sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Tuontitavaraa

129 min silkkaa iloa. Tai sitten ei.

Otetaan vielä pikakurkistus menneeseen viikonloppuun. Isänpäivä ehti väliin ja tämän julkaiseminen jäi muihin kiireisiin.

Perjantaina hyppäsin siellä 'astetta paremmalla salilla' Keiserin satulaan ja parituntinen maratooni polkaistiin käyntiin. Hirvittävä, korvista verta valuttava kattaus kotimaista iskelmää ja vähän uudempaa ulkolaista poppia (onneksi sitäkin oli). Mutta voi pojat kun me hullut poljettiin! Pikkuisen meinasin hätääntyä kun sadan minuutin kohdalla aikalaskuri nollaantui. Lopulliseen aikaan sai siis lisätä 1:sen eteen, noin 130 minuttia silkkaa liikunnan riemua.

Kilometrejä kertyi ihan mojovasti, vajaat 60. Hurjimmat polkivat yli 70 km, siihen vaikuttaa sekä polkemisnopeus että vastus (gear tuosta vasemmalta alhaalta). Omaan kuntooni nähden olen hyvinkin tyytyväinen tähän suoritukseen. Uuteen maratooniin olen jo ilmoittautunut ja alkukevään ultramatkatkaan eivät ole poissuljettu vaihtoehto. Oikeastaan alan koukuttua.

Sillä aikaa kun minä poljin, Iso-J ohjasti omaa kuljetintaan kotia kohti. Kyydissä oli myös vähän Hakaniemeläisen itämaan kaupan tuliaisia. Piti olla erilaista chilimajoneesia, mutta kun se oli molemmista kaupoista loppu, tuli tuota tuttua srirachaa, eli räksäsoosia. Ei ole räksäsoosikaan pahaa, hyvin menee höystön höystönä.

Tuontitavaraa
Ja kun nyt näihin tuontitavaroihin päästiin, tämä oliiviöljy ansaitsee kehut, kuvan ja kiitoksen.
Sain elokuussa maistaa elämäni parasta oliiviöljyä, kiitos vaan S ja O. Tehtiin itse asiassa pikainen kotikeittiötasting, otettiin kaikkia kotoa löytyviä oliiviöljyjä lusikallinen (joo, vessaan tuli sitten myöhemmin asiaa). Ihan laadukkaana pitämäni öljy maistui aivan kauhean tunkkaiselta ja tahmealta tämän raikkaan ja hapokkaan (!!) öljyn jälkeen. Uskomaton ero.

Onneksi S & O, nuo iloisen Espanjan ystävät ovat jo harjoitelleet tämän herkun rahtausta ja tiesivät mistä ja miten tilaus tehdään. Meillekin tulee 5 tuollaista kahden litran pönikkää, laskeskelin sen riittävän muutaman kuukauden. Litrahinnaksi ei jää rahdin jälkeenkään kuin rapiat 8 euroa. Ja laatuhan on aivan omaa luokkaansa. Meinaan hillota pöntöt sillanaluseen pimeään ja viileään, sieltä sitten pönttö kerrallaan vajuttelen pienempään öljykannuun ja nautin joka lurauksesta.
Nämä parhaat maut näköjään löytyvät aina vähän sattumalta ja kun hyvän makuun pääsee, ei enää muuta kelpuuta.

Öljyjen aatelia, Mestral

Nämä eivät sen sijaan ole tuontitavaraa vaan ihan ehtaa oman paikkakunnan tuotantoa, Äitin pojat!
Lauantaina hevosten aamu-ulkoistuksen jälkeen kipusin vielä toviksi sänkyyn ja tokihan pojat tulivat kaveriksi. Tankkasin unta reilun tunnin ja kun avasin silmäni, näky oli kutakuinkin tämä.
Ovat ne vaan hassut ja kivat. 

Kivaa viikkoa sinulle, missä lienetkin!

Aamunaamat lauantaina
Niin mikä oli ihmisen oma tila?
Me ollaan ne. Äitinpojat.
8 kommenttia:

 1. Rehkiminen silleen nousevaan tahtiin, jos voi suositella jellonan omapäisyydelle mitään :)

  Oliiviöljyjen maisteluun tarvii varmaan vähän reenausta, mutta chilisoosien perään kyllä vingahdan iloisesti.

  Nuo kuonot aamutuimaan on aivan ihanat! Ei paskempi herääminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaikki tai ei mitään. Tietysti helpompi olisi jos olisin kunnossa mutta nyt näin ;-)

   Kuonot tyrkyllä aina aamuisin, Peetu tahtoo kierimään mun tyynylle ja Leffe nyt muuten vaan.

   Poista
 2. Kivaa alkavaa viikkoa Torpalle! Spinning on huippulaji, I agree. Olen ehkä niuh...ihminen tarvitsee oman tilansa ainakin omassa sängyssään...tästähän on keskusteltu aiemminkin;) ...vähän kuin vinks-vinks käytöstä. Se onkin kahden leijonan kuomaluonteen suola. P.S onko Töttiksen suhteen uutta? P.S hälsaa Kummikoiraa ja Seniorikansalaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korteista, posti toi terveiset!
   Tämä viikko saattaa olla hevosjuttujen viikko, katsotaan nyt miten homma etenee. Peukkuja saa pitää!

   Poista
  2. Peukutetaan ankarasti ja kuulen mieluusti käänteistä. Huomenna Redsy kääntää keulan etelään ja voipi viihtyä siellä koko viikon, katsellaan miten viikko etenee!

   Poista
  3. Minä sitten linjalla pelaan kun on uutista kerrottavaksi ;-) Siihen saakka ajele peukut tanasssa.

   Poista
 3. Peukutusta tämän postauksen sisällölle.
  Teen itsekin noita 50 kilsan kuntopyörälenkkejä, mulla vaan on niin vanha Kettler-pyörä itsellä, että vastukset hirttää kiinni alimmalla tasolla. Olen polkenut myös isävainaan uudempaa pyörää, ja sillä vastukset eivät tunnu missään eikä miltään. Yleensä lopetan siinä vaiheessa kun penkki porautuu perseeseen kiinni ja ripsetkin hikoaa. Enkä hirveästi palauttele. Niin mikä liikuntarajoitteinen? Jaa, miekö?
  Olen samaa mieltä tuosta öljystäkin. Oliiviöljy on joskus niin voimakkaan makuista, että muu ei ruuassa sitten maistukaan. Laatu siis tässäkin maistuu tai ei maistu, pikemminkin. Ja sitä hyvää laatua voi löytää yllättävän edullisestikin. Pistetään nimi muistiin, jos sumuisilla saarilla tulisi vastaan.
  Koirapojat on ah niin ihania. Saisipa itsekin tuommoisen herätyksen, kyllä kelpaisi. Joskin oma rotusuosikki on beagle, aina vaan.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Sisäpyöräily on oikein jees ja se kuormittaa koko kroppaa sekä vasemmalta että oikealta. Kävin tänään polkaisemassa RPM:n ja siinä sain 21 km kasaan 50 minuutissa.

   En tiedä onko tuo Mestralin öljy myynnissä muualla kuin omassa tehtaanmyymälässään ja nettikaupassa mutta jos kohdalle osuu, iske kiiinni.

   Luppakorvat on kivoja, ehkäpä sinullakin joskus tuommoinen aamunaama kurkkii.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com