sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Hyvältä näyttää

Kukkiva palmu?

Noh, eipä tässä juuri mitään lisättävää aiempiin. Mukavaa on ollut ja mukavalta näyttää lähitulevaisuuskin.

Kaikenlaisten lähiseutureissupäivien (kamerassa on todistusaineisto, puran kun jaksan) jälkeen oli tänään hyvä köllähtää Juanin isännöimän Tropical Playan patjalle ja antaa auringon tummentaa nahkaa. Joka muuten on meillä kaikilla jo ihan hyvän värinen. Iso-J tosin muistuttaa enemmänkin rapurapurallaata, perikunta ja minä alamme käydä paikallisväestöstä. Rannalla tarpovia yöntimoja (sori, se on täällä ihan yleinen ilmaus) ei sentään vielä ihan muistuteta. Muuten, en ole eläissäni nähnyt niin lakumustaa miestä nähnyt kuin eräs hujoppi joka osaa sanoa suomeksi ostaosta, haistapaska. Just for your information.

Tänään oli kuitenkin rento playapäivä. Lukemista riittää vielä, olen House of cards -sarjan ykkösosassa ja alan vasta koukuttua, onneksi on vielä osia jäljellä.
Köllähdettiin pedeille joskus kahden maissa ja kun aurinko painui rantakadun talon taakse iltakahdeksan maissa, olikin ihan sopivan raukea olo löntystellä vakiokuppilamme pöytään. Pieni kevyt snackspala ja ostosreissu lidlin lauantairuuhkaan ei tuntunut enää niin kovalta haasteelta.

Kotona odotti säkillinen pyykkiä ja iltaruuan vaatimat askareet. Jotenkin tuntui kauhean kolealta, ulkona on vain vähän reilut +20 ja minä vedin pitkähihaisen paidan päälle. Kaupungilla vietetään tänään Carmen pyhimyksen päivää ja asiaankuuluvia iltafiestoja. Katselimme ilotulitusta täältä mäeltä ja totesimme, ettei Nizzan tapahtumien jälkeen hirveästi houkuta lähteä isojen väkijoukkojen vellonnan keskelle.

Ei tässä mitään pelkäämään suostuta, kunhan vain vähän enemmän käytetään ajatusta siihen, missä aikaamme vietetään. Turistirannat ja hotellisumppu ei houkuta muutenkaan, nyt vielä vähemmän. Tuo meidän vakiorantamme on ihan paikallisten kansoittama, alan jo oppia tuntemaan eri perheet, heidän lapsensa ja vakioasemapaikkansa.  Siellä on mukavan pieni porukka, Juanin valvova silmä näkee kaiken eikä kännääviä brittejä hoipertele siellä seassa.

Tänään muuten oli kuulema ties monesko päivä peräkkäin kun rannalla liehuivat punaiset liput ja rantavahdit partioivat tarkasti. Aallokko oli ennätyskorkea, mutta vesi miellyttävän lämmintä ja siellä lillui ilokseen.

Lomaräpylä

Huomiselle ei ole vielä suunnitelmaa, mutta koska Nemppakuoma on onnistuneesti rantautunut naapurikaupunkiin, voi olla, että suuntaamme sinne.
Pikkuisen suu jo napsaa yhden tietyn pizzerian artesaanipizzojen perään ja perinteinen Puerto Banuksen sunnuntaikävely olisi ihan kiva. Onhan siellä myös se Astral Bar jonka tinto verano on vertaansa vailla. Jo hintansa (11€) takia... kerran kesässä ja laiskasti lomalla, niin on hyvä.

Kurkkasin sääennusteita, aika tasaiselta ja yllätyksettömältä näyttää. Mutta rehellisesti sanoen, minä voin ihan hemmetin helposti elää tämän tosiasian kanssa. Ennen Suomeen paluuta pitää ehkä käydä ostamassa paksu huivi syksymallistosta, sitä jo kantavat kauppoihin.

Leppoisaa sunnutaita, missä lienetkin!
Hasta luego!

Huomaa sadesumma


7 kommenttia:

 1. Täällä sateen mahdollisuus on täydet 100%. Taaskin sataa, eikä kastelujärjestelmiä ole tarvinnut lanseerata edelleenkään käyttöön. Onneksi ojitusjärjestelmä toimii ja kellarissa on uppopumppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suljetulla osastolla vähän mallia sateista ja tulvista. Että on piisannut...

   Poista
  2. Tälle viikolle on luvattu parempaa sinnekin, ehtii ehkä rukkaset kuivaa ennen seuraavia monsuunisateita. Suomen kesä :-/

   Poista
 2. Tämä oli taas päivän pelastus - mä niin pystyn aistimaan tunnelmat siellä (tosin ihan vähän kadehtien). Meidän arki rullaa keittiöremontin malliin: valkoista pölyä, paljasta betonilattiaa, aukirevityt seinät, roikkuvat sähköjohdot.... remppamiesten muonittaminen (on kavereita...) - siitä on meikäläisen loma nyt tehty.
  Ainoa valopilkku on viimeaikainen sääennuste, tänään pieni sadekuurojen mahdollisuus ja seuraava sadepatsas vasta sunnuntaina. No sehän nähdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos piristää. Kyökkiremppa on arvaten viheliäinen elämäntilanne, onneksi sitä ei ihan joka kesä tarvitse tehdä.

   Kyllä se siitä kirkastuu, Suomessakin.

   Poista
 3. Naapurista Kettu kuittaa. Olipa leppoisa sunnuntaikävely eilen ja San Remo ei petä pizzojen suhteen. Tänään täällä hengailua ja illan Sealin konserttiin valmistautumista. Suuntaan hoitolaan jos vain saan sopivan ajan. Kivaa päivää ja ollaan koodissa Kuomaseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Perinteinen sunnuntaikävely Puerto Banukseen rantapaseolla on kesän must. Ja toki huikkatauko Astralissa.

   Meidän playaa varjostaa nyt paksu pilviverho joten ehkä sitten iltapäivällä liikahdetaan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com