lauantai 26. elokuuta 2017

KoipeliinitTaannoin sain illalla hälytyksen pihalle, Iso-J touhotti kovasti ja hosui eteläpellon alalaitaan. En minä mitään nähnyt (ei oo ikänäkö ongelmana, ei). Vasta kun älysin ison tumman möhkäleen olevan kohde, minulle vihdoin valkeni, että hirvihän se siellä laidunsi. 

On se iso, on se ruma ja on se ihmeen ketterä. Noin isoksi elukaksi todella äänettömästi se liikkui eikä pelännyt meitä yhtään. Iso-J löntysteli laitumen alalaidalle asti, noin 20 metrin päähän tästä elukasta. Sitten se otti muutaman askeleen ja siirtyi pajupuskan taakse jääden sinne ruokailemaan.

Kyllähän tässä hirviä liikkuu, mutta en ole vielä noin läheltä nähnyt. Ainakaan toistaiseksi ei ole yhtään hirvikärpästä näkynyt, ei tarvitse näkyäkään.

Saskatoon
Tämä päivä on mennyt vähän pelastusarmeijalle. Vettä sataa tasaisen tympeään tahtiin eikä pihahommiin oikein pääse. Eikä kyllä kovin kummoisia venetsialaisia vietetä tänään. Ei ainakaan syödä ulkona.

Näitäkin virransäästöpäiviä tarvitaan, otan mallia Elmosta ja lataan oikein kunnolla.
Tänään se koipeliini oli meiltä hävöksissä. Aika iso on tämä talo kun täältä yrittää pientä kissanpentua löytää. Lopulta se löytyi toisesta vessasta, oli nukkumassa vessapaperivarastossa.


Mielessä kävi jo vaikka minkälaisia kauhuvisioita, Elmo kun tykkää ryömiä nukkumaan ahtaisiin koloihin. Pesukonettakin katselin jo pelonsekaisin tuntein. Onneksi ipana oli turvassa ja herättyään nälkäinen. Ensi viikolla tyrkkään ahmatin kitusiin matokuurin.

Nyt kuitenkin venetsialaisten hengessä piiitkä rivi tuikkuja palamaan ja nauttimaan lauantai-illan rauhasta.

Mukavaa iltaa!

... Loading ...
4 kommenttia:

 1. Meilläkin juoksee hirviä lähes pihalta säännöllisesti. Ihan pihaan en niitä toivota tervetulleeksi, kun tahtovat juosta yli ja läpi kaikesta vähemmän sopivasta mielestäni.

  Latauspäivä kuulostaisi tosi hienolta kokemukselta. Pitäisi ottaa ihan orientaatioharjoituksena yksi sellainen. Kuitenkin ympäristö huutaa tekemättömiä töitä, joten haaveeksi jää. Jumankekka kun mulla on ikkunatkin pesty viimeksi vuosi sitten. Sen huomaa muuten ihan selvästi. Ja mattopyykki on kokonaan tekemättä tältä kesältä. Kuivaamisesta taitaa tulla haasteellisen tuskallista, kun ei sitäkään aikoinaan ole saanut aikaiseksi.

  Njaa - kommentistani tulikin näköjään valitusvirsi. Pahoittelut, painan silti Julkaise-nappia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi kuitenkin satunnainen hirvi kuin kauriit ja ahma. Niitä rn toivo kenellekään, syövät ja tappavat kaiken ihan silkkaa ahneuttaan.

   Sulla onkin ollut työntäyteinen kevät ja kesä, peset niitä ikkunoita sitten joskus paremmalla ajalla. Tai palkkaat Perikunnan töihin.

   Täälläkin yritetään kuivatella muutamaa mattoa ja tallin pyykki on vielä pesemättä. Semmoiset 10 satulahuopaa ja muutama loimi.

   Mie meen nyt saunaan.

   Poista
 2. Olipa iso otus, onneksi ei hirvikärpäsiä vielä ole ainakaan pihaan asti tullut. Että inhoan, jos joku kävelee minussa!

  Meilläkin on ikkunat vielä pesemättä, mutta puhtaat matot (kaikki kaksi) lattiassa. Odottelen vielä viileitä, ettei raatokärpäset tule ikkunoita sotkemaan ihan heti.

  Eilen venetsialaisia juhlittiin isännän kanssa - perinteisesti - ihan samalla tapaa kuin aina lauantaisin - salaattia, hiukan herkkuja ja nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No isohan se rontti oli, en osaa sanoa onko tuo jo aikuinen vai vasta vasa. Ja mukana ei ollut hirviökärpäsiä, ne ovat todella yököttäviä. Juuri tuo tunne, että joku kävelee minussa, on hyvin puistattava.

   Rauhalliset venetsialaiset meilläkin oli, puolilta öin olin jo uinumassa Leffe kainalossa. Ei wanha jaksa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com