä, sillä varmaan silloin blogiin pääsy on lopullisesti lukossa. Lisäksi toinen blogini sivuista eli Hirnakan talli on kadonnut kokonaan.

Saa nähdä mitä saan aikaan jahka siirryn tutkimaan tarkemmin googleplussan syövereitä. Varmaan aikamoisen munauksen !


Tämä pieni sievä munaus on nuorien bobtailien ensimuna, tänään pesästä löytyi toinen. Voi herttinen sentään kun on pieni! Näistä ei varmaankaan jouluksi loihdita herkkuleivonnaisia tai munavoita piirakoiden päälle joulupöytään. Siksipä teen uskollisesti Munaeggspressille tilauksen ja otan aina saman 90:n munan setin.

Munasta kanaan... sulkasadosta näytetään selviytyneen hienosti. Siivoilin kanalaa osasto kerrallaan ja samalla tietysti tiirailin tirppoja. Niistä on kehittynyt niin kauniita, uteliaita, seurallisia ja ihania siipiveikkoja. Munista viis, tärkeintä on tämän periharvinaisen värin ylläpito ja geenipohjan laajennus. Minulla on ns. pullat hyvin uunissa sillä uusia siitosporukoita saan järjesteltyä helposti vaihtelemalla kukkoja päittäin eri kanaporukoiden kanssa eivätkä kukot kesken lopu. Aina niitä on liikaa ja loppusijoituspaikkoja ei löydy muualta kuin koiranruokakupista. Ei tosin meidän koirien.


Tämä alemman kuvan tirppa on mikropopcorni, Pipana nimeltään.
Homma on nähkääs niin, että näissä kääpiökocheissa on vielä minimpi versio, mikroiksi niitä sanotaan. Harvoin niitä syntyy, mutta nyt eräs geeneistä hyvin perillä oleva velho niitä ihan asiakseen jalostaa. Ja kävipä sitten niin, että geenilotossa osui pikkupotti minullekin. Minulla on siis bobtailia kahta kokoa, normaali kääpiö ja mikro. Koska minä kutsun bobtail -värisiä tirppoja poppareiksi, tämä pieni on tietysti mikropoppari, loogista !

Näissä kochineissa on lisäksi jätti ja eipä tarvitsisi kauaa yllyttää kun minä ja geenitieteilijä alkaisimme jalostamaan jättipopparia. Siitä se vasta möly ja haloo nousisikin.

Näitä projektilintuja ei tule myyntiin vielä moneen (lintu)sukupolveen, haluamme olla varmoja värin puhtaudesta ja lintujen terveestä rakenteesta.


Poppareista aasinsiltaa pitkin kipitellään takapakkia aina sunnuntaille saakka. Silloin minä ja Iso-J jätimme haravat ja kuokat sikseen ja parkkeerasimme pitkästä aikaa eläviin kuviin. Kyllä Bohemian Rhapsody on iso elokuva ja roolitus on aivan loistava. Popparipurkkiin tipahti muutama kyynel sekä ilosta että surusta, musiikki on vahva voima. The Queenin musiikki on ollut olemassa suunnilleen yhtä kauan kuin minä, eli varmaan olen kuullut jokaisen biisin vähintään kerran, parhaat noin tuhat kertaa.

Paras on tietysti minulle henkilökohtaisin.


Pihahommista sen verran, että kaikki istutettavaksi kuutioidut kasvit on nyt polkaistu maahan. Löydettiin yhdelle hopeakuuselle aivan mainio paikka ja muutkin päätyivät suunnilleen sinne, minne niitä oli kaavailtukin.

Pihalla seuraava operaatio on talvisuojausten laittaminen. Siinä olen jo osittain hirveän myöhässä, joku ilkiö oli nimittäin käynyt pätkimässä pallesorvarinpensaasta oksat. Koska puska on ihan hyvin juurtunut paikoilleen, annan sen vielä olla ja katsotaan keväällä minkälainen karahka siitä kehittyy.
Pallesorvarinpensas kiinnostaa minua oikeastaan vain sen huikean syysvärin takia, toisaiseksi se on ollut varsin vaatimaton esitys.

Mitäpäs muuta? No ruusuhan se kukkii ja kivistää koivessani edelleen, viimeksi otettujen verikokeiden tuloksia pitää odottaa vielä reilu viikko. Minulla on vähän semmoinen hytinä, ettei sieltä mitään löydy koska nyt etsitään vääriä asioita. Mutta koska en ole lääkäri, en myöskään kokeita tai tutkimuksia määrää.

Näillä mennään, päivä nr. 6/30 alkaa olla paketissa. Tästä ne päivät lyhenee.

Iltaa, olisiko teillä hetki aikaa puhua marraskuusta?


2 kommenttia:

 1. Huikean kaunis kananen ♥ Toivottavasti ruususi jo lakkaisi kukkimasta. Hyvää vointia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pipana on ihana <3 Melkein jo suunnittelin jotain joulukorttia jossa Pipana ja Torpan nelijalkaiset... ;-)

   Ruusu vallan riemastui tänään kun raviojassa rymysin illankähmyssä :(

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com