keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kevättä tehdään nyt

Keväthanget

Sitä minä vaan tuli tänne kertomaan, että viime yönä oli jumalaton tuuli, oikein kunnon puhuri. Tapion riihenpuinnin viikkoja eletään ja sen kyllä huomaa. Lunta oli tullut reilut 5 senttiä, nyt se on vettynyt ja painunut loskaksi, nice. Siellä loskan seassa törröttää parin kottarikuorman verran salavien silppua ja oksasuljua ynnä muuta puista irronnutta roskaa.

Lämmintä on juuri sen verran, että hanget vajuvat kiitettävällä tahdilla. Tuulisi vielä vähän niin haihtuminen kiihtyisi. Huomiselle on luvattu aurinkoakin ja se vain passaa.

Lähestyvä kevät ja kasvukausi on aikaansaanut tuttua vipinää kuokkageeneissä. Kevään korvalla sitä on vähän herkempi puutarhaärsykkeille ja -ideoille, niinpä minulle kirkastui eräs idea. Edellinen talvi oli hirvittävän tuhoisa monille vanhoille ja koetelluille kasveille. Torpan takanurkalla ikkunan alla rehotti vuosikaudet vanha angervopuska. RIP puska.

Sen paikalle en ole jaksanut miettiä mitään uutta, viime kevät nyt oli mitä oli eikä pihahommat olleet ihan päällimmäisinä mielessä. Titan, tuon armoitetun puutarhahörhön intoillessa alppiruusujen nupuista tajusin, että ehkä nyt on tullut aika ja paikka alppiruusulle täällä Torpallakin.

Kuutioin, että edesmenneen angervon tilalle mahtuu kolme matalakasvuisempaa rhodoa, vähintään kaksi valkoista ja yksi punainen.

Samoin olen visioinut ratsastuskentän päätyä eli tutuksi tullutta A-katsomoa. Se kukkula kaipaa muutaman komean havun ja sekä happomarjan että lumimarjan. Plus hitollisen määrän sipulikukkia.

Siellä jo on yksi ruusuistutus josta en nyt elämöi enempää koska lähtökohdat ko. ruusurykelmälle olivat jokseenkin karut. Kun en saanut aikaiseksi niin en saanut. Paitsi vähän liian myöhään.

Muutama muukin puutarhaan liittyvä istutusvisio minulla on mutta antaapa vielä lumen sataa ajatusten ylle, siellä ne ehkä jalostuvat ja työstyvät valmiimmiksi. Sitten tarvitaan enää kuokkaa. Ja toki yksi toivioretki Raaheen Särkän Perennataimistolle. Siellähän se homma viimeistään lähtee laukalle.

Kesään on vielä matkaa, otetaan nyt kevääntulosta kaikki riemu irti. Muistin muuten, että minullahan on melkein uudet kumpparitkin, niitä pian tarvitaan.

Nyt pitää taas hankkiutua liikkeelle, moido! Tässä vielä vähän kuva-arkiston antia, näihin kevään iloisiin torvikukkiin ei kyllästy ikinä, narsissit.<3 p="">6 kommenttia:

 1. Jahas, tämä on taas jotain muinaishepreaa minulle.
  Se on se aika.

  Mutta ihmeiden aika ei ole ohi. Minun teki mieli ostaa viherkasvi: siis ruukku, multaa ja jotain vihreää, joka ei ole hometta tai muutu sellaiseksi.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit ostanut :D Selkeesti kevättä ilmassa sielläkin. Se on se vihreän ja uuden ja tuoreen ja kasvun ja ties minkä kaipuu kun ollaan koko pitkä kaamos ja talvi oltu stand-by tilassa.

   Poista
 2. Radisson-leirillä kaikki hyvin:)! Ehkä pitää kääntää postikin tänne, huomenna jos Luoja ja...suo, Redsy porhaltaa kohti kotia. Miten lieneekään Matin lakit kannon nenässä?Montako pyryä on jo nähty ja montako edessä? Aurinko kuitenkin paistoi risukasaan ja kevättä kohti kuljetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan tämä nyt kolmas lakki Matin kannon nokkaan? Viisi siis vielä. Huomiseksi luvassa aurinkoakin. Turvallista kotimatkaa!

   Poista
 3. Kahdeksan lakkia kannon päällä - ei taida vanhat merkit paikkaansa pitää. Minä olen päässyt vasta kolmeen lakkiin ja kevät hönkii niskaan kovaa kyytiä.

  Tule Hirnakka ensin tänne katsomaan mitä rhodopuska on 10 vuoden kasvun jälkeen. Yhdella puskalla pärjää pitkälle - todistan sanani täällä :) Noh - oman pirtin ikkunan alla on kaksi puskaa. Kasvoivat sitten 15 vuodessa aikas suuriksi...

  Kevättä on kiva odottaa. Minä kilpajuoksen saadakseni pirtin remontin valmiiksi ennen haravoinnin alkua. Silloi lentää pensselit ja telat varastoon ensilumen tuloon asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan kyllä mikä rehusto teidän ikkunan alla kasvaa. Mutta älä aliarvioi taitojani tuhota kaikki kasvava. Vähintään koirat kusevat ne rhodot nurin, vuodessa.
   Pidät sitten ohjaksia kun Särkälle päästään. Pitää myös ottaa huomioon sun virka-aikasi, että neljän jälkeen treffit Särkälle?

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!