tiistai 24. tammikuuta 2017

Talvi parhaimmillaanNo nyt on talvi upeimmillaan. Tämä on sitä talvea, jota alan kaivata syyskuun kuulaiden päivien yhä kylmetessä. Jättäisin oikein mielläni väliin lo(s)kakuun, masentavan pimeän marraskuun ja ison osan joulukuustakin. Tammikuussa, kun on yleensä lunta maassa ja vähän puussakin, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja on raikas pikkupakkanen, tykkään pienen hetken talvesta.

Parasta tässä pysähtyneessä sydäntalvessa on lisääntyvä valo. Aamutalliin löntystelen jo kivassa hiljalleen valoistuvassa hämärässä, kohta ei tarvita edes tallin ulkovaloa eikä hevosten tarvitse jäädä sysipimeään talviaamuun.

Eikä aikaa tee huonommaksi sekään tosiseikka, että ensi kuun jälkeen on jo maaliskuu. Se tietää kevättä.

Saatiin maanantain kunniaksi reilut 10 cm uutta lunta. Eikä vanha fakta pettänyt nytkään. Mitä kauempana ja pidemmän aikaa Iso-J on poissa, sitä enemmän ja raskaampana lumi sataa. Kärsimyksen kruunuun kirkkaimmaksi kiveksi mätkähti katolta taas kerran isompi laatta raskasta lunta.

Traktori ei ole vielä käynyt lumitöitä tekemässä joten nyt piha näyttää kutakuinkin tältä:


Ja kentällä näyttää tältä, aura olisi tervetullut tekemään kuvionsa tuollakin.

Maisemassa ei ole moittimista, onhan puhtaus ja kirkkaus aivan pakahduttavan kaunista. Lisäksi rakentaminen on vielä täällä syrjemmällä maltillista ja näitä klassisia sinivalkoisia #Suomi100 -räpsyjä voi ottaa melko vähällä sommittelulla.

Sommittelusta puheenollen. Muistin, että minullahan on kohtuullisen järeä kamerakin. Niinpä tänään puhaltelin siitä enimmät pölyt pois ja otin kameran mukaan pihalle.

Ihan tuurilla muutama taisi onnistuakin, tiedä vaikka yrittäisin nyt  pitää kameraa mukana enemmänkin, ei se nyt niin painava ole.
Jotenkin vain tuntuu, että olen nämä kaikki maisemat katsonut etsimen läpi niin monta kertaa, että uusia näkökulmia ei kertakaikkiaan enää ole. Saattaa niitä nyt kuitenkin olla.

Tähän loppuun muutama otos, on tuossa valossa jo aavistus kevättä. Mukavaa päivänjatkoa!

PeeÄäs:
olen värkkäillyt blogin kanssa ja koska olen täysin kädetön Bloggerin kanssa, osa ajoitetuista on livahtanut hetkeksi julki ennen aikojaan. Ja Hirnakan tallin teksti luikahti sekin väärälle sivulle. Sori siitä.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuulaita talvikuvia, Kirkollakin on kaunista. Sininen hetki on jo lähempänä viittä. Tänään Bokserineitojen Emännän kanssa tapaaminen ja tiistai on jo maanataita mukavampi. Poissulkuperusteet taipuivat englanniksi, PowerPoint valmistui ja nyt voin hiukan henkäistä. Ihana henkilökunta tulosti eilen 70 sivua iltalukemista ja sisulla sen luin. Mukavaa viikkoa, yritetään olla koodissa huomenna kotiin tapahtuvalla välilaskulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei maanantai vallan masentanut koko viikkoa.

   Poista
 2. Heipsan - laitan privaa, olisi ihan asiallista (!?) kysyttävää... :I Tämä on ikäänkuin ennakkovaroitus.

  VastaaPoista
 3. Teillä on hötölunta puiden oksilla! Meillä vain kiri pakkanen kuuraten vähän maisemia. Huomenna kaikki sulaa taas pois. Mukavaa viikon jatkoa Torpan koko henkilökunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, hötöä. Ja nyt on kireä pakkasyö, mahdottoman kirkas tähtitaivaskin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com