keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Juzcar, Ronda, Setenil de las Bodegas, Olvera


Tarkenee! Ja on mitä räntäsateessa kaihoten muistella. Matka jatkuu Sevillan kautta Jereziin.
Adios!

MUOKS:
Tuo Juzcarin smurffikylä on ihan hauska kuriositeetti kaikkien andalucian valkeiden kylien joukossa. Aikanaan kun Smurffit elokuvaa kuvattiin, Sony päätti kuvata Juzcarissa. Siellä maalattiin kaikki kirkkoa myöten vaaleansiniseksi. Kuvausten jälkeen yhtiö olisi maksanut valkoiset maalit ja palauttanut kylän ennalleen mutta kyläläiset eivät suostuneet. Olivat nimittäin päässeet turistien rahojen makuun ja totesivat, että sinisenä erottuu. Niinpä kylä on edelleen haalean sininen. 

Reitti sinne on mielenkiintoinen, hetkittäin tielle ei mahdu yhtä autoa enempää, korkeintaan laiha vuohi mahtuu ohittamaan ja sekin saa koukata valkoisen viivan toiselle puolen. Tie on korkealla, mutkainen ja kuten sanottua kapea. Ja mahdottoman kiva.

Kylässä itsessään ei nähty kuin kolme elävää ihmistä joista yksi teini ja pari mummoa.

Rondahan on tuttu jo ennestään, nyt käppäiltiin ns. uudella puolella ja jätettiin se rotkosilta ja historiallinen kaupunginosa sikseen. Syötiin (kallis) ja shopattiin pari matkamuistoa. Jatkettiin Seteniliin. Sekin on ennestään tuttu, huikea luoliin rakennettu kaupunki.

Sinne piti jäädä yöksi, mutta kylän ainoa hotetti oli kiinni. Pari rundia piti ajaa huiman kapeilla kujilla ennenkuin asioiden tilanne selkeentyi ja päästiin ulos. Onneksi seuraava kohde, Olvera oli eläväisempi.

Sieltä löytyi ystävällisten paikallisten avulla hotelli josta saatiin tuplahuone. Osuttiin tuurilla sisään paikallisten olohuoneeseen ja saatiin pöytä täyteen tapaksia ja erilaisia leipiä. Neljä henkeä söi ja joi hyvin, hinta kohtuulliset 28€. Tähän verrattuna Rondassa maksettu tapasruokailu 44 €:n nylkyhintaan oli suoranaista riistoa.

Keskiviikkona hotellin hillovoileipäaamiaisen jälkeen suunnattiin kylän korkeimmalla huipulla oleville nähtävyyksille. Siellä oli hieno arabialainen kivilinnoitus ja käsittämättömän kaunis kirkko. Siellä kiipeillessä ja kirkon lasimaalauksia ällistellessä meni tunti jos toinenkin. Niinpä pakkauduimme tankkausistunnon jälkeen takaisin volkkariin ja suuntasimme Sevillan sijaan suoraan Jereziin jossa tarkoitus oli viipyä tovi ja toinenkin. Mutta kävi sitten niinkuin kävi. 

Lisään kuvia johonkin väliin, juuri nyt motivaationi ei veny satojen kuvien purkuun ja lajitteluun.

Nähdään taas!


6 kommenttia:

 1. Mä varmaan sekoaisin tuolla yrittäessäni tunnistaa kaikkia kasveja, hauskaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä jää kaivelemaan mieltä moni puu, kukka ja yrtti.

   Poista
 2. Täällä sataa. Että adios vaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auh :-/
   Myrskyn jälkeen on poutasää, toivottavasti.

   Poista
 3. Jos oot facessa, niin käy katsomassa tän sivuja. Sieltä ssa monta hienoa vinkkiä. https://www.facebook.com/groups/andalucian.elamysretket/?ref=ts&fref=ts
  Antoisaa lomaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com