maanantai 9. tammikuuta 2017

Helge Herra kylvyssä

Helge ja voita kahta puolta leipää

Eipä tähän maanantaihin muuta kuin totean ilolla valoisan ajan pidentyneen taas kukon askeleen verran. Kukosta sen verran, että tämä Kääpiökoch Helge änkeytyi rouviensa kanssa kylpyyn härkäviikkojen alkamisen kunniaksi. Verkko-oven takana kuikuilevat Light Sussexit oman kukkonsa johdolla. Tuolla kukkoparalla ei ole nimeä, olisiko Frank (Underwood) jotain?

Tänä talvena olen pitänyt kanalian kuivikkeena hamppua, oikein mukava ja pölyämätön kuivike onkin. Maksaa Hankkijalla pari euroa enemmän kuin kutterilastupaali, kympin kantturoissa on hinta. Edullisemmin toki saisi jos tilaisi kerralla koko lavan ja vaihtaisi tallinkin kuivikkeet olkipelletistä hamppuun. Mutta en taida vielä olla valmis niin radikaaliin ratkaisuun. Meillä on hyvä ja toimiva diili olkipelletistä ja nykyinen säkki riittää hyvinkin pitkälle kevääseen. Hupailkoot kanaset hampussa ainakin toistaiseksi.

Tässä vielä yksi nättimys kanalian väestä, kääpiökoch on tämäkin. Samoin taustalla neljää munaa hautova rouva. Ensi viikolla saattaa piipitys kuulua, odotellaan vielä. Minä kelvoton en taaskaan muistanut merkata hautomisen aloittamispäiviä ylös joten hataran muistini varassa mennään. Taas.

Kaunis on aina kaunis

Tänään huomasin, että Hippoksen pyhään rekisteriin on korjattu Oton ajantasaiset omistajatiedot. Nyt ehkä uteliaat ja huolestuneet kansalaiset saavat sielunrauhan ja nukkuvat sen puolesta yönsä levollisesti. Ja edelleen olemme supertyytyväisiä muuminaamaan, kiva perusjärkevä perusponi se on. Just mitä haettiinkin. Josta tuli mieleen, että huomenna on Esikoisella aika neurologille, sen putoamisen jälkipyykkiä vielä analysoidaan. Muut oireet (huimaus ym) ovat suurinpiirtein kadonneet, mutta päänsärky on lapsiraukan ainainen seuralainen.

Toivottavasti saadaan lisäselvyyttä asioihin ja ehkäpä lähete Savonmuallekin, siellä on pelit ja vehkeet kuvantamiseen ja tarkempaan syyniin, nimim. Kokemustahan on.

Sää on kiva ja leuto. Loppiaisen lukemiin nähden nyt on kevät, pyöreä 0° möllötti auton mittarissa ja aurinko paistoi eteläiseltä taivaalta ihanan häikäisevästi. Ei se vielä lämmitä muuta kuin mieltä. Alkuhan se on sekin.

Viikkoa eteenpäin!

Ikioma muuminaama


8 kommenttia:

 1. Viikko aloitettu Savon suunnalla,pitäisi teidän huudeille pyörähtää kun kalenteriin ja DickDock Hillille löytyisi yhteinen koordinaatio. Huomiseen paljon tsemppiä ja peukut, toivottavasti löytyisi apua ja perustelu kipuilulle. Hugs<3 Nemppa

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempeistä, huomenna ollaan ehkä vähän viisaampia, edes tässä asiassa.

  Ilmoittele kun tiedät koordinaatioistasi!
  Tsemppiä viikkoosi, muista vilkku ja aja nätisti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos<3! Olen ns. Parannuksen tehnyt Liikennekansalainen ja tarvitteessa voin turvautua Kuoman liikennevartteihin. Tule kyläilemään niin voimme harjoittaa talviajoa��⛄️��!

  VastaaPoista
 4. Hah, siksi onkin Kuoman liikennevartit! Redsy on silkkaa Ajamisen iloa ��

  VastaaPoista
 5. Olisko päänsärkyjen poistamiseen yksi konsti sen paikallisen taikanäpin käsittelyssä käynti? Niskan retkahdusvammat voivat aiheuttaa jumeja kallonpohjaan, mikä tuotaa päänsärkyjä. Kannattais kokeilla, tai lähden ajamaan sinne suuntaan ihan ite. Veikkaisin käsin käpisteltävää tuloksellisuutta ihan näin maallikkopohjalta.

  Ja kana on tosi söötin suloinen! Lykkyä hautomiseen. Minä vielä eväsin hautomahalut teiltä tulleelta Täplältä. Liian aikaisin - katotaan maaliskuussa uudestaan tarvittaessa. Kotko tyytyi tuomioon ihan kesysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nyt odottelen täällä lääkärin vastaanotolla. Esikoinen meni aluksi yksin sisään. Se terapia/hieronta/jokin olisi ehkä loogisin hoito ja sinne siirrymme aikaa kärkkymään hetikohtaseuraavaksi.

   Kevättä ilmassa, kanakin sen tietää. Anna toisen hautoa jos siihen on pyrky. Kaveri lainasi hatomakonettani, siellä on minullekin muutama munanen jalostumassa. Mikäli homma onnistuu, Torpalla on kohta vallan vinkeitä tirppoja, entisten lisäksi!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com