sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Myrskyn ulvoessaEhkä vähän dramaattinen otsikko, se sallittakoon. Ulkona tuulee kuitenkin aika huimalla foortilla. Jos nämä nyt ovat niitä kevättä enteileviä Tapion riihenpuinteja tai muita roskan karistajaisia, kevättä tuodaan ja lujaa.

Onpahan ainakin ollut erilainen viikko. Mahtavan mukavaa, että vaihteeksi elämässä tapahtuu muutakin kuin lääkäriaikojen muistelemista ja tylsää ajantappoa lääkäriaikoja odotellessa.

Työharjoittelu alkoi silleen tälleen sukkelasti, melkein heti pääsin rustaamaan pieniä uutisia verkkomediaan. Yksi rattijuoppouutinen taisi päätyä painettuun lehteenkin.

Kaikki on niin uutta. Iso porukka uusia ihmisiä ja pitäisi muistaa vielä samanlainen liuta nimiäkin, uudet toimitilat joissa suunnistaa, uudet ohjelmat opeteltavaksi. Iltaisin olen ollut niin puhki, että hoipun suunnilleen suoraan iltatallista sänkyyn. Hätinä muistanut seerumitipat taputella kasvoryppyjen sekaan.Välillä on tullut hienoinen uskonpuute oman osaamisen rajallisuuden kanssa. Yhden pienen uutisjutun julkaisuun tarvitaan monta ruksia oikeisiin ruutuihin ja kaikenlaisia kikkoja joilla tehdään oikeanlaisia välistyksiä sun muita. Pitää muistaa oikoluku, avainsanat ja vaikka mitkä.

Perjantaina minulla olikin jo tapaaminen haastattelun merkeissä, seuraavaksi haastattelu pitäisi osata purkaa ja kirjoittaa auki. Luvassa on paljon henkistä punnertamista. Minulle luontevin tapa kirjoittaa on tämmöinen kohtuullisen rento ja leppoisa jutustelu. Tiukka fakta tiukoissa raameissa on minulle ihan uusi juttu. Uskon kuitenkin, että kaikki on opeteltavissa ja aikanaan joku aivolukko naksahtaa auki, sitten se alkaa sujumaan. Nyt mietin semisti vainoharhaisena jokaisen yhdyssanan, pilkun ja taivutusmuodon kohdalla ja varmistelen vielä neljännenkin kerran. Sitten kun vaivalla väsätty lause on valmis, tulee ohjaajani ja deletoi koko roskan, tiivistämisen nimissä.

On kuitenkin todella virkistävää vaihtelua ajella pitkästä aikaa työmatkaa, reilu 20 minuuttia suuntaansa ihan omaa aikaa, omassa kuplassa omien ajatusten kanssa.
Remontti on nyt edennyt lattiavaiheeseen, seuraavaksi alkaa laminaatin asennus. Sitten onkin aika naputella tarvittavat listat paikoilleen ja puljata kalusteiden kanssa.

Yläkerran aulassa pystyy kulkemaan vain äärimmäistä varovaisuutta noudattaen. Joka paikassa on kamaa, purkkeja ja nyssäköitä, työkaluja ja pakkauksia. Ja suunnilleen joka kerta isken varpaani johonkin liisteripänikkään tai astun pahuksen vatupassin päälle.

Viimeistelin yläkerran kaaoksen kantamalla sinne koulitut tomaatintaimet (kaikki elossa!) ja chilit. Viimeksi mainituissa on ollut vähän hankaluutta, laiskasti itäviä sortteja taisin valita. 'Hot Lemon' ei ole itänyt vielä kertaakaan, kahdesti olen kylvänyt. Kolmesti koetan, sitten saa mokoma olla. Munakoisojakin sain kaikki neljä koulittua, tässä on kyllä nyt pientä ennätystehtailua ilmassa.


Maanantaina täytyy työmatkalla kurvata Hankkijan kautta ja hakea taas pari uutta kasvilamppua, millään ei valo vielä riitä pikkutaimille.

Jotenkin vielä menin ja harhauduin jorriinin juurakoita etsimään Eurobulbin sivuille ja hetken päästä löysin itseni viimeistelemästä ostoskoria. Se on pakko iskeä keväällä kuokka maahan ja laatia jonkinlainen daalioiden mentävä laajennusosa jonnekin. Äitikulta nääs unohti syksyllä juurakot maahan eikä meillä olisi ollut yhtään daaliaa missään ensi kesänä.  On sieltä lisäksi tulossa kaikkea muutakin jorriinien lisäksi, se siitä kohtuullisuudesta. Puheeksi jäi.

Tälleensä tällä kertaa, pidä hatustasi kiinni, siellä tuulee nyt!

'Café au Lait Royal'
kuva: Eurobulb.nl8 kommenttia:

 1. Melkoinen myräkkä-sade-tuuli täälläkin vihmoo:) Toivotaan ettei vie kovin monesta kodista sähköjä...tai siis ei mistään:) Toivotaan että taimet pysyvät voimissaan ja antavat sitten aikanaan herkullista satoa:) Työharjoittelut on aina jänniä paikkoja kun sitä uutta/opittavaa tulee niin hurja määrä varsinkin ensimmäisinä päivinä vastaan. Antoisaa harjoittelua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen viihtynyt mainiosti.
   Ällistyttävän hyvin ovat taimet hengissä.

   Poista
 2. Etpä ainakaan ehdi tylsistyä, kun uuden opetteleminen pitää töissä koko ajan vireänä. Minusta tuntuu, ettei isojen lehtien juttuja kukaan oikolue, sillä niin paljon niissä on virheitä. Tai sitten oikolukemisen tekee joku suomen kieltä taitamaton automaatti. Asiatekstillä on aina paikkansa, mutta lukijana lukisin mielelläni myös hieman persoonallisempaa tekstiä uutisissakin.

  Sinä olet kyllä taitava multitaskaaja, kun nytkin on meneillään remontti, taimikasvatus ja uuteen työhön orientoituminen. Et ehdi millään sammaloitua.

  Minulla on kellarissa kaksi 400 watin kasvivalaisinta, jotka olen tilannut Viherpeukaloista. Lamput ovat olleet heillä käytössä ja poistamisen jälkeen kunnostettu ja testattu. Ovat kyllä paljon tehokkaampia, kuin kaupoissa myytävät kasvilamput. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten todella työlästä opetella kaikkien sääntöjen mukaan kirjoittamaan uutistekstiä. Oikolukuohjelma on ainakin ihan supertarkka, pilkkusäännöt pitää tulla selkäytimestä. Se on sitten kokonaan toinen juttu jos niitä ei käytetä ennen julkaisua. Valitettavan yleistä ainakin iltapäivälehdissä.

   Sammaloitua ei ehdi, eipä kyllä kummoisia yöuniakaan ehdi.

   Voi että kun saisikin jostain pro-lamppuja, kyllä ostaisin.

   Poista
 3. Perin ihmeellinen on talvi ainakin tähän saakka ollut täällä Etelä- Suomessa. Lunta ei ole satanut koko aikana kuin nimeksi. Ilmastomuutostako?
  Onnea työharjoitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko.

   Olipa outoa tänään kun pitkästä aikaa piti raaputtaa jäätä auton tuulilasista, meillä oli pakkasta! Helmikuinen pakkanen on tänä vuonna harvinaista - ja sehän on nurinkurista.

   Poista
 4. Uutta myrskyy se tuntuu kehittelevän tulevalle viikonlopulle! Vai töihin sie oot männy ja ihanko toimittajaks, mielenkiintoista. Et piäse sammaloitumaan, on niin monta rautoo tulessa! Netistä tilasin muutama vuos sitten kasvivalaisimet, olivat ollu puutarhalla käytössä. Tehokaat on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, harjoittelijana vain lyhyen pätkän, jatkosta ei ole tietoa.

   Mahdottoman tuuliseksi on mennyt, aina jostain puhaltaa.

   Pitää yrittää väijyä itsekin netistä käytettyjä pro-lamppuja, olispa kyllä mainio jos sellaiset saisi jostain ostaa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com