keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Siellä sun täälläNytpä on laajennettu kokemuspiiriä oikein urakalla. Ensinnäkin olemme onnistuneesti asioineet autokorjaamossa jossa ei luonnollisesti puhuttu sanakaan suomea ja englannin sanastokin käsitti pari sanaa, toinen oli Okei. Hyvin saatiin kuitenkin auton kytkinjärjestelmän osat vaihdettua ja nyt volkkari hyrrittää taas kuin uudempikin peli.

Mukavaa oli toki se, että auton remppa valmistui alta aikayksikön ja remontin hinta oli noin neljäsosa siitä mitä se Suomessa olisi tehnyt.

Autovuokraamosta jäi vähän kökkö fiilis, netissä varauksen hinta oli jotain ihan muuta kuin tiskillä ja kun käsitin, että pablohan yritti myydä kaikki mahdolliset vakuutukset ja nipistää luottokortilta kaikki mahdolliset takuut, hinta putosikin ihan kohtuulliseksi. Parasta oli se, että koska autokorjaamo oli salamannopea ja ripeä, emme tarvinneetkaan vuokra-autoa kuin muutamaksi tunniksi. Pitää vielä kotona kuitenkin syynätä luottokorttilasku tarkasti ja vaatia, että hinnassa on huomioitu auton ennenaikainen palautus.

Bussillakin on ajeltu. Täältä meidän mäeltä lähtee tunnin välein bussi joka köröttelee kaupungin halki aina Miramaren ostoskeskukseen saakka. Hinta (eikä vauhti) ei päätä huimaa, mutta mihinkäs täällä olisi kiire ja kiva kun vähäinen julkinen liikenne on halpaa. Outoa, ettei tuo yhtälö toimi Suomessa. Bussiliikenne on meidänkin selkosilla minimissä ja maksaa aivan järkyttävästi.

Noh, kaikkea ei tarvitse tietää eikä ymmärtää. Pääasia, että aurinko paistaa ja mieli on hyvä.

Pikkuisen jännää oli asioida gestoriassa, asiointitoimistossa. Apen veroilmoitusasiat piti saattaa ajantasalle ja se homma lankesi minulle. Onneksi hänellä on täällä vakiovirkamies jonka kanssa minäkin saatoin asioita hoitaa. Ja käsittääkseni verohomma on nyt ajan tasalla ja tulos mieluinen. Kiinteistöverojuttuihin minun ei ehkä tarvitse sekaantua. Onhan se aina vähän vinhaa asioida vieraalla kielellä toisen ihmisen henkilökohtaisissa veroasioissa, yhteinen kieli kun oli meillä englannin ja espanjan sekoitus. Hönkäisen syvään kun homma on nyt hoidettu.

Muuten on otettu rennosti. Syöty, laiskoteltu, viety Perikuntaa ostoksille ja käyty lähikylissä tutkimassa maisemia. Eilen osuttiin Marbellasta paluureissulla Mondaan, pikkuiseen kyläpahaiseen jossa onnistuttiin hankkimaan vähän tapaksia ja kylmät juomat, pelkällä espanjalla tietty koska tiskin takana hosunut aikamiespoika ei englantia osannut, paitsi sen okayn verran.

Nyt ollaan hankkiutumassa Malagaan, puutarhakalusteita ja tapettia olisi ostoslistalla jos sopivat löytyy. Illalla menen kampaajalle.

Säästä ei muuta raportoitavaa kuin, että kyllä toki tarkenee. Pari iltapilveä on taivaalla näkynyt mutta eivät ne mitään vetisiä ole olleet.  Ja kyllä, villasukat vetäisen jalkaan heti kun tullaan kotiin, kylmä lattia on myrkkyä vaivaisille jalkapohjilleni joita todellakin paleltaa jopa silloin kun ulkona on +31°. Jopa rannalla jossa hiekka oli kiehuvan kuumaa minulla kulki vilunväristykset jalkapohjissa ja tuli vähän suonenvetoa. Hmph.

Hasta luego!

Mopsikin on rantakunnossa... ihan kuin minä.


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa sään puolesta lomalle. Pitäkää pilvet poissa kunnes pääsen huudeille. Täällä on ollut sateista ja kylmää, pitää olla varovainen toiveissaan kun jossain kohti viime viikon lopulla sadepäivää toivoin keskittyäkseni rästi-ja kotihommiin. Villasukat ovat ehdoton matkustusvaruste silmälappujen ja korvatulppien ohella. Made by Seniorikansalainen, yksi pari aina matkassa mukana. Nyt hyödynnetty, oliko leveän tai kapean kantalihaksen (solentus...tai jotain latinaksi) kylmähoidon jälkihoitona kotisohvalla. Juoksu- ja golfkiellossa kärvistellään...ehkä joku pikkuinen puolikas kuitenkin! Hugs and greetings from Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoida nyt kuljettimet kuntoon, että jaksat sitten avenidaa ja paseota tepastella.

   Pilvinen aamu, mene ja tiedä vaikka tulisi sadetta. Toisaalta voisin siivota liinavaatekaapin ja lajitella ryynipurkit kyökissä.

   Poista
 2. Kuulostaa leppeän lomaiselle! Kannattaa ilman muuta jatkaa samaan malliin. Kotosuomi kärviselee vesisateissa edelleen. Tulvaa pukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, leppoisaa ja hidasta elämää tämä on. Oikein hieno vaihtoehto kodille.

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta.Rantakuntoja on monenlaisia. Valaskin on rantakunnossa, viitaten itseeni...

  Täällä asiat ovat pysähdyksissä, sikäli että ensin oli kone 2 viikkoa huollossa ja sitten menin ottamaan vielä yhden keikkahomman. Jeps.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minunkin figuurini on enemmän sen Pullervo -norpan kuin aktiiviliikkujan. Mutta kyllä Juan joka kerta on minulle rantapetipaikan järjestänyt joten ei se rantakunto niin ahdas näkemys taida ollakaan mitä peili meille väittää.

   Kun se pitkistyy niin se mutkistuu, MOT.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com