lauantai 14. tammikuuta 2017

Lauantai

Lauantaina kl. 9.20

Vauhdilla on tänäänkin taaperrettu. Aamulla oltiin Nuorimmaisen kanssa kuntotyrmässä hetipian yhdeksän lyönnin jälestä. Perillinen suunnisti kohti jalkaprässiä ja minä jumppasaliin, kas tänäänhän oli ikirakkauteni BodyPumpin versio 100.

Maailmanlaajuinen lanseeraus tänään ja Uudesta Seelannista (Les Millsin kotimaa) kun aloitetaan niin mekin päästään herkuille ennen eurooppaa ja jenkkilöitä. Oli oikeasti ihan huisan kiva ja hyvä ja musatkin viimeisen päälle. Varmaan ihan vaan jännityksestä olin luonnollisesti kukkunut hereillä suunnilleen australian lanseerauksesta, ei vaan pysy uniasetukset päällä, ei.

Kuvassa näkyvät sangen vaatimattomat painoni, yhtään kymppikiloista lätkää ei tuossa ole. Tällä väsymyksellä katsoin turvallisemmaksi pelata vaatimattomalla pakalla. Oli minulla kasikiloinen kahvakuula varalta, mutta sitäkään en kaipaillut. Itse asiassa, niin loppui kolmannen kyykkybiisin aikana reisistä jerkku, että nakkasin viiden kilon kiekonkin pois ja hädin tuskin kykenin oman ruhon painolla kyykkäämään. On se kovvoo hommoo kun ei omaa persettä jaksa nostaa.

Ja koska lanseerauksessa oli neljä ylimääräistä/valinnaista kappaletta, me tehtiin tietysti ne kaikki ja tunti olikin 90 minuuttia. Siihen päälle kuvat ennen ja jälkeen ja matkan varrelta plus ohjaajille lanseerauksessa sallitut 'eiku' -blackoutit, parituntinen kaikkinensa salissa meni. Ja hiki tuli.

Kotona odottivat tavalliset tallihommat ja kanatkin vaativat juomahuoltoa.

Toinen kaupunkireissu toi kotiin näyttelyreissulla olleen Esikoisen ja dieetissään onnistuneen Peetu Penteleen. Sertiä ei saatu, mutta hyvät arvostelut (erittäin vankka runko, hyvä ilme jnejne) ja ERI AVK2. Tuomaritäti oli ollut tiukka ja marssittanut koiria kotimatkalle H:n ja Hylätynkin kanssa.

Koska ketään ei huvittanut syödä mitään järjellistä, tehtiin sitä sun tätä ja tungettiin ne maissilättyjen sisään.
Klo 18.15
Vähän myöhemmin

Seuraavaksi olisi aiheellista hinautua saunaan. Joudun välillä kirmaamaan takaisin talliin tarjoilemaan yöheinäkattauksen ja lataamaan lämpimät vedet yötä varten. Otto on toipunut erittäin hyvin ja kinttu on taas aivan yhtä sorja ja norja kuin ennen kompurointia. Huominen valmennustunti jää kuitenkin väliin, sen sijaan pääsee irrallaan kentälle verryttelemään.

Torstaina käytin Peetua koirafysioterapeutilla hieronnassa. Löytyi kireyttä lonkankoukistajissa ja takareidetkin olivat tiukoilla. Tänään kehässä olikin ollut oikein letkeä ja rento koira. Samainen taikanäppi lupasi tulla kotikäynnille ja kopaista hevoset. Se onkin oikein hyvä juttu, Otolla on niskassa jumia ja haluan, että katsotaan myös takapään lihakset. Jäällä ja koppurassa tasapainoilu on varmasti tehnyt jumia ja jäkitystä ponin kroppaan. Ponimies on aina yhtä rento, saa silti hierontakäsittelyn, ihan vaikka vaan hyvän hevosen palkkana.

Ja torstaista vielä sen verran, että Peetupoikapentele se sitten källin teki. Lukitsi itsensä käynnissä olevaan autoon -ja minut ulkopuolelle. Onneksi oltiin kotitiellä postilaatikon kohdalla. Sattumoisin minulla oli kotiavaimet takin taskussa ja auton vara-avain kotona avainkaapissa. Eikä Peetu saanut käsijarrua (sähköinen, napin takana) itse pois päältä. Kyllähän se vähän silti kuumotti kun auto hyrskyttää käynnissä ja pikkuinen 'ehkä vähän hämillään oleva' koiranpää pilkistää lukitun auton sisältä. Hrrr.
Peetu, pihatien kuningas
8 kommenttia:

 1. Peetulla on uteliaat käpälät, sitä se vain on. Osuvat sitten milloin minnekin, eikä lopputulos ole ennalta arvattava. Onneksi tilanteen eskaloituminen osui oivalliseen sijaintiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi oltiin kotikulmilla eikä esimerkiksi kaupungin keskustassa. Joskus se lykästää vaikka juuri sillä hetkellä ei onnekkuuttaan ymmärräkään.

   Poista
  2. Tsekkaas tsekinpaimenkoira. Se voisi olla hyvä kompromissi eli välimalli kuopuksen valkoiseen paimenkoiraan ja minun mudiin.

   Poista
  3. Pitää tutustua, Kennelliiton sivuilla on hyvät linkit rotujärjestöihin ja sitä kautta kasvattajiin, for your information ;-)

   Poista
 2. Minullekin Body Pump on Se Ensimmäinen ja Suurin liikuntarakkaus. Se on lähes 15 vuotta ollut ihan ehdoton ykköslajini ja olennainen osa elämääni. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut hieman kyllästyä siihen, ja liikuntapäiväkirjakin osoitti, että viime vuosi oli aktiiviliikunta-aikani ensimmäinen, jolloin pump ei ollutkaan suosituin lajini (body combat oli, jos se tieto nyt jotakuta sattuu kiinnostamaan). Ja voi että tuntuu oudolta, melkein kuin olisin hylkäämässä vanhan hyvän ystävän!!!

  Minun salillani lanseerattiin BodyPump 100 perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 00.00 alkaen, mutta minä en ollut yksi siellä täyteen varatussa salissa huhkijoista. Tänään lauantaina olisi ollut myöskin ylimääräinen esittelykerta, mutta enpä sitten jaksanut mennä sinnekään; testaan uuden ohjelman siis tavalliseen tapaani sunnuntai-iltana. Kiva kuulla, että oli hyvää settiä! Viimeisimmät ohjelmat ovat olleet jotenkin tylsiä ja keskenään samanlaisia, ehkä tästä lähtee innostus taas uuteen nousuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Minäkin puuduin pumpin tylsyyteen, pari viimeistä ohjelmaa ovat olleet ihan tyhmiä. Samat liikkeet, eri biisit vain. Nyt oli kyllä panostettu myös rytmitykseen, maastavedot olivat paljon luontevampia uuden ohjelman mukaan tehtyinä.

   Combat ja Balance ovat minun suosikkejani, jokaiseen viikkoon yritän ahtaa ainakin yhden balancen. Spinning on just nyt hyvä kun se kuormittaa kroppaa tasapuolisesti. Jotain Steppiä en voi kuvitellakaan ja Attacit ovat vähän puuduttavia nykyisin.

   Tarmokasta jumpattelua sinulle! :D

   Poista
 3. Voi Peetua, vaikuttaa siltä että Peetulla on ns.Mr Murphyn geeni, joka ilmenee hankkiutumisena haasteellisiin tilanteisiin. Nemppalassa palattiin aamuisiin juoksulenkkeihin ja Bodypumpiinkiin tai kahvakuulien pariin olisi suunnattava. Huomenna kuitenkin Redsy suuntaa kohti länteä, viikonloppuna luvassa mukavaa ulkoilullista ohjelmaa ja ensi viikko vietetään pääosin Radisson- kotien liesien lämmössä. Karjalan kunnaiden ajankohta auki, tod.näk helmikuun alkupuolella. Carmeniin yritän perehtyä mahd. pian...ollaan koodissa <3

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com